prethodna
Bangkok i Puket - 12 dana / 9 noćenja
Bangkok i Puket - 12 dana / 9 noćenja

Stare prestonice Tajlanda i odmor na Puketu

Stare prestonice Tajlanda i odmor na Puketu
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi15 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Stare prestonice Tajlanda i odmor na Puketu
15 dana /13 noćenja) – avion / autobus

First Minute popust od 90€ po osobi za uplate do 30. novembra ili do popune kapaciteta predvidjenih za First Minute ponudu. Ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.

Cena putovanja po osobi u evrima. Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate
Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije do 31. decembra 2018 ili do popune mesta.

Polazak: 31. mart 2019
Povratak:14. april 2019.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Tajland je kraljevina u jugoistočnoj Aziji. Do 1949. u geografskim atlasima ova zemlja u Tajlandskom zalivu a na obalama Kineskog mora zvala se Sijam. Poznat je po bogatoj istoriji, uzburkanoj prošlosti s usponima i padovima u vreme ozvaničenja budizma (13. i 14. vek) kao zvanične religije i carstvo svih umetnosti. Odlazak u ovu daleku i egzotičnu zemlju jeste i nešto što se može nazvati ostvarenjem lepog sna.

Puket nazivaju tropskim rajem. Pun je pogodak za ljubitelje peščanih plaža, toplog i čistog mora, čarobne prirode, izvrsnih restorana, burnog noćnog života, butika i prodavnica. Obiluje atrakcijama, ali su svakako bez sumnje na vrhu liste prelepe plaže.

Program putovanja:
Dan 1 (31.03.2019.) Beograd-Istanbul Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Agencije u 07:15 časova. Poletanje za Istanbul u 09:15 časova (Let TK1082) Obroci u avionu. Sletanje u Istanbul u 12:00 časova. Moguće organizovanje fakultativnog obilaska Istanbula. Poletanje za Bangkok u 20:10 časova (Let TK 64). Obroci u avionu.
Dan 2 (01.04.2019.) Istanbul–Bangkok Sletanje u Bangkok u 09:40 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu (u sobe se ulazi između 14:00 i 16:00 časova). Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativno organizovane tai klasične igre sa večerom. Noćenje.
Dan 3 (02.04.2019.) Bangkok Doručak. Razgledanje jednog od najinteresantnijih i najposećenijih gradova jugoistočne Azije. Nekada je nosio epitet Venecije istoka zbog brojnih kanala na kojima se nalazio. Danas Bangkok predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona. Celodnevni obilazak grada uključuje razgledanje Velike kraljevske palate u čijem kompleksu se nalazi Hram smaragdnog Bude, zatim i razgledanje hramova Vat Trimitr sa zlatnom statuom Bude teške 5,5 tona i Vat Po, koji je najveći i jedan od najstarijih hramova u Bangkoku. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4 (03.04.2019.) Bangkok Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativni izlet za ploveću pijacu. Noćenje.
Dan 5 (04.04.2019.) Bangkok-Ajutaja-Lopburi-Picanulok Doručak. Polazak autobusom prema Ajutaji (udaljena od Bangkoka 80 kilometara). Ajutaja je nekadašnja prestonica Tajlanda, u periodu od 14. do 18. veka, jedna od najlepših i najbogatijih u regionu. Obilazak kompleksa stare letnje rezidencije Bang Pa In, kao i ruševina starog grada sa interesantnim hramovima. Nastavak putovanja preko Centralne ravnice prema gradu Lopburi, gde se obilazi Pagoda sa tri kule i Hram Sarn Prakarn u kome se nalazi kapela posvećena hindu boginji Kali. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja do Picanuloke, grada čiji su ostaci slavne prošlosti nestali u plamenu požara pre četrdesetak godina. Dolazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
Dan 6 (05.04.2019.) Picanulok-Sukotaj-Čang Rai Doručak. Polazak autobusom za Sukotaj. Dolazak. Obilazak još jedne od starih prestonica Tajlanda iz 13. i 14. Veka, pod zaštitom Uneska. Taj period se u istoriji zemlje pamti kao zlatni, jer je bila na vrhuncu ekonomske moći, a svi vidovi umetnosti su cvetali. Od tada je budizam konačno prihvaćen za zvaničnu religiju Tajlanda. Obilazak Vat Sra Sri i Vat Sri Čum. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak vožnje do čuvenog Belog Hrama, a zatim nastavak putovanja na sever koji se po prirodnim lepotama ali i arhitekturom izdvaja od ostalih delova zemlje. Dolazak u Čang Rai. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 7 (06.04.2019.) Čang Rai Doručak. Obilazak ovog dela severnog Tajlanda, koji se odlikuje ne samo lepotom prirode, već i brojnim planinskim plemenima, čiji se narodi, kako po jeziku, tako i po običajima, kulturi i ekonomskom razvoju potpuno razlikuju od ostalih Tajlanđana. Neka od tih plemena još uvek su izolovana od ostalih. Poseta plemenima Akha i Jao u selu Mae Čan. Odlazak do mesta Mae Sai, najsevernije tačke zemlje, na samoj granici sa Mijanmarom (Burmom), kao i do čuvenog „Zlatnog trougla" na ušću reka Ruak i Mekong. Geografski, to je tromeđa Tajlanda, Laosa i Mijanmara. Tu se nekada odvijala glavna trgovina narkoticima. Ručak u lokalnom restoranu i obilazak stare opijumske kuće. Povratak u Čang Rai. Noćenje.
Dan 8 (07.04.2019.) Čang Rai-Čang Mai Doručak. Polazak za Čang Mai. Vožnja kroz veoma lepe predele severa. Poseta Mae Ka Čanu, gde se nalaze čuveni topli izvori. Ručak u lokalnom restoranu. Usputni obilazak Hrama Vat Pra Dat Doi Sutep koji se nalazi na planini iznad Čang Maja. Dolazak u Čang Mai. Smeštaj u hotelu. Uveče kantoke večera sa čuvenim igrama. Noćenje.
Dan 9 (08.04.2019.) Čang Mai Doručak. Čang Mai, ruža severa, drugi je po veličini grad u Tajlandu. Bio je prestonica, osnovana 1296. god. u kraljevini Lana Tai, ili zemlji „milion pirinčanih polja". Jedan je od najlepših gradova severa jer ima i veoma raskošnu okolinu. Pre podne odlazak do kampa slonova i farme orhideja i leptira, što predstavlja nesvakidašnji doživljaj. Ručak u lokalnom restoranu. Poseta zanatskom centru pre povratka u hotel. Noćenje.
Dan 10 (09.04.2019.) Čang Mai- Puket Doručak. Poletanje za Puket (avio-kompanija i vreme poletanja zavise od dostupnosti na određenom letu, i može biti sa presedanjem u Bangkoku). Dolazak. Transfer i smeštaj u hotelu na Puketu. Smeštaj u hotelu (u sobe se ulazi između 14:00 i 16:00 časova). Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 14 (10.04 Do 13.04.2019.) Puket Doručak. Slobodni dani za odmor, kupanje, kupovinu i razne druge aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnihi izleta. Noćenja.
Dan 15 (14.04.2019.) Puket- Istanbul– Beograd Doručak. Rani jutarnji transfer do aerodroma na Puketu. Poletanje za Istanbul u 05:50 časova (Let TK 173). Obroci u avionu. Sletanje u 12:00 časova. Nastavak putovanja za Beogradu 18:45 časova (Let TK 1083). Sletanje u 19:25 časova.

Cena aranžama po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1490 eur (Cena važi do 30.11. – cena sa popustom)
Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1580 eur (Cena važi od 01. 12.- redovna cena)
Doplata za jednokrevtnu sobu: 490 eur

Napomena: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini, a njihova rezervacija se vrši upit.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama,
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 3*/4* na turi i 4* u Bangkoku i na ostrvu Puket.
- Ishrana prema programu (doručak u hotelima na bazi švedskog stola, ručak na turi u lokalnim restoranima sa izborom jela na meniu),
- transferi i razgledanja prema programu,
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse 361.56 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih: eur 308.00 YR i refundabilnih taksi: eur 16.94 RS, 0.98 RF, 4.48 LG, 10.00 TR, 1.86 E7, 0.80 G8, 18.50 TS) (podložne su promeni , a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate),
- fakultativni izleti,
- tajlandska viza 30 evra i usluga viziranja 10 evra,
- napojnice i međunarodno putno osiguranje.

Načini plaćanja:
- gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Smeštaj:
Hotel u Bangkoku: Century Park 4* www.centuryparkhotel.com ili sličan
Hotel je dobro lociran u blizini centralne gradske zone. Smeštaj je u prostranim i komfornim superior sobama. Klimatizovane sobe sa satelitskom TV i mini-barom opremljene su tako da zadovolje potrebe modernog turiste. Gostima je na raspolaganju fitnes centar i krovni bazen kao pravo mesto za odmor i relaksaciju. Pored glavnog restorana, u sklopu hotela je još nekoliko restorana sa internacionalnom i italijanskom kuhinjom, kao i kafe i poslastičarnica.

Hotel u Picanuloku: Topland Hotel 3* www.toplandhotel.com/index.php ili sličan
Topland Hotel se nalazi nedaleko od Nan reke. Ima besplatan Wi-Fi, otvoreni bazen i spa. Nalazi se na 15 minuta šetnje od raznih atrakcija kao što su Narodni muzej i noćni bazar. Nudi klimatizovane sobe sa kadom i tuš kabinom, kablovskom televizijom, mini-barom i frižiderom.

Hotel u Čang Raiu: Phowadol Resort& Spa 4* www.phowadol.com / ili sličan
Phovadol odmaralište nudi potpuno opremljene soba i kolibe u mirnom ambijentu punom zelenila. Sve su opremljene sa LCD televizorima sa satelitskim kanalima, individualno kontrolisanim klima uređajima i privatnim balkonima ili terasama. Nalazi se na 15 minuta vožnje od Čang Rai aerodroma i 10 minuta od grada. Baipho restoran služi raznovrsna jela za doručak, ručak i večeru, uključujćiu lokalnu severno-tajlandsku hranu.

Hotel u Čang Maiu: Chiang Mai Plaza Hotel 4* www.chiangmaiplazahotel.com/ ili sličan
Smešten u srcu grada Chiang Mai Plaza nudi, otvoreni bazen, fitnes centar, opuštajući spa, besplatan parking i lobi bar sa živom zabavom. Chiang Mai Plaza ima sobe dekorisane u tradicionalnom tajlandskom stilu. Svaka soba ima TV u boji, mini-bar i klima uređaj. Tajlandska i internacionalna kuhinje je dostupna u Fai Kum restoranu.

Hotel na ostrvu Puket: Andaman Seaview Hotel 4* www.andamanphuket.com ili sličan
Ovaj hotel se nalazi preko puta plaže Karon na Puketu i gleda na Andamansko more. Udaljen je na 5 minuta hoda od centra Karona, gde se nalaze restorani i brojne prodavnice. Savremene i klimatizovane sobe u hotelu Andaman Seaview poseduju podove s pločicama i odlikuje ih kinesko-portugalski uticaj. Pored toga sadrže: TV sa kablovskim kanalima, pribor za pripremu čaja/kafe i mini-bar. Hotel poseduje 2 restorana, 2 otvorena bazena, snek bar pored bazena, frizersko/kozmetički salon i teretanu. Restoran Maneekram svakog dana služi doručak na bazi švedskog stola i nudi fiksni meni za ručak i večeru.

Važna napomena:
Dozvoljena težina prtljaga na lokalnim letovima je do 20kg, a za ručni do 7kg. Za svaki kg prekoračenja plaća se na licu mesta.

Tajland - opšte informacije o zemlji:
Površina: 513.000 km²
Glavni grad: Bangkok 7,2 miliona
Stanovništvo: 64 miliona stanovnika. Tajlanđani 53%, Laošani 26%. Kinezi 11%, Malajci 4%, Kmeri 4%
Veroispovest: budisti 94%, muslimani 5%.
Zvanični jezik: tai (thai).
Lokalno vreme: plus pet sati u odnosu na vreme u Srbiji.
Telefon: mreže Telekom Srbija , Telenor i VIP imaju roming.
Telefonski kod za Tajland je 00 66.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018.godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci

1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije