Bodensko Jezero - Vodopadi Rajne - Cirih - 5 dana, avionom

Bodensko Jezero - Vodopadi Rajne - Cirih - 5 dana, avionom
Bodensko Jezero - Vodopadi Rajne - Cirih - 5 dana, avionom
Bodensko Jezero - Vodopadi Rajne - Cirih - 5 dana, avionom
Bodensko Jezero - Vodopadi Rajne - Cirih - 5 dana, avionom
Bodensko Jezero - Vodopadi Rajne - Cirih - 5 dana, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Bodensko Jezero - Vodopadi Rajne - Cirih

avionom - 5 dana / 4 noćenja
Aerodromske takse uključene u cenu

Polazak: 30. april 2018.
Povratak: 04. maj 2018.

Obilasci: Fridrishafen (Friedrichshafen) - Merzburg (Meersburg) - Konstanc (Konstanz) - Majnau (Mainau) - Šafhauzen (Schaffhausen) - Cirih (Zürich)
Bodensko jezero (Bodensee) smešteno je u srcu Evrope, gde se Nemačka graniči sa Austrijom i Švajcarskom. Ova veoma razvijena turistička regija pravi je raj za odmor, zabavu, uživanje i razgledanja. Blaga klima, bujna vegetacija, pogled na slikovite alpske pejzaže, stari dvorci i šarmantni srednjevekovni gradovi Fridrihshafen, Mersburg, Konstanc...Pravi odmor za oči i dušu je cvetno ostrvo Mainau. Tokom boravka na Bodenskom jezeru doživećete i švajcarske čarolije, posetiti najveći evropski vodopad na reci Rajni, gde se dramatične vodene mase poznate evropske reke uz veliki huk spuštaju niz stene. Vodopadi su u neposrednoj blizini gradića Šafhauzen, poznatog po satovima. Najveći grad Švajcarske i jedan od glavnih ekonomsko-kulturnih centara Evrope, Cirih je grad banaka, čokolade, sireva i satova. Fascinira Stari deo grada sa krivudavim ulicama, dobro očuvanim brojnim palatama, crkvama, spomenicima i fontanama. Čarobni grad na ciriškom jezeru važi za jedno od mesta sa najboljim kvalitetom života na planeti i jedan je od najbogatijih gradova sveta.

Program putovanja:
1.dan Beograd - Fridrihshafen - Konstanc
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 03.00h. Poletanje aviona kompanijom Wizz Air za Fridrihshafen u 05.00h. Sletanje u Fridrihshafen u 07.40h. Nakon pasoške i carinske kontrole polazak za Konstanc. Prolazak pored Fridrihshafena, gradića u kome se nalazi Zepelin muzej posvećen istoriji avijacije. Posle Fridrihshafena put nas vodi ka Mersburgu, starom gradiću na Bodenskom jezeru iznad koga se uzdiže jedan od najstarijih nemačkih dvoraca. Dolazak u Konstanz, najveći grad na Bodenskom jezeru smešten usred zadivljujućeg pejzaža na obali jezera i reke Rajne. Ovaj univerzitetski gradić, koji se direktno graniči sa Švajcarskom, ima dobro očuvano staro srednjevekovno gradsko jezgro, sagrađeno na mestu nekadašnjeg rimskog utvrđenja. Konstanc je poznat i po tome što je u njemu prvi put izabran rimski papa izvan Italije. Tipično za sva mesta na obali Bodenskog jezera je da imaju simbol statuu - u Konstancu je to rotirajuća statua žene po imenu Imperia koja u jednoj ruci drži kralja u drugoj papu. Danas je Konstanc savršeno mesto za odmor koje nudi širok spektar zabavnih aktivnosti za posetioce svih uzrasta. Po dolasku kraće razgledanje i šetnja slikovitom promenadom, gde se turisti opuštaju u kafićima, restoranima i vinskim konobama, uz vino ili bavarsko pivo, uživajući u lepoti „Švapskog mora“. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan Konstanc - Mainau
Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet na ostrvo Mainau. Ostrvo cveća Mainau poznato je po veličanstvenim vrtovima i parkovima koji okružuju prekrasnu baroknu palatu, danas porodični dom potomaka grofa Bernadota. Na oko 45 hektara se može videti retko i jako staro drveće i bezbroj različitih vrsta cveća, od gigantske sekvoje, lala, orhideja, rododendrona, ruža, dalija, kao i palmi i citrusa koje se leti donose sa Mediterana. Smenom godišnjih doba menja se i kompletna postavka cveća, tako da četiri puta godišnje ostrvo poprima drugačiji izgled. Na ostrvu Minau nalazi se i najveća kuća leptira u Nemačkoj (preko 1000 vrsta). Posebna atrakcija je zabavni park za najmlađe Mainau Kinderland. Povratak u Konstanc brodom. Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan Konstanc
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja.
4. dan Konstanc - Šafhauzen - Cirih
Posle doručka odlazak na celodnevni izlet do Šafhauzena i Ciriha (fakultativno). Obilazak i fotografisanje jedinstvenog prirodnog scenarija, veličanstvenih vodopada reke Rajne. Ovde se jedna od najvećih evropskih reka, na širini od 150 metara survava sa visine od 23 metra, uz penu i zaglušujući huk vode. Nedaleko od vodopada Rajne nalazi se živopisni gradić Šafhauzen, koji očarava svojim srednjevekovnim gradskim jezgrom. Odlazak za Cirih, ekonomsku prestonicu Švajcarske i jedan od najznačajnijih bankarskih i kongresnih centara Evrope. Ovaj najdinamičniji švajcarski grad leži na obalali ciriškog jezera i reke Limat. Obilazak starog gradskog jezgra bremenitog zgradama iz srednjeg veka, Gradske većnice, katedrale Fraumuster (XIII vek-krase je vitraži Šagala i Đakometija). Odlazak do legendarnog Lindenhof-a gde su nekada bili rimska postaja i srednjevekovno utvrđenje. Šetnja kroz Banhofstrase, jednu od najskupljih ulica na svetu sa luksuznim prodavnicama. U večernjim satima povratak u Konstanc. Noćenje.
5. dan Konstanc - Fridrihshafen - Beograd
Doručak lanč paket. Polazak za aerodrom u 05.00h. Poletanje za Beograd u 08.10h. Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 09.45h.

Cena aranžmana: 569 €;
Doplata: za jednokrevetnu sobu (isključivo na upit)

U cenu putovanja je uračunato:
- Avio prevoz redovnom linjom Wizz Air na relaciji Beograd - Fridrihshafen -Beograd
- Aerodromska taksa
- 1 komad malog kabinskog prtljaga dimenzija 42cm x 32cm x 25cm
- Smeštaj u hotelu 3* sa uslugom noćenje/doručak
- Transfer aerodrom - hotel - aerodrom
- Usluge licenciranog vodiča pratioca iz Beograda
- Troškovi organizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
- Doplata za čekirani prtljag do 23 kg (oko 70 eur) u momentu objavljivljivanja programa
- Obrok u avionu
- Gradska komunalna taksa (u trenutku izrade programa iznosi 2.50 eur € po osobi/dnevno)
- Fakultativni izleti - obavezna prijava i uplata u agenciji najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
- Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Individualni troškovi i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Ulaznice za lokalitete

Smeštaj:
B& B Hotel Konstanz 3*

Hotel je udaljen oko 3 km od starog grada i luke Konstanc. Autobuska stanica je udaljena samo nekoliko metara od hotela. Sve sobe imaju TV i kupatilo sa tuš kabinom. Fen za kosu se može pozajmiti na recepciji uz depozit od 10 €. Svi gosti hotela mogu koristiti Wi-Fi i Ski-TV tokom boravka besplatno. Doručak se služi u modernom restoranu na bazi švedskog stola.

Napomena u vezi smeštaja:
Organizator zdržava pravo zamene hotela hotelom iste ili više kategorije, sličnog sadžaja o čemu će obavestiti putnike pre početka putovanja.

Fakultativni izleti:
- Poludnevni izlet Mainau - Cena: 55 €.
Cena uključuje: Prevoz brodom i ulaznicu za posetu atrakcijama ostrva (u pratnji vodiča agencije).
- Celodnevni izlet Vodopadi Rajne, Šafhauzen i Cirih - Cena: 125 €.
Cena uključuje: Prevoz autobusom, obilazak vodopada Rajne, Šafhauzena i Ciriha u pratnji vodiča agencije
- Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15.
- U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

Uslovi i načini plaćanja:
- Cene putovanja su iskazane u evrima.
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.
- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express),
- čekovima građana,
- kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture
- U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).
- Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene:
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja kao i fakultativnog izleta
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Nemačku i Švajcarsku.
Pasoši putnika treba da važe najmanje 3 meseca od datuma povratka.
- Putnik je u obavezi da prilikom putovanja poseduje putno zdravstveno osiguranje za Šengen regiju.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu o propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata.

Opšte napomene:
U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Olympic Travel
Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu