prethodna
Kušadasi - Hotel Omer Holiday Resort
Kušadasi - Hotel Omer Holiday Resort

Kušadasi - Leto 2018.

Kušadasi - Leto 2018.
Cene u tabeli su izražene u evrima po osobi na bazi 9 noćenja sa doručkom - paket aranžman (prevoz + smeštaj).
Turska
Turska je država koja se prostire većim delom u zapadnoj Aziji i sa nekih 3% u jugoistočnoj Evropi. Nalazi se na obalama Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora. Predstavlja zemlju kontrasta, s jedne strane nastoji da sačuva tradiciju i običaje, dok sa druge, s nestrpljenjem žuri u savremenu budućnost. Zemlja koja spaja istok i zapad, dva kontinenta, bila je dom za mnoge značajne kulture i svetske civilizacije više od deset hiljada godina. Mnogi je nazivaju kolevkom civilizacije, a iskopine koje svedoče o tragovima ljudskog života iz doba neolita, vraćaju nas 6 500 god. p.n.e. Od tada pa sve do savremenog doba ovim teritorijama prohujalo je nebrojeno civilizacija i kultura, svaka od njih ostavljajući vidljive tragove. Danas Turska zauzima površinu od 780.580 km2 i ima oko 73 miliona stanovnika. Poslednjih godina turizam je doživeo nagli uspon, leto je posebno atraktivno, a Turska se svrstala u 20 najznačajnijih svetskih turističkih destinacija. Prelepi pejzaži smaragdnih uvala, kilometri peskovitih plaža, bistra tirkiznoplava morska voda, mediteranska klima, tradicionalna kuhinja, krstarenja, luksuzni hoteli, privlače godišnje preko 27 miliona turista iz celog sveta na letovanje.

Kušadasi
Kušadasi je najveće letovalište na turskoj egejskoj obali, ali i mesto gde neprekidno pristaju putnički brodovi odakle turisti odlaze da vide drevni Efes. Pored luke nalaze se zidine Starog grada (Caravanserai) unutar kojih su smeštene bezbrojne radnjice, restorani, i mesta za noćni provod. Odmah pored je Ostrvo ptica, šarmantno ostrvce na čijem se špicu nalazi malena Đenovljanska tvrđava, kao i nekoliko kafića i barova. Ispod ostrva je nova marina u koju pristaju jahte iz celog sveta. Odatle grad nastavlja da se širi velikom brzinom i svake godine niču nove kuće i hoteli, duž obale i uz niska brda koja je okružuju. Za mlade tu je čuveni Bar street (ulica barova) gde kafići i diskoteke rade cele noći i garantuju fenomenalnu zabavu tokom letovanja.

Program putovanja:
1.dan: Beograd – Srbija – Bugarska

Okupljanje grupe i smeštanje u autobuse u ranim jutarnjim časovima. Polazak autobusa u dogovoreno vreme uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.
2.- 10. dan: Kušadasi
Dolazak u Kušadasi i smeštanje u hotel u poslepodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Boravak u Kušadasiju iskoristite da uživate u čarima orijenta, predivnim plažama i neponovljivom provodu u mnogobrojnim barovima i diskotekama koji svakog dana traje do ranih jutarnjih časova…
11. dan: Kušadasi - Turska - Bugarska
Kušadasi. Doručak. Napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima. Polazak autobusa za Beograd. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim stajanjem radi odmora i graničnih formalnosti.
12. dan / 10. dan: Srbija - Beograd
Nastavak putovanja preko Bugarske i Srbije i dolazak u Beograd u podnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima).
Hotel West Ada Inn 3* (Yuksel Yalova Cad No 21 Kadinlar Denizi, 09400 Kušadasi) je potpuno renoviran 2011. godine. Nalazi se 3km od centra Kusadasija, na 500m od plaže Ladies Beach odakle se pruža pogled na Egejsko more. Ispred hotela nalazi se autobuska stanica. Sve sobe su klimatiovane, poseduju kupatilo (fen), TV. Hotel poseduje restoran, dva bara, otvoreni bazen, baštu, lift, ostavu za prtljag, besplatan Wi-Fi, sef na recepciji i besplatan parking. Od dodatnih aktivnosti (uz doplatu) hotel poseduje fitness centar, spa i wellness centar, bilijar, stoni tenis, tursko kupatilo.

Aranžman obuhvata
- 9 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Kušadasiju u 1/2 ili 1/3 sobama
- Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio i video oprema, A/C) i trajekt na relacijama prema programu
- Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
- Administrativne troškove, troškove rezervacije i ako su predviđeni programom - troškove transfera
- Organizaciju putovanja u celini

Aranžman ne obuhvata
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra - 1,25 evro dnevno - plaćanje u agenciji
- Fakultativne izlete
- Individualne troškove putnika

Napomene
- Za putnike koje ne koriste uslugu agencijskog prevoza cena se umanjuje za 30 evra.
- Za polazak iz Novog Sada cena iz tabele se uvećava za 6 evra, za polazak iz Niša cena iz tabele se umanjuje za 5 evra.
- Navedene cene iz tabele se odnose na polazak iz Beograda. Prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika - minimum 40 (proveriti u agenciji).
- Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije Fun Group Travel Company (Balkan Fun), kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska kada grupa broji više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Način prijavljivanja
- Popunjavanjem on-line prijave na sajtu
- Dolaskom u poslovnicu Agencije.
- Popunjavanjem prijave kod Agencije

Način plaćanja
- Prva rata 3000 dinara prilikom prijave, narednih 4000 dinara 10 (deset) dana od dana potpisivanja Ugovora.
- Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 20 dana pred putovanje.
- Agencija obračunava sve uplate prema prodajnom kursu Halkbank

Izleti
Žurka na brodu
Privatna žurka na otvorenom moru samo za putnike Summer fun-a. Dok traje žurka otkrivamo skrivene plaže i uvale oko Kušadasija, krstarimo pučinom egejskog mora i stajemo da se rashladimo u kristalno čistom moru gde ćete uživati u skokovima i vratolomijama članova Vašeg broda. DJ Crew Balkan fun-a pušta muziku za nas do zalaska sunca, a preplanula tela, prelepo tirkizno more i sunce u predvečerje garantuju vrhunsku atmosferu do povratka u luku. Ovo je definitivno jedan od najlepših fakultativnih izleta koji ne smete da propustite.

Miracle beach bar
Zabava i uzbuđenje nikad ne prestaju u Kušadasiju. Miracle beach club Vam pruža toplu dobrodošlicu sa 5000 m2 drvene platforme, divljim plažama, tirkizno plavim morem, kafićem i snack barovima. Usluge restorana su Vam dostupne preko dana uz fenomenalan izbor brze hrane, ribe, vegeterijanskih jela. Ovo je jedan od najmodernijih klubova na plaži koji se nalazi na obali Egejskog mora, koji nudi spoj relaksacije preko dana i atmosfere za zabavu preko noći, sa nastupima DJ-eva.
Idealna je lokacija za upoznavanje pozitivnih ljudi i vrhunska destinacija za opuštanje i uživanje. To je jednostavno najbolji način da provedete leto sa stilom. Posetom Miracle kluba na plaži, učinićete da se vaši snovi ostvare.

Pamukkale
Na dva-tri sata vožnje od Kušadasija nalaze se čuvene pamučne tvrđave ili dvorci od pamuka. Kaskadne stene od belog krečnjaka, sa termalnim izvorima i bazenima, nastajale su hiljadama godina. Da vlasti nisu reagovale na vreme, kada su Pamukale proglasile nacionalnim blagom i zatvorile sve hotele koji su za svoje bazene koristili prirodom datu toplu vodu, svi izvori bi presušili i samo bi fotografije podsećale da je tu nekada postojao predeo iz snova.
Veruje se da je grad Hierapolis, na čijem se davno napuštenom tlu nalaze Pamukale, osnovao jedan od pergamskih kraljeva u 2. veku p.n.e. Moguće je videti ostatke grada, kao i drevni rimski amfiteatar koji još odoleva vremenu i gde se i dan danas održavaju razne svečanosti. Zbog svog bajkovitog izgleda često se poredi sa snežnim terasama ili zamrznutim vodopadima,a mi smo se potrudili da Vam lepotu ovog mesta omogućimo i učinimo lako dostupnom.

Efes
Na tlu Turske, nadomak Kušadasija, nalazilo se jedno od sedam svetskih čuda starog sveta – Artemidin hram u Efesu. Svetilište je bilo posvećeno ovoj boginji lova, divljine i plodnosti i, nažalost, iako je hram bio skoro četiri puta veći od čuvenog Partenona, danas je na tom mestu ostao samo jedan jedini stub. Zabeleženo je da je neki ludak podmetnuo požar i da je hram totalno uništen u noći kada je rođen Aleksandar Veliki. Po rečima Plutarha, poznatog istoričara tog vremena, hram je izgoreo jer je boginja u tom trenutku morala da bude na drugom mestu, prisustvovala je rođenju budućeg vojskovođe. U Efesu je rođen i živeo poznati filozof Heraklit. Po zapisima sveti Pavle je tu boravio i održavao propovedi pune tri godine. I svakako da veći užitak od čaše hladnog Efesa pruža šetnja ulicama ovog drevnog grada u koju ćemo Vas povesti, a naročito zanimljivo je i to što je najveći deo ulica u ono vreme bio pokriven, kako sunce i kiša ne bi ometali šetače.

Plaža Nacionalni park i Zevsova pećina
Nacionalni park je mesto netaknute prirode, divljih plaža sa toplim morem i kristalno čistom vodom. Jedna od tri prelepe plaže koje krase ovaj nacionalni park sastoji se od malih uvala, sa tirkizno plavim morem, kristalno čistim peskom na dnu probudiće u Vama želju da što duže ostanete na ovom mestu.
Pored prelepe plaže imaćete priliku da posetite tajno mesto vrhovnog boga grčke mitologije. Zevsova pećina nalazi se na pola puta od Kušadasija prema Nacionalnom parku. U njoj se, prema legendi, Zevs često kupao sa prelepim devojkama skrivajući se od svoje ljubomorne žene Here. Ko se okupa u kristalno čistoj, ali veoma hladnoj vodi, kažu meštani, biće jak i zdrav, jer se veruje da je sveta i lekovita.

Aqua park
U blizini Kušadasija postoje tri aqua parka. Mi smo se odlučili za posetu akvaparku - Adaland, na plaži Ephesus, jer je jedan od najvećih u Evropi. Predstavlja ogroman kompleks bazena, gigantskih đakuzija, dugih i brzih tobogana koji imaju različita imena u zavisnosti od karakteristika - crna rupa, anakonda, crni tunel, bumerang i mnogi drugi. Poseta ovom zabavnom parku učiniće da uživate tokom celog dana. U parku su na raspolaganju i teniski i košarkaški tereni, kao i ekspres restoran i nekoliko kafića.

Batihan (plaža hotela 5*)
Batihan Beach Resort je udaljen od Kušadasija svega 6 km, u lako pristupačnom i mirnom okruženju, na plaži Long Beach. Sa predivnim okruženjem i čistom vodom plaža Batihan Beach je mesto gde ćemo Vam priužtiti nezaboravan jednodnevni odmor na dan kada plažom defiluju animatori sa svojim neobičnim predstavama. Ove nesvakidašnje događaje možete posmatrati u svoj udobnosti svojih ležaljki okupani suncem, dok oni aktivniji članovi mogu uživati u nadmetanju u odbojci na pesku. Iskoristite maksimalno svoj dan na ovom prelepom mestu!

Diamond beach (Gold beach)
Diamond beach predstavlja pravi izbor za ljubitelje širokih peščanih plaža. Nalazi se u mirnoj zoni nedaleko od Kušadasija. Diamond se nalazi u okviru Long beach plaže i predstavlja lepu, privatnu peščanu plažu. U okviru plaže postoji i restoran gde možete ručati za samo 10 tl.

Cappello beach bar
Vodimo Vas na još jednu prelepu plažu sa beach barom koja se nalazi u sklopu hotela Risus Aqua Beach Resort Hotel 5*. U sklopu plaže nalaze se dva velika šanka i podijum za igru, na kojima se organizuju dnevne žurke. Bazen od oko 30 cm dubine savršen je za celodnevno izlezavanje na suncu, a podijum za igru sa topovima za pena parti i dva djakuzija čine ovo mesto još privlačnijim i predstavljaju idealno mesto za još jednu, u nizu spektakulranih dnevnih žurki koje smo za Vas pripremili. Cappello beach bar takođe poseduje i dva restorana.
Soke - shoping centar

Soke
Shoping centar predstavlja jedan od najboljih Outlet centara u Turskoj. Spektakularna ponuda najprestižnijih svetskih brendova na jednom mestu po najpovoljnijim cenama. Uživajte u ponudi prestižnih brendova kao što su: QuikSilver, Jimmy Key, Mudo Outlet, Nike, Benetton, Sisley, Colin's, Loft, Mavi Jeans, Adidas, Levis, Dockers, Puma...

Balkan Fun

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2686 064
  +381 60 500 61 60
 • Adresa:
 • Balkanska 27, Beograd

  Poslovnice:
  TC Kalča (prizemlje)
  tel: +381 18 310 50 30
  +381 69 500 25 24
  email: nis@balkanfun.rs
 • Website:
 • https://www.fungroup.rs

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije