Nova godina 2018. - Vijetnam

Nova godina 2018. - Vijetnam
Nova godina 2018. - Vijetnam
Nova godina 2018. - Vijetnam
Nova godina 2018. - Vijetnam
Nova godina 2018. - Vijetnam
Nova godina 2018. - Vijetnam
Nova godina 2018. - Vijetnam
Nova godina 2018. - Vijetnam
Nova godina 2018. - Vijetnam
Nova godina 2018. - Vijetnam
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi9 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2018. - Vijetnam
9 dana / 7 noćenja - avionom

Polazak: 29. decembar 2017.
Povratak: 06. januar 2018.

Za realizaciju ovog putovanja potrebno je minimum 12 putnika
Državljanima Republike Srbije je potrebna viza za ovo putovanje!
Vijetnam je zemlja egzotike i harmonije, prirodnih lepota, bogatog duhovnog nasledja i interesantne istorije. Tek pre nekoliko godina je širom otvorio vrata masovnom turizmu. Svojim gostima predlaže odličnu infrastrukturu, različite vrste odmora, zanimljivu nacionalnu kuhinju, tradicionalne zanate i sve to uz vrlo prihvatljive cene. Veliki deo teritorije zauzimaju letovališta uz obalu mora. Neka od njih su gotovo sasvim bez ljudi, u drugima ključa noćni život. Većina plaža je prekrivena snežnobelim peskom ali ima i onih šljunkovitih. Na severu zemlje je najlepši zaliv Halong koji je i Unesko uvrstio u svoj spisak. Sastoji se iz nekoliko hiljada bajkovitih ostrva. Grad Hue obiluje imperatorskim palatama dinastije Nguen, reka Mekong čini najveću deltu sveta a prestonica Hanoj je bogat budističkim hramovima i spomenicima nedavne komunističke prošlosti.

Program putovanja:
1. dan (29.12.2017) Beograd - Moskva- Hanoj
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.00 h. Poletanje aviona za Moskvu u 13.00h (Let SU 2091). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Moskvi u 17.55 h. Nastavak putovanja za Hanoj u 20.10h (Let SU 290). Obroci tokom leta.
2. dan (30.12.2017) Hanoj
Sletanje na aerodrom u Hanoju u 08.55 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do hotela. Slobodno vreme. U 14.oo časova dobijanje soba. Slobodno posle podne. Noćenje.
3. dan (31.12.2017) Hanoj
Doručak. Polazak na celodnevno razgledanje prestonice Vijetnama. Hanoj krasi mešavina kineske tradicije i francuske arhitekture. Prostire se na obali Crvene reke a ime mu u prevodu glasi „grad izmedju dve reke“. U njemu je spojeno sve: široki bulevari, parkovi, visoki soliteri, tesni stanbeni kvartovi kolonijalnog izgleda i bezbroj pagoda sa svojim tajanstvenim pričama i misterijama. Obilazak mauzoleja Ho Ši Mina oca nacije i narodnog heroja. U nastavku odlazak do konfučijanskog Hrama literature, prvog vijetnamskog univerziteta. Ručak u nacionalnom restoranu. Posle ručka obilazak jezera Hoan Kiem i Kornjačine kule. U blizini obale je i omanje ostrvo na kom je smešten hram od žada Ngok Sun. Izgradjen je u 18. veku u čast vojnog zapovednika Tran Hung Daoa, koji je u 13. veku pobedio kinesku vojsku dinastije Juan. Potom razgledanje Starog grada uz mogućnost vožnje električnim. Povratak u hotel. Uveče odlazak u čuveno Pozorište lutaka na vodi. Ova drevna tradicija rodjena je u Hanoju. Seljaci, skupljači pirinča, su tokom kišne sezone počeli da se zabavljaju sami. Od drveta su napravili lutke i stojeći u vodi do kolena, priredjivali predstave jedan za drugog. Zatim suove predstave prenete i na dvor. Danas je to jedan od najpopularnijih vidova zabave, naročito za strance. Povratak u hotel i individualan doček Nove godine. Noćenje.
4. dan (01.01.2018) Hanoj- Halong- Hanoj
Doručak. Odlazak na celodnevni, spektakularni izlet do zaliva Halong udaljen 140 km od Hanoja, koji je 1994 godine bio uključen na listu svetskih prirodnih lepota Unesco a 2011 godine i u „7 novih svetskih čuda“. To je arhipelag u Južnokineskom moru sa preko 3000 ostrva, prolaza, okomitih stena i pećina. Sama reč Halong može se prevesti kao „mesto gde je sleteo zmaj“. Gotovo sva ostrva su kamenita a u njima se nalaze stotine pećina različitih veličina i oblika punih stalagmita i stalaktita. Na nekima su dobro vidljivi i vodopadi. Ukrcavanje na brodić i četvoročasovna vožnja izmedju ostrva sa zaustavljanjem kod egzotičnih plaža radi kupanja u vodi boje smaragda. Ručak sa morskim specijalitetima. Povratak na kopno i vožnja nazad do Hanoja. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan (02.01.2018) Hanoi - Danang - Hoi An
Doručak. Transfer na aerodrom i let avionom za Danang, veliki lučki grad. Na svega 30 kilometara udaljenosti je grad Hoi An čiji je stari deo upisan u spisak svetske baštine Unesco. U središtu Hoi Ana, priobalnog gradića, smešteno je izvanredno arhitektonsko blago koje kombinuje japanske, kineske, evropske i vijetnamske uticaje, a vodi poreklo iz perioda vrhunske slave, iz 16. veka. U to vreme reka Thu Bon je bila prepuna trgovačkih brodova iz Evrope koji su donosili oružje, sumpor i olovo a odvozili svilu, porcelan, egzotična ulja i začine sa Dalekog istoka.Od stečenog novca mnogo toga je izgradjeno. Odmah po dolasku obilazak Arheološkog muzeja naroda Čampa u Danangu. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja do Hoi Ana. Pešačko razgledanje Starog grada: Ču Ong pagode, privatnih kuća starih i preko 200 godina i Čuk Tan pagode. Obilazak čuvenog japanskog mosta izgradjenog u obliku luka u 16. veku. Na njegovoj severnoj strani je mali, ali vrlo zanimljiv hram Čua Kou. Slobodno vreme u trgovačkom kvartu sa bezbroj tekstilnih prodavnica i krojačkih radionica. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
6.dan (03.01.2018.) Hoi An - Hue
Doručak. Posle doručka polazak autobusom preko poznatog planinskog prevoja Hai Van, najvišeg u zemlji, do grada Hue, bivše prestonice Vijetnama. Prevoj je dug 21 kilometar, put vodi kroz tropske šume i pogled na okolinu i more u daljini svakog ostavlja bez daha. Hue je grad sa dugačkom i istaknutom prošlošću i, uprkos borbama koje su se tu vodile tokom Vijetnamskog rata, uspeo da sačuva atmosferu romantike, prefinjenosti, učenosti i duhovnosti. Osnivač dinastije Nguen, car Gia Long, proglasio je Hue za svoju prestonicu 1802. godine koja je ubrzo postala poznata po kulturnoj aktivnosti. Ručak u restoranu. Posle ručka odlazak do Parfemske reke, na čijoj je obali car sagradio ogromnu citadelu u kineskom stilu sa Zabranjenim gradom u svom središtu. Citadela je bila rezervisana isključivo za vladara. Carski grad koji je okružuje, bio je centar administracije, a ceo kompleks je opkoljen visokim zidom i kanalima sa vodom. Odlazak u hotel. Smeštaj i noćenje.
7. dan (04.01.2018) Hue - Ho Ši Min
Doručak. Transfer do aerodroma i let za Ho Ši Min. Odmah po dolasku, panoramsko razgledanje grada. Ho Ši Min se smatra biserom dalekog istoka. Reč je o industrijskom, komercijalnom, kulturnom i istorijskom centru zemlje sa mnogobrojnim spomenicima, velelepnim pagodama, džamijama, alejama sa mnogo hladovine, predsedničkim dvorcem, Bogorodičinom crkvom... Dnevni život grada je bučan i nemiran koji privlači posetioce u svoj vrtlog. Noću se produžava u brojnim restoranima, barovima, kafeima i noćnim klubovima kojih je prepun Ho Ši Min. Obilazak Muzeja finih umetnosti. U nastavku razgledanje opere, parlamenta, katedrale Notr Dam i glavne pošte. Ručak u restroranu. Posle podne razgledanje Kineske četvrti sa brojnim radnjama i zanatskim radionicama, pagoda Giac Lam i Thien Hau i pijace Binh Taj sa velikim brojem proizvoda i suvenira narodne radinosti. Odlazak u hotel, smeštaj, slobodno vreme i noćenje.
8. dan (05.01.2018) Ho Ši Min - Delta Mekonga - Ho Ši Min
Doručak. Polazak autobusom prema provinciji Ben Tre u kojoj počinje delta velikog Mekonga. Reka Mekong, dugačka oko 4000 km, je veoma važna za prevoz robe i putnika. Vijetnamcima je poznata kao Ku Long (Devet zmajeva) zbog 9 pritoka koje se prostiru preko poplavljenih ravnica. Cela oblast je ispresecana kanalima koji prihvataju suvišnu vodu posle poplava.Ručak u lokalnom restoiranu. Stotine čamaca svakodnevno ovim kanalima prevoze robu i putnike. Svašta se tu može videti: ploveće pijace, plutajuća sela, bašte i vrtovi, obradiva zemlja i divlje životinje. Povratak u Ho Ši Min. Slobodno vreme. Noćenje.
9. dan (06.01.2018) Ho Ši Min - Moskva - Beograd
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje Aviona za Moskvu u 11.10h (Let SU 293). Obroci u avionu. Sletanje na moskovski aerodrom Šeremetjevo u 17.55 h. Nastavak putovanja za Beograd u 20.30h (Let SU 2092). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 21.30 časova.

Cena aranžmana: 2140 € First Minute
Aerodromska taksa: 312 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 300 € isključivo na upit

Smeštaj u mogućim hotelima:
- 3 noćenja u - Hanoju - Hotel: Sunwai 4*
- 1 noćenje u Hoj Anu - Hotel: Silk Village Resort& Spa 4*
- 1 noćenje u Hue - Hotel: Edola Hue 4*
- 2 noćenje u Ho Ši Minu - Hotel: Paragon Saigon 4*

Napomena u vezi smeštaja:
Ovo su imena mogućih hotela ali tačna imena će biti potvrdjena 7 dana pre polaska na put!

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Moskva - Hanoj - Danang - Ho Ši Min - Moskva - Beograd
- Transferi aerodrom - hotel - aerodrom
- Vožnja autobusom po turi
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi noćenje/doručak u hotelima sa 4*
- Razgledanja prema programu
- Polupansion (doručak i ručak) prema programu
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (312 €) u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- Fakultativni izleti
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 20)
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- Vijetnamska viza

Opšte Informacije - Vijetnam
Površina - 331.210 km²
Broj stanovnika - Oko 85 miliona
Glavni grad - Hanoi
Državno uređenje - Socijalistička republika
Valuta - Vijetnamski dong VND
Paritet - 1$ = VND 22, 68 1€ = VND 25, 49
Jezik - Vijetnamski
Religija - Budizam
Vremenska zona - + 5h u odnosu na Beograd
Vožnja - Desnom stranom
Klima - Klima je tropska. Jutarnje temperature su oko 20 - 23 C a dnevne više od 30-35 C stepeni. Vlažnost je prilično visoka. U severnim delovima zemlje je vlažno i svežije Preporuka za oblačenje: letnja slojevita garderoba.
Viza - Viza se aplicira putem naše agencije a dobija se na aerodromu u Hanoju i košta $ 25

Uslovi i način plaćanja:
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Turistički krediti
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Medjunarodno osiguranje
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, potrebna je viza za ovo putovanje. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu.
- Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani