prethodna
Uskrs 2018. - Švajcarska sa uključenom posetom St.Gallenu - 6 dana / bus
Uskrs 2018. - Švajcarska sa uključenom posetom St.Gallenu - 6 dana / bus

Ženeva - jedan grad i dve zemlje

Ženeva - jedan grad i dve zemlje
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi4 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Ženeva - Jedan grad i dve zemlje

4 dana / 3 noćenja, avionom
Aerodromska taksa uključena u cenu

First minute

Polazak: 08. jun 2018.
Povratak: 11.jun 2018.
Časovnici, čokolada, sir, banke i neutralnost - prve su asocijacije za Švajcarsku - prelepu i prebogatu državu koja pleni svojim prirodnim lepotama, stotinama ledničkih jezera, glečerima i večno belim planinskim vrhovima koje je gotovo nemoguće opisati. Ženeva je po mnogima značajnija od glavnog grada Berna. Nalazi se na obali najvećeg evropskog alpskog jezera (Ženevsko ili Lemansko), na mestu na kome Rona ističe iz njega, sa pogledom na najviši vrh Evrope (Mon Blan-4810m). Svojom jedinstvenom istorijom, otmenim prodavnicama, ekskluzivnim hotelima i odličnim restoranima predstavlja sedište svetskog jet-seta I san svakog turiste, ujedno ima istovremeno kosmopolitski duh i šarm alpske varoši. U gradu u kome je nastao reformacijski pokret Žana Kalvina, u kome je rođen Žan Žak Ruso, gde je nastao Crveni krst, danas je jedno od sedišta OUN, sedište svetske zdravstvene organizacije, kao i brojnih drugih međunarodnih organizacija.

Program putovanja:
1.dan 08.06.2018 Beograd-Ženeva (Geneve)
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 11.45h. Poletanje iz Beograda u 13.45h (let EZS 1438). Sletanje na ženevski aerodrom u 15.45h. Panoramska vožnja pored kompleksa sedišta međunarodnih organizacija, niza luksuznih hotela, preko mosta Mon Blan, pored Engleskog parka sa cvetnim satom i panoramskim pogledom na vodoskok… Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan 09.06.2018 Ženeva-Anesi (Anneccy)
Doručak. Dopunski program u Ženevi sa vodičem agencije. Odlazak do centra gradskim prevozom. Šetnja pored Ruske crkve, Istorijskog muzeja do katedrale Svetog Petra i Kalvinove kuće. Prolazak kroz park do Zida reformacije i nastavak šetnje do čuvenog Cvetnog sata i obale Lemanskog jezera. Glavna znamenitost grada je fontana Že d’O koja u sekundi izbacuje 500 litara vode u visinu od 147 metara. Slobodno vreme za uživanje u vešto uređenim aranžmanima Engleskog parka i šetnju pored obale. U 14, 00 časova poludnevni fakultativni izlet u Anesi (polazak od cvetnog sata i spomenika Helveciji). Ovaj čarobni alpski gradić leži na obali istoimenog jezera i centar je departmana Gornja Savoja. Naročiti šarm daju mu stare srednjevekovne građevine, kuće pastelnih boja, kaldrmisane ulice, a zbog kanala najkraće Francuske reku Tiu nosi naziv “Alpska Venecija”. Najpoznatija turistička atrakcija Anesija je Palais de l' isle iz XII veku, koja je kroz istoriju menjala svoju funkciju (od rezidencije do zatvora) a danas je to zavičajni muzej okružen mnogobrojnim prodavnicama, restoranima i kafićima. Imaćete priliku da vidite Dvorac Anesi, katedralu Svetog Petra, hotel Lambert koji je u XVI veku bio episkopski dvor, pređete Most ljubavi. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan 10.06.2018 Ženeva (Geneve) -Evian-Šion (Chillon) -Montre (Montreux) -Vevej (Vevey) - Lozana (Laussane)
Doručak. Slobodan dan za individualni program učesnika putovanja ili celodnevni izlet oko jezera. Polazak na izlet u 08, 00 ispred hotela. Vožnja obalom Ženevskog jezera. Odlazak i obilazak termalnih izvora u banji Evian. Nastavak putovanja do obližnjeg savršeno očuvanog srednjevekovnog zamka Šijon, nekadašnje carinarnice i kasnije zatvora, ovekovečenom u Bajronovom delu “Zatvorenik iz Šijona”. Nakon obilaska sa vodičem, vožnja do obližnjeg Montrea (30km) u kome su privremeno živela mnoga slavna imena od Lorda Bajrona do Freda Merkurija. Šetnja kroz park ruža i duž obale koja odiše bogatom vegetacijom, cvetnim figurama do spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Nastavak puta prema Veveju. Prolazak kroz tzv. ”Vinsku Republiku”, prelepe pejzaže između jezera, vinograda, planina i odlazak u Vevej. Obilazak ovog bisera severne obale Ženevskog jezera, u kome je sedište čuvene konditorske industrije “Nestle“ i u kome je Čaril Čaplin živeo 25 godina. Panoramsko razgledanje Veveja autobusom, kroz više kvartova u kojima se nalazi moderni deo grada, ruska i reformatorska crkva. Šetnja od glavnog pijačnog trga, pešačkom zonom do starog grada, kaldrmisanom vevejskom “Knez Mihajlovom”, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane. Fotografisanje sa Čarli Čaplinom, čija statua krasi priobalje. Na kraju odlazak na sever do Lozane (65 km). Grad je sedište kantona Vo i jedini je grad Švajcarske koji ima metro. Sedište je Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva univerziteta. Stari deo grada leži na brdu iznad jezera i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Panoramski obilazak, pešice, gotske katedrale Notr Dam, gradske većnicu, crkve Svetog Fransoa, stare biskupske palate i dvorca Saint Maire. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela, sedišta MOK i internacionalnih korporacija. Šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan 11.06.2018 Ženeva-Beograd
Doručak. Slobodno vreme za individualni program do transfera do aerodroma između 15:15-15:30 h. Let za Beograd u 18.20h (let EZS 1437). Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 20.15h.

U cenu putovanja je uračunato:
- avio prevoz Beograd-Ženeva-Beograd
- aerodromska taksa
- 1 kom ručnog (kabinskog) prtljaga dimenzija 56x45x25cm (uključujuči ručice i točkiće)
- smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa 3*, na bazi noćenja sa doručkom
- usluge licenciranog vodiča pratioca
- troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
- celodnevni fakultativni izlet Šion-Evian-Vevej-Montro-Lozana - (Cena uključuje prevoz i obilaske prema programu sa lokalnim vodičem). Neophodno je da se putnici za izlet prijave istovremeno sa rezervacijom aranžmana.
- Cena izleta za minimum 15 prijavljenih putnika iznosi 119 €
- Cena izleta za minimum 10 prijavljenih putnika iznosi 139 €
- poludnevni fakultativni izlet u Anesi
Cena izleta za minimum 15 prijavljenih putnika iznosi 55 €
Cena izleta za minimum 10 prijavljenih putnika iznosi 65 €
- Čekirani prtljag do 23 kg (u trenutku objavljivanja programa cena je 70 €, iznos je podložan
promeni i plaća se u dinarima u agenciji)
- doplata za jednokrevetnu sobu
- karte za gradski prevoz
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi
- ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

Cena aranžmana - 399e

Doplata za jednokrevetnu sobu 120 e (na upit)

Način i uslovi plaćanja:
- Cene putovanja su iskazane u evrima.
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.
- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).
Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.
Plaćanje čekovima gradjana
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana, u tri jednake mesečne rate, bez kamate.
Plaćanje kreditnim karticama bez kamate
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata. Master i Dina kreditnom karticom UniCredit Banke na 3, 6 ili 12 rata.
Turistički krediti
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična). Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opis hotela:
Hotel Campanile Annemasse Centre - Gare 3*
Annemasse je izuzetno prijatan i simpatičan francuski pogranični gradić, 10 km istočno od Ženeva sa kojom praktično srastao u jedan urbani kompleks. Zbog znatno nižih cena predstavlja privlačan rezidencijalni centar u kome živi veliki broj zaposlenih u Ženevi. Turistima, koji ovde borave po daleko povoljnijim uslovima, na raspolaganju je odlična mreža frekventnog javnog prevoza kojom se za 15-tak minuta dolazi do Ženeve (Cena karte koja važi 120 min je 4€). Sa svojim shopping molom interesantan je Švajcarcima za povoljniju kupovinu.
Hotel Campanile Annemasse Centre - Gare 3* je moderan hotel iz lanca Campanile, odlično lociran (na autobuskoj liniji 61 za Ženevu). Moderno opremljene sobe sa kupatilom, TV, besplatnim internetom, bifedoručkom. Jednokrevetne i trokrevetne sobe su dostupne na upit.

Organizator zdržava pravo zamene hotela hotelom iste ili više kategorije, sličnog sadžaja o čemu će obavestiti putnike pre početka putovanja.

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja kao i fakultativnog izleta
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Francusku i Švajcarsku.
- Pasoši putnika treba da važe najmanje 3 meseca od datuma povratka.
- Putnik je u obavezi da prilikom putovanja poseduje putno zdravstveno osiguranje za Šengen regiju.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu o propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata.

Opšte napomene:
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda izvođenja sadržaja programa u zavisnosti od okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za radno vreme lokaliteta i sl.…)
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika Organizator ima pravo da otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre polaska.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Olympic Travel
Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije