sledeća
Istanbul - 5 dana, avionom
Istanbul - 5 dana, avionom

1. maj 2019. - Istanbul - 5 dana, autobusom

1. maj 2019. - Istanbul - 5 dana, autobusom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Istanbul za prvomajske praznike
Paket aranžman 5 dana: autobuski prevoz + smeštaj na bazi 2 noćenja s doručkom + obilasci

Termini putovanja: 29. April 2019
Sa preko 3000 godina bogate istorije, Istanbul, nekada nazivan Konstantinopolj, ima zaista mnogo toga da ponudi turistima. U vreme Otomanskog Carstva, grad je bio na vrhuncu i za vreme vladavine Sulejmana Velikog (1520-1566), dozivljava procvat, tako da mnoge gradjevine, nenadmašne lepote poticu iz ovog doba. Godine 1923.Turska je proglašena Republikom, a Ankara za glavni grad. Medjutim, Istanbul je mnogo znacajnija metropola, vazan poslovni, trgovacki i kulturni centar. Predstavlja središte Islamske kulture, pravi je raj za kupovinu, a posebna zanimljivost za turiste su turska kupatila.

Program putovanja:
1. dan Beograd
Polazak autobusa iz Beograda oko 15:00h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice. Tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre putovanja. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.
2. dan Istanbul
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Istanbul je moderna metropola, najveći grad Turske koji leži na Bosforskom moreuzu izmedju Mramornog i Crnog mora i jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Poznat je poznat po imenima: carski grad - Carigrad, Vizantion, Konstantinopolj. Istanbul je glavna evroazijska raskrsnica sa dugom i zanimljivom istorijom, brojnim kulturno istorijskim spomenicima i modernim trgovima i bulevarima. Po dolasku u ISTANBUL panoramsko razgledanje grada: zidine Istanbula, Valensov - rimski akvadukt iz 4 veka n.e. Zlatni rog, Galata most i Galara kula, Sulejmanova dzamija, obilazak modernih kvartova Istanbula: trg Taksim i pešačka zona Bejolu, najstariji hotel u Istanbulu Pera. Smeštaj u hotel. Nakon kratkog odmora organizovana šetnja sa vodičem i upoznavanje dela grada Bajazit: Bajazitova Džamija i kula, Univerzitet Istanbula, kapali čaršija. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan Istanbul
Doručak. Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta pešačko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča sa uključenim ulaznicama i obilazak: Rimski Hipodrom - izgradjen za vreme vladavine Konstantina Velikog, danas predstavlja centralni gradski trg starog dela Istanbula, Aja Sofija (nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, izgradjena za vreme cara Justinijana 537 godine n.e. koja predstavlja remek delo Vizantijske arhitekture). Topkapi palata - muzej - velelepna sultanska palata, gde je živela većina turskih sultana u period 15.-19. veka sa bogatom riznicom dragulja, dijamanata, zlata koji svedoče o bogatstvu i raskošnom životu otomanskih careva. Plava Džamija - jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu (nije predvidjen grupni ulazak). Nakon razgledanja slobodno vreme. U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog izleta u Aziju. Prelazak metroom ispod Bosforskog moreuza, sa Evropske na Azijsku stranu. Šetnja Azijskim delom Istanbula do: Uskudar prvo naselje u Istanbulu iz 7 veka p.n.e., Mihrimah sultan džamija (džamija ćerke sultana Sulejmana i sultanije Hurem), svetionik - Devojačka kula. Slobodno vreme. Povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na Tursko veče. Program se održava u nacionalnom restoranu gde ćete u autentičnom orijentalnom ambijentu uživati u večeri sa muzičkim i plesnim programom. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan Istanbul
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Mogućnost fakultativnog izleta Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom. Odlazak autobusom u deo grada Fener gde se nalazi sedište Vaseljenske patrijaršije. Poseta crkvi Sv. Djordja u kojoj se čuvaju velike duhovne vrednosti: deo krsta na kome je bio razapet Isus Hrist, mošti Sv. Jefimije, vredne mozaičke ikone Bogorodicei Sv. Jovana Krstitelja iz 12.veka. Nakon posete patrijaršiji krstarenje Bosforom uz razgledanje: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata... Nakon krstarenja slobodno vreme do polaska za Srbiju. Mogućnost fakultativnog izleta - Dolmabahče palata, rezidencija turskih sultana iz 19 - og veka izgrađena po uzoru na evropske dvorove. Za razliku od Topkapi palate koja je gradjena u orijentalnom stilu, Dolmabahče palata je izgradjena u impresivnom imperijalnom turskom stilu, po uzoru na raskošne evropske dvorove. Obilazak palate u pratnji lokalnog vodiča: raskošni vrt, Barokna džamija, sat kula, dragoceno kamenje poput marmarskog mermera i egipatskog alabastera, veličanstveni tepisi i ćilimi koji svedoče o nekadašnjem raskošnom životu sultana, kolekcija crteža u ulju koji krase zidove palate. Dolmabahče palata je jedno od prvih mesta na svetu koje je bilo opremljeno lampama na gas, savremenim protočnim vodokotlićima u kupatilima, električnim svetlom i liftom. Nakon obilaska slobodno vreme do polaska za Srbiju. Planiran polazak za Srbiju u popodnevnim časovima (oko 15h). Noćna vožnja preko Bugarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.
5. dan Beograd
Dolazak u Srbiju u jutarnjim / prepodnevnim časovima. Kraj programa.

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu
- Smeštaj hotelu prema programu u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenje sa doručkom
- Obilaske prema programu
- Usluge turističkog vodiča - pratioca grupe tokom putovanja
- Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
- Staničnu uslugu – peronsku kartu 50,00 rsd za polaske iz Beograda sa stanice BAS, plaća se u agenciji
- Fakultativne izlete i individualne troškove
- Ostale usluge i sadržaje u hotelima

Rezervacije do: 25.03.
- Cena aranžmana: 99 €
- Mesečno: 20 €
- Učešće prilikom rezervacije: 19 €
- Br. rata: 4

Rezervacije do: 26.04.
- Cena aranžmana: 139 €
- Mesečno: 30 €
- Učešće prilikom rezervacije: 49 €
- Br. rata: 3

Popusti:
Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja putovanja.
- deca od 0 - 2 godine besplatno (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 - 12 godina popust 10% na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

Doplate:
- Doplata za jednokrevetnu sobu 40 € - isključivo na upit
- Doplata za dodatno sedište u autobusu - 50 €

Polasci iz drugih mesta
Postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd - Dimitrovgrad do graničnog prelaza Gradina (granica sa Bugarskom) - mora se najaviti i rezervisati u agenciji!

Doplata za polaske iz drugih gradova
- Minimum 8 putnika
- Doplata za polazak iz Novog Sada 2 000 rsd

Cene fakultativnih izleta po osobi:
Paket svih fakultativnih izleta za rezervacije u agenciji 135 € (ušteda 15 €)

- Pešačko azgledanje Istanbula sa uključenim ulaznicama (Top Kapi, Plava Džamija, Aja Sofija) 40 € / 30€ deca
- Dolmabahče palata sa uključenom ulaznicom 30 € / 20€ deca
- Tursko veče sa uključenom večerom i 2 pića 30 € / 20€ deca
- Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom 20 € / 15€ deca
- Vidikovac Pjer Loti i Minijaturk (uključena ulaznica + žičara) 15 € / 10€ deca
- Azija - devojačka Kula 15 € / 10€ deca

Načini plaćanja aranžmana:
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- Na rate: 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana na tri jednake mesečne rate.
- Platne kartice Visa, Dina, Master i Maestro

Napomene:
- za realizaciju putovanja minimalno 42 putnika, u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, kao i otkaz putovanja ili
- promena termina od strane ogranizatora usled nepredviđenih okolnosti, otkazni rok je 5 dana uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, agencije Holiday, Licenca OTP: 463/2010.

Holiday

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 335 220
  +381 34 335 344
  +381 34 304 976
 • Adresa:
 • Nikole Pašića 4, Kragujevac
 • Website:
 • https://holiday.rs

Hit ponude
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci