Hotel Ramada Istanbul Old City

Hotel Ramada Istanbul Old City

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Istanbul – avionom

4/3 dana, 3/2 noćenja

Polasci: 12.01., 13. 01. , 19.01., i 20.01.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 10 putnika.

Cene su izražene u evrima, po osobi.
Možda nije najlepši na svetu ali ima najneobicniji geografski položaj…. Najveci grad Republike Turske nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Ovaj veliki grad, jedini na svetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan mocnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva Zlatni rog sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svoj atar ukljucuje grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Princevska ostrva. Klimu karakterišu topli mediteranski vetrovi, koji se suprotstavljaju frekventnom hladnom talasu iz pravca Crnog mora. Na mestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji ce poneti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad a danas Istanbul. Istanbul je danas najvažniji turski grad sa preko 20 univerziteta, visokim i srednjim školama, bibliotekama i kulturnim centrima. Istanbul je ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobracajni cvor i jak turisticki centar.

Ramada Istanbul Old City 4*
Lokacija:
Hotel pripad poznatom hotelskom lancu Ramada, udaljen je od aerodroma Ataturk 13km. Nalazi se u u strom delu Istanbula Fatih. Ispred hotela se nalazi tramvajska stanica. Tri tramvajske stanice su udaljene glavne znamenitosti ove prestonice Aja Sofije, Plave džamije, Kapali čaršije i mnoge druge.
Sobe:
Hotel ima 100 smeštajnih jedinica. Sve superior sobe imaju , besplatan Wi-Fi internet, sef, direktnu telefonsku liniju, mini bar, LED TV, fen, sobne papuče.
Hotelski sadržaj:
U sklopu hotela se nalazi recepcija, prostrani lobi bar, restoran.
Usluga:
Noćenja sa doručkom – švetski sto.
Usluge uz doplatu:
- Internet Connection
- Minibar
- Safe
-Telephone

Kontakt:
www.ramadaistanbul.com

Program putovanja br.1. (Važi za polaske: 12.01. I 19. 01.)
1.dan (12.01.;19.01.) Beograd – Istanbul
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla kod šaltera BigBlue u sali za međunarodne odlaske dva sata pre poletanja aviona 07:25 časova. Poletanje za Istanbul 09:25 časova, let TK1082. Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu 13:15 časova po lokalnom vremenu. Transfer autobusom do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualna razgledanja i obilaske. Noćenje.
2.dan (13.01.;20.01.) Istanbul
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni fakultativni izlet Razgledanje starog dela grada. Cena izleta po osobi : 60 €. U cenu izleta je uključeno: ulaznice za muzeje Aja Sofija i Topkapi, usluga vodiča na srpskom jeziku, prevoz tramvajem. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan (14.01.;21.01.) Istanbul
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili organizovanje fakultetivnog celodnevnog fakultativnog izleta Krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske Patrijaršije i Dolmabahče palate. Cena izleta po osobi : 65 €. U cenu izleta je uključeno: Krstarenje Bosforom, ulaznica za Dolmahbače palatu, usluga vodiča na srpskom jeziku, prevoz autobusom u dolasku i tramvajem u povratku.
4.dan (15.01.;22.01.) Istanbul – Beograd
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd 19:35 časova po lokalnom vremenu let TK1083. Sletanje u Beograd u 19:20 časova.

Program putovanja br.2. (Važi za polaske: 13.01. i 20.01.)
1.dan (13.01.;20.01.) Beograd – Istanbul
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla kod šaltera BigBlue u sali za međunarodne odlaske dva sata pre poletanja aviona 07:25 časova. Poletanje za Istanbul 09:25 časova, let TK1082. Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu 13:15 časova po lokalnom vremenu. Transfer autobusom do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualna razgledanja i obilaske. Noćenje.
2.dan (14.01.;21.01.) Istanbul
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni fakultativni izlet Razgledanje starog dela grada. Cena izleta po osobi : 60 €. U cenu izleta je uključeno: ulaznice za muzeje Aja Sofija i Topkapi, usluga vodiča na srpskom jeziku, prevoz tramvajem. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan (15.01.;22.01.)Istanbul – Beograd
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd 19:35 časova po lokalnom vremenu let TK1083. Sletanje u Beograd u 19:20 časova.

Napomena:
Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

U cenu aranžmana je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd–Istanbul–Beogard ,
- transferi aerodrom–hotel–aerodrom,
- smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelima 4* na bazi usluge 3 ili 2 noći sa doručkom (kontikinentalni ili samoposluživanje) u Istanbul,
- usluge lokalnog vodiča u Istanbulu i troškovi organizacije putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Avio-takse oko 107 evra (od čega je 72 evra YR ne podlaže refundaciji i 16,94 evra RS, 0,98 evra RF, 13,83 evra TR, 3,30 evra LG podlažu refundaciji).
- Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 rsd po rezervaciji.
- Avio-takse, se plaćaju po prodajnom kursu Aik Banke (za efektivu), na dan uplate.
- Fakultativni izleti i posete takođe nisu uračunati u cenu aranžmana.
- Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike.
- U cenu takođe nije uključeno međunarodno putno osiguranje.

Uslovi plaćanja:
- Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano).
- Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Aik Banke na dan uplate.
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini placanja:
- gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke mogude je pladati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata.
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue Group).

Fakultativni izleti:
Razgledanje starog dela grada - Polazak iz hotela u jutarnjim časovima.Obilazak stari deo grada i razgledanje i obilazak mesta gde se nalazio antički Hipodrom Teodosijev i Egipatski obelisk, potom obilazak Sultan Ahmetove džamije (Plava Džamija), muzeja Aja Sofija, nekada najveća crkva na svetu, i Topkapi palate - nekadašnje rezidencije otomanskih sultana. Tura se završava ispred Kapali čaršije. Cena izleta po osobi 60 evra. U cenu izleta je uključeno: ulaznice za muzeje Aja Sofija i Topkapi, usluga vodiča na srpskom jeziku, prevoz tramvajem.
Krstarenje Bosforom i obilazak Dolmabahče palate - Odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Krstarenje turističkim brodom po Bosforu, moreuz koji spaja Mramorno i Crno more. Uživanje u predivnoj panorami evropske i azijske obale u trajanju oko 1,5 sati : Zlatni rog, jedan od najlepših delova grada, Galata most, Galata kula, Sulejmanija, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumeli hisar. Iskrcavanje kod Dolmabahče palata - poslednja rezidencija turskih sultana. Poseta jedne od najlepših baroknih evopskih palata 19.veka u kome se može videti čuveni kristalni hol, kao i najveći luster na svetu, poklon britanske kraljice sultanu. Povratak u hotel tramvajem. Cena izleta po osobi 65 evra. U cenu izleta je uključeno: Krstarenje Bosforom, ulaznica za Dolmahbače palatu, usluga vodiča na srpskom jeziku, prevoz autobusom u dolasku i tramvajem u povratku.

Opšte napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Aik Banke na dan plaćanja.
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 10).
- Na letu Turkish Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7kg.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Za ulazak u Tursku potrebno je da važnost pasoša ne bude kraća od 150 dana od dana ulaska u Tursku.
- Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Tursku. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu njihove države i Republike Turske.
- Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 10 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
- Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 10. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
- Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično)..
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue Groupe d.o.o.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050665, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.
Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Big Blue Group D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. Big Blue Group D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group D.O.O.
Hit ponude
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%