sledeća
Kapadokija, 9 dana
Kapadokija, 9 dana

1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana

1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
1. maj 2020. - Kapadokija, 11 dana
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi11 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Jedrene - Izmir - Kušadasi - Konja - Aksaraj - Kapadokija - Ankara - Istanbul

Preporučujemo: Efes-Pamukale-Kapadokija Paket-Anadolijski muzej

11 dana, autobusom

Akcije i popusti za rezervacije do 21.03. - popust 5%

Termin putovanja: 21.04. do 01.05.2020.
Program putovanja:
1. dan Novi Sad - Beograd - Kragujevac - Jedrene 700 km
Polazak iz Novog Sada u 03:40h, Beograda u 5:00h i Kragujevca u 6:00h. Putovanje preko Bugarske sa pauzama za osveženje. Dolazak u Jedrene predveče. Obilazak džamije Selimije, remek delo arhitekte Sinana. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan Jedrene - Izmir - Kušadasi 650 km
Doručak i nastavak putovanja. Preko moreuza Dardaneli. prelazak u azijski deo. Popodne dolazak u Izmir. Panoramsko razgledanje grada i slobodno vreme do 18, 00h. Predveče dolazak u Kušadasi. Smeštaj u hotel. Večera i noćenje.
3. dan Kušadasi - Efes - Kušadasi
Doručak. Odlazak u Efes. Obilazak: amfiteatra, Agore, Hadrijanovog hrama, ulice Karijatida Celsijusove biblioteke. Odlazak u obližnje etno selo, Širindže. Pauza za odmor i ručak. Posle predaha odlazak do Bogorodičine kuće (poslednje prebivalište posle Isusovog raspeća), bazilike Sv. Jovana i Artemidinog hrama, jednog od sedam svetskih čuda starog sveta. Večera i noćenje.
4. dan Kušadasi - Pamukale - Konja 590 km
Doručak. Odlazak za Pamukale. Obilazak antičkog Hierapolisa: Amfiteatar, Apolonov hram, Kleopatrino kupatilo, nekropole...Pamukale ili Pamučna tvrđava, kako joj tepaju turci predstavlja jedinstveno čudo prirode, sedimentnih kaskada krečnjaka i kalcijuma termalne vode od 37° C. Mogućnost kupanja u unikatnim bazenima sa termalnom vodom (fakultativno- plaćanje na licu mesta). U 15, 00h polazak za Konju. Dolazak uveče. Večera i noćenje.
5. dan Konja - Aksaraj - Urgup/Avanos (Kapadokija) 250 km
Doručak. Panoramno razgledanje grada i poseta muzeju Mevlana. Odlazak za Aksaraj. Obilazak Sultanhana najvećeg i najstarijeg karavansaraja u Anadoliji. Predveče odlazak za Urgup/Avanos. Večera i noćenje.
6. dan Kapadokija I dan (Inhlara - Derinkuju)
Doručak. Celodnevni izlet najpre do Inhlara. Obilazak dela kanjona usečenog u vulkanskim stenama, mesto rođenja Sv. Đorđa. U dolini su mnogobrojne crkve ukrašene freskama, vulkanske pećine u kojma su živeli ljudi. Popodne odlazak u Derinkuj. Jedinstvena prilika za obilazak neverovatnog podzemnog grada (7 spratova ispod zemlje) iz doba ranog hrišćanstva. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
7. dan Kapadokija II dan (Urgup - Goreme - Pasabag/Zevle)
Doručak. Na putu za Goreme, panoramski obilazak Doline golubova. Obilazak Goreme - muzeja pod otvorenim nebom. Brojne crkve i manastiri ukrašeni divnim freskama (Elmali - ' ' Crkva jabuka' ' , Karanlik, Akdaga, El Nazar...), ranohrišćanske i vizantijske umetnosti. Popodne u Pasabag - obilazak ' ' Doline monaha' ' i manastira Zelve. Povratak u hotel. Uveče odlazaka na " Ples derviša" (fakultativno). Ovaj umetnički " nebeski ples" predstavlja mistično putovanje, spoj religije i filozofije, treba doživeti i osetiti. Večera i noćenje.
8. dan Urgup - Ankara 350 km
Doručak. Odlazak za glavni grad Turske. Predah pored Slanog jezera Tuz. U podne dolazak u Ankaru. Smeštaj. Kraći predah i odlazak u obilazak grada: vidikovac i muzej Anadolske civilizacije, Antikabe, mauzolej Kemala Ataturka. Noćenje.
9. dan Ankara - Istanbul 450 km
Doručak. Odlazak u dinamičan, neverovatan megalopolis, Istanbul. Dolazak u ranim popodnevnim satima. Panorama grada sa vidikovca Čamliča. Prelazak u evropski deo grada: Taksim, Dolma Bahče, Zlatni rog, Galata most, Vaseljenska Patrijaršija... Slobodno veče. Noćenje.
10. dan Istanbul
Posle doručka odlazak tramvajem u obilazak istanbulskih dragulja: Sultan Ahmedove - Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi Saraja (fakultativno). Ove impozantne džamije i palate, su samo deo ovog veličanstvenog grada na dva kontineta. Slobodno popodne. Uveče odlazak na nezaobilazno: " Tursko veče" uz muzičko zabavni program, orijentalni ples i večeru (fakultativno). Noćenje.
11. dan Istanbul - Kragujevac / Beograd / Novi Sad
Doručak. Putovanje preko Bugarske za Srbiju. Dolazak u mesta polaska oko ponoći

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom, klima, dvd...
- 4 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3*: Jedrene (1), Ankara (1) i Istanbul (2) 6 polupansiona (večera-doručak) u hotelima sa 3*: Kušadasi (2), Konja (1) i Urgup/Avanos (3)
- prevoz feribotom preko Dardanela
- usluge lokalnih vodiča i pratioca grupe.
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- troškove međunarodnog zdravstv. osiguranja,
- fakultativne izlete i ulaznice za muzeje.
- ostale ne pomenute usluge

Doplata: za jednokrevetnu sobu (na upit)
- 175 €

Popusti za decu:
- deca do 10 godina u pratnji 2 odrasle osobe ostvaruju popust 10%

Uslovi plaćanja:
30% pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja.
- Plaćanje gotovinom, čekovima građana, virmanski, administrativnom zabranom, karticama: Visa, Dina, Master Card, Maestro I American Express.

Odloženo plaćanje:
- bez uvećanja do 9 rata! Način plaćanja i max broj mesečnih rata: čekovi građana i kreditne kartice 6 rata, administrativne zabrane 9 rata.
- 12 mesečnih rata - Kredit odobren od banke do mesečnih 12 rata.

Fakultativni izleti:
Za fakultativne izlete minimim 25 putnika
- Efes (bus prevoz, ulaznice za obilazak: Artemidin hram, bazilika Sv. Jovana, Bogorodičina kuća, vodič) - 25 €
- Hierapolis, Pamukale (bus prevoz, ulaznica, vodič) - 15 €
- Kapadokija paket: Mevlana, Karavan saraj, Inhlara, podzemni grad Derenkuju, Doline Goreme i Zelve (autobus, minibus za Derenkuju, vodičke usluge, ulaznice) - 50 €
Ankara: Anadolijski muzej civilizacije - 10 €
- Istanbul-paket: (ulaznice: Plava džamija, Aja Sofija i Topkapi, vodič) - 35 €

Smeštaj:
Tačan naziv hotela 7 dana pre početka putovanja Smeštaj u hotelima:
- Jedrene
- Hotel Balta - www.baltahotel.com.tr/ Hotel se nalazi nedaleko od centra grada. U blizini hotela su istorijski lokaliteti kao i mesto gde se može ići u kupovinu. Sobe su prostrane opremljene klima uređajem i bežičnim internetom. Sve sobe imaju LCDTV, kupatilo sa fenom za kosu. Na krovu se nalazi restoran na kome gosti mogu da uživaju u specijalitetima Turske i internacionalne kuhinje.
Kušadasi
- Ayma Beach - www.aymabeachresort.com/ Hotel Ayma Beach se nalazi na 150 metara udaljensoti od plaže Ladies Beach-a, i na oko 2000 metara od centra Kušadasija. Sve sobe su sa klima uređajem, TWC-om, balkonom, TV-om, fenom i sefom. Hotel raspolaže sa recepcijom, restoranom, barom, bazenom, fitnesom, hamamom, saunom, đakuzijem, stonim tenisom.
Konja
- Hotel Baykara - www.baykarahotel.com/ Hotel se nalazi nedaleko od centra grada. U blizini hotela su istorijski lokaliteti. Sobe su opremljene modernim nameštajem, klima uređajem i bežičnim internetom. Sve sobe imaju TV, kupatilo sa fenom za kosu.
Kapadokija
- Hotel Kartal 5* kapadokyakartalhotel.com/ Prostrana atmosfera i sklad boja na različitim mestima … Harmonija boja i prijatna atmosfera na različitim mestima... Hotel ima zatvoreni restoran kapaciteta 350 osoba, restoran s terasom kapaciteta 500 osoba, poslastičarnicu, bar, tržnicu, prostorije za sastanke za 8 i 12 osoba, bazen i staze za šetanje. Sve sobe odražavaju jednostavnost i udobnost s podnim greanjem, klima uređajem, fenom za kosu, Wi-Fi, satelitskom televizijom i mini barom.
Ankara
- Hotel Gurkent 4* - gurkenthotel.com/ Hotel Gurkent ima centralnu lokaciju u Ankari, a nudi elegantne sobe s klimatizacijom i besplatnim bežičnim pristupom internetu. Popularna četvrt Kizilay udaljena je samo 650 metara s mnogo dućana, trgovina prehrambenih proizvoda, restorana i barova. Elegantno dizajnirane, sobe hotela Gurkent sadrže nameštaj u klasičnom stilu i tradicionalne pozadine. Svi su opremljeni s kablovskom TV i minibarom. Restoran poslužuje à la carte i buffet trpezariju. U hotelu se nalazi i bar za goste koji se mogu opustiti uz nekoliko pića.
Istanbul
- Hotel Hamidiye 3* www.hamidiyehotel.com/ Hotel Hamidiye ima prostrane sobe i nalazi se na samo 500 metara od Kapali čaršije i Sulejmanove džamije. Restoran na krovu, 3 bara i relaksirajući hamam sa saunom. Klimatizovane sobe hotela Hamidiye su uređene u klasičnom stilu i imaju moderna kupatila sa fenom za kosu, kao i mini-bar. Gosti hotela Hamidiye mogu da uživaju u turskim i evropskim jelima u restoranu sa terasom odakle se pruža pogled na Istanbul ili u à-la-carte restoranu koji je specijalizovan za rusku i tursku kuhinju. Organizator putovanja zadržava pravo promene hotela.

Transferi (povratni za min 2 p.):
a) U ceni - Novi Sad;
b) 5€ - Kraljevo, Čačak, Gornji Milanovac, Aranđelovac c) 10€ -Užice i Požega;

Napomene:
- za realizaciju putovanja minimalno 42 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Program objavljen 06.12.2019., korigovan 03.03.2020.
- Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Agencije HOLIDAY, usklađeni sa YUTA standardima. Agencija Holiday poseduje Licencu OTP: 143/2020, kategorija licence A35.

Potvrda o garanciji putovanja:
Turistička agencija Holiday d.o.o. poseduje garanciju putovanja u visini od 350.000 evra, koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja. Po ugovoru o garanciji putovanja broj 0162/2020 od 10.01.2020. godine, polisa broj 00433424 od 28.01.2020. godine. Osiguravač je Sava neživotno osiguranje akcionarsko društvo za osiguranje Beograd. Aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, Ulica Kondina br. 14, Beograd, +381.11/3228.686, +381.11/3228.687, prijavom na adresu ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs

Holiday

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 335 220
  +381 34 335 344
  +381 34 304 976
 • Adresa:
 • Nikole Pašića 4, Kragujevac
 • Website:
 • https://holiday.rs

Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude