prethodna
Istanbul - 4 dana, avionom
Istanbul - 4 dana, avionom
sledeća
Istanbul - Kapija istoka
Istanbul - Kapija istoka

Istanbul - 6 dana / 3 noćenja, autobusom

Istanbul - 6 dana / 3 noćenja, autobusom
Istanbul - 6 dana / 3 noćenja, autobusom
Istanbul - 6 dana / 3 noćenja, autobusom
Istanbul - 6 dana / 3 noćenja, autobusom
Istanbul - 6 dana / 3 noćenja, autobusom
Istanbul - 6 dana / 3 noćenja, autobusom

Cene u tabeli su izražene u evrima po osobi na bazi 3 noćenja sa doručkom - paket aranžman (prevoz + smeštaj).

Termin putovanja:18.10. - 23.10.2018.
Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Program putovanja:
1. dan / Beograd – Srbija – Bugarska – Turska:
Sastanak grupe na dogovorenom mestu u podnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.
2. dan / Istanbul:
Dolazak u Istanbul u jutarnjim časovima gde kreće panoramsko razgledanje grada: Valensov vijadukt, Zlatni rog, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš, prelazak Bosfora, Azijska strana, vidikovac Čamlidže... Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan / Istanbul – Aja Sofija – Plava džamija – Topkapi palata – Hipodrom:
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativne posete nekoj od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: Čemberlitaš - stub sa obručima iz vizantijskog perioda, hipodrom - nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, stub Troglave zmije, Aja Sofija - nekada najveća crkva sveta, Plava džamija - jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Topkapi palata – najznačajnije istorijsko mesto u Istanbulu i rezidencija turskih sultana, Kapali čaršija – najveća tržnica na svetu i pravi dragulj orijenta... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
4. dan / Istanbul – Krstarenje Bosforom – Carigradska patrijaršija:
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula...). Nakon krstarenja, poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5. dan / Istanbul – Dolmabahče palata – Turska – Bugarska – Srbija
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Dolmabahče palate - poseta poslednjeg sedišta sultana, obilazak Selmluka. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Sledi noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje...
6. dan / Srbija - Beograd:
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima).
Aranžman obuhvata:
- 3 noćenja sa doručkom u izabranom smeštaju u hotelu 3* u Istanbulu
- Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu
- Usluge pratioca/vodiča tokom trajanja aranžmana
- Organizaciju putovanja u celini

Aranžman ne obuhvata:
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra – 1,25 evro dnevno – plaćanje u agenciji
- Fakultativne izlete
- Individualne troškove putnika

Navedeni opisi i sadržina izleta su informativnog karaktera i mogu biti izmenjeni od strane lokalnih partnera koji su zaduženi za njihovu realizaciju.

Krstarenje Bosforom i poseta Carigradskoj patrijaršiji
Krstarenje Bosforom je sjajan način da se upoznate sa Istanbulom. Sa broda se mogu videti neke od najvećih njegovih znamenitosti: Zlatni rog, Galata most i Galata kula, Dolmabahče palata, Dolmabahče džamija, Galatasaraj Univerzitet, Ortokoy džamija, Rumenli hisar (vizantijska tvrđava), Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata. Po iskrcavanju sa broda odlazimo u četvrt Fanar i obilazimo Carigradsku patrijaršiju. Carigradska patrijaršija je, zahvaljujući caru Konstantinu koji je učinio Carigrad prestonicom Istočnog Rimskog Carstva, stekla izuzetno veliku crkvenu i političku važnost. Pod sadašnju njenu jurisdikciju ulaze Grci vernici u Istanbulu, eparhije u Turskoj, nekoliko dodekanijskih eparhija, kao i Sveta gora. Od nekadašnje slave i uticaja, još uvek joj je ostao epitet Vaseljenska patrijaršija.

Carigrad na dlanu
Fakultativni izlet koji se ne propušta. U pratnji stručnog lokalnog vodiča, obići ćemo neke od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula:

Aja Sofija - nekada najveća crkva sveta,
Plava džamija - jedna od najspektakularnijih i najvećih džamija na svetu,
Topkapi palata – najznačajnije istorijsko mesto u Istanbulu i rezidencija turskih sultana,
Kapali čaršija – najveća tržnica na svetu i pravi dragulj orijenta...
Čemberlitaš - stub sa obručima iz vizantijskog perioda,
hipodrom - nekadašnje središte vizantijske moći u gradu,
Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, stub Troglave zmije..

Dolmabahče palata
Poslednje sedište sultana, izgradjena je između 1842. i 1856. godine. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Stil je mešavina baroka, rokokoa i imerijalnog turskog stila. Enterijer i nameštaj palate je izveo Sezan, dekorater Pariske opere. Palata je podeljena na dva dela: Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene). U muškom delu palate nalaze se državničke sobe, crvena soba gde su primani ambasadori, ogromna ceremonijalna sala za 2.500 ljudi sa najtežim lusterom na svetu (poklon kraljice Viktorije) i stepenice od kristala i mahagonija. U dvorcu se nalazi sve što je u tom periodu bilo najskuplje: venecijansko staklo, kristal, češki porcelan, belgijski tepisi... U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk, 10.11.1938. godine, u 9:05 časova. Svi satovi u palati su zaustavljeni i pokazuju to vreme. Obilazak uključuje prevoz autobusom, ulaznicu za posetu palati i usluge vodiča.

Način plaćanja:
- Prva rata 3000 dinara prilikom prijave, narednih 4000 dinara 10 (deset) dana od dana potpisivanja Ugovora.
- Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 20 dana pred putovanje.
- Agencija obračunava sve uplate prema prodajnom kursu Halkbank za efektivu

Način prijavljivanja:
- Popunjavanjem on-line prijave na sajtu (pogledajte tabelu sa cenama)
- Dolaskom u Balkan Fun poslovnice (spisak poslovnica).
- Popunjavanjem prijave kod Balkan Fun saradnika

Napomene:
- Za osobe koje ne koriste uslugu agencijskog prevoza, cena se umanjuje za 20 evra.
- Navedene cene iz tabele se odnose na polaske iz Beograda, Kragujevca i Niša. Za polazak iz Novog Sada cena iz tabele se uvećava za 5 evra.
- Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije Fun Group Travel Company (Balkan Fun), kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Balkan Fun

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2686 064
  +381 60 500 61 60
 • Adresa:
 • Balkanska 27, Beograd

  Poslovnice:
  TC Kalča (prizemlje)
  tel: +381 18 310 50 30
  +381 69 500 25 24
  email: nis@balkanfun.rs
 • Website:
 • https://www.fungroup.rs

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije