prethodna
1. maj 2019. - Istanbul - 5 dana, autobusom
1. maj 2019. - Istanbul - 5 dana, autobusom
sledeća
Istanbul - 6 dana, bus
Istanbul - 6 dana, bus

Istanbul - 5 dana, avionom

Istanbul - 5 dana, avionom
Istanbul - 5 dana, avionom
Istanbul - 5 dana, avionom
Istanbul - 5 dana, avionom
Istanbul - 5 dana, avionom
Istanbul - 5 dana, avionom
Istanbul - 5 dana, avionom
Istanbul - 5 dana, avionom
Istanbul - 5 dana, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Istanbul - Carske palate i Prinčevska ostrva

Avionom - Garantovan polazak!
5 dana (4 noći)

Polazak: 16. Maj 2019.
Povratak: 20. Maj 2019.
Ako je Ankara srce Turske onda je Istanbul neosporno njena duša. Drevno grčka kolonija Vizantija, imperatorski Konstatinopolj, osmanska prestonica Stambol i legendarni Carigrad, sve je to isti grad koji danas čuva nekadašnje tradicije, samouvereno gleda u budućnost i razvija se ubrzanim tempom. Jedan je od malobrojnih smeštenih na dva kontinenta. Rasprostrt je na brežuljcima sa obe strane bosforskog moreuza i ima mnogo lica. Svečani trgovi se u njemu dodiruju sa nevidljivim na prvi pogled ali udobnim dvorištima, isprepletani sokaci sa svetlim avenijama a srednjevekovne džamije sa savremenim dvorcima. U ovom gradu koji se nekada nazivao „drugim Rimom“, takav je broj istorijskih spomenika da se ne mogu posetiti ni za mesec dana. Ipak neki se ne smeju izostaviti: Aja Sofija, Plava džamija, hipodrom, Sulejmanija ili palate Topkapi, Dolmabahče... Raskoš i lepota stoje na svakom koraku. Mnogoljudni i užurbani Istanbul je uvek otvoren za razmišljanje, za neuronjeno uranjanje u neverovatan svet u kome se mešaju vremena i kulture.

Program putovanja:
1. dan 16.05.2019. Beograd - Istanbul

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.00h. Poletanje aviona za Istanbul u 09.00h Sletanje u Istanbul u 12.40 h. Direktno sa aerodroma polazak na panoramsko razgledanje grada. Obilazak glavnih znamenitosti kulturno-istorijskog dela Istanbula. Odlazak do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme i šetnja sa vodičem. Noćenje.
2. dan 17.05.2019. Istanbul
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni izlet „Carigradski biseri“ uz obilazak najvećih kulturno istorijskih spomenika ovog čudesnog grada. Izlet uključuje stručno vodjen obilazak Svete Sofije, Plave džamije, Hipodroma, i veličanstvenu Kapali čaršiju. Sveta Sofija je tokom hiljada godina bila glavna crkva čitavog hrišćanskog sveta a posle pada Konstantinopolja 1453. godine je pretvorena u džamiju. Danas je crkva-muzej, priznati spomenik i simbol epohe procvata Vizantije. Odlazak do Plave džamije najvažnije gradske aktivne muslimanske svetinje. Obilazk najveće i najpopularnije pokrivene pijace na svetu. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.
3. dan 18.05.2019. Istanbul
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Romantika istoka i duh zapada” sa romantičnim krstarenjem Bosforom. Poseta Vaseljenskoj patrijaršiji koja je smeštena u delu grada Fener. To je glavna crkva za većinu pravoslavnog sveta. Ima i simboličnu važnost kao mesto gde je protekao veliki deo istorije i nastanka pravoslavnih kanona. Odlazak do najveće pijace začina na svetu - Egipatskog bazara. Nastavak vožnje do palate Dolmabahče, koja je bila poslednja rezidencija turskih sultana. Izgradjena je 1842. godine za sultana Abdulmedžida I. Posle uspostavljanja republike, postala je i zvanična rezidencija reformatora Turske republike Mustafe Kemala Ataturka koji je 1938. godine u njoj i umro. Dvorski kompleks obuhvata i Sahat kulu, Dolmabahče džamiju i biblioteku. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.
4. dan 19.05.2019. Istanbul - Prinčevska ostrva
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “ Bogatstvo civilizacije” sa posetom Topkapi palati sa Haremlukom. Topkapi palata je tokom 400 godina bila sedište Otomanskog carstva. Danas je jedan od najčuvenijih muzeja sveta sa izvanrednim kolekcijama srebrnih predmeta, porcelalana i stakla, kineskih porcelanskih servisa, portrerta i odeće sultana kao i najbolje čuvanom, veličanstvenom kolekcijom dragulja. Obilazak harema i terasa sa fantastičnim pogledom na Mramorno more. Odlazak na Prinčevska ostrva, dragulj ovoga grada i mesto odmora za Istanbulčane.Ostrvao je površine oko 5, 5 km kvadratnih, imamnoštvo restorana, hotela i vila, dok je dobar deo ostrva prekriven četinarskim šumama. Po ostrvu se kreće fijakerima ili pešice što je lep doživljaj nakon istanbulske vreve. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan 20.05.2019. Istanbul - Beograd
Doručak. Slobodno vreme do zakazanog transfera na aerodrom. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 19:40h po lokalnom vremenu. Sletanje na beogradski aerodrom je u 19:40 časova.

Cena aranžmana First minute: € 315
Doplata za jednokrevetnu sobu: € 120

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Istanbul - Beograd
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje sa doručkom
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- Panoramsko razgledanje grada
- Usluge vodiča agencije
- Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromska taksa (€ 120)
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Usluge koje nisu naznačene u programu
- Fakultativni izleti
- Individualni troškovi
- Doplata za jednokrevetnu sobu

Hotel Oran 4*
Smešten u istanbulskoj četvrti Laleli, ovaj hotel sa 4 zvezdice udaljen je manje od 2 km od Plave džamije kao i manje od 5 minuta šetnje do Vezneciler metro stanice. Sobe su ukusno nameštene. Opremljene su mini-barom, setom za kafu i čaj, TV-om i sefom. Ujutru se u hotelskom salonu služi doručak na bazi švedskog stola. Restoran nudi regionalnu i internacionalnu kuhinju. Dan možete započeti i u mini spa centru sa fitness salom, turskim kupatilom, masažama.

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

Fakultativni izleti:
- Carigradski biseri
Poludnevni izlet. Uključeno: autobuski prevoz, ulaznica za Svetu Sofiju, vodič na našem jeziku, lokalni vodič, koji izlaže unutar prostora. Cena izleta po osobi je 41 eur.
- Romantika istoka i duh zapada
Poludnevni izlet od oko 5 sati. Uključeno: autobuski prevoz, brodski prevoz, ulaznica za Dolamabahce, vodič na našem jeziku, lokalni vodič. Cena izleta po osobi je 48 eur.
- Bogatstvo civilizacije
Celodnevni izlet. U cenu je uključeno: autobuski prevoz, ulaznice za Topkapi, Harem, odlazak na Prinčevska ostrva, vodič na našem jeziku, lokalnini vodič. Cena izleta po osobi je 69 eur.

Plaćanje
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Portugal. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Hit ponude
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije