sledeća
Šri Lanka, 11 dana
Šri Lanka, 11 dana

Šri Lanka - tura i odmor

Šri Lanka - tura i odmor
Šri Lanka - tura i odmor
Šri Lanka - tura i odmor
Šri Lanka - tura i odmor
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi12 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Šri Lanka - tura i odmor
Smeštaj u hotelima 4* i 5*
Tura sa uključenim izletima na Šri Lanci i odmor na zlatnom pesku Indijskog okeana.
Grupni polazak sa vodičem
Polazak: 05. mart 2018. 12 dana / 10 noći
Program putovanja
1. dan (05.03.2018.) Beograd - Doha - Kolombo

Sastanak putnika sa vodičem ispred šaltera organizatora putovanja na aerodromu ‚‚Nikola Tesla" u 09:35. Poletanje za Dohu u 11:35 (let QR 232). Obrok i piće u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 18.40. Nastavak leta za Kolombo u 19:25 (let QR 662). Obroci i pića u avionu uključeni u cenu.
2. dan (06.03.2018.) Kolombo
Dolazak u 02.5. Po dolasku doček gostiju sa cvetnim vencima dobrodošlice. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. Doručak u hotelu. Odlazak u razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Panoramsko razgledanje obuhvata takozvanu Baštu začina (deo grada koji je dobio naziv po tome što su na tom mestu u prošlosti bile plantaže cimetovog drveća), a danas je to komercijalni i poslovni deo grada, Predsednička plata, Parlament itd. Obilazak stare tvrđave sa svetionikom koja je bila britanski administrativni centar i sedište vojnog garnizona. Petah četvrt sa tradicionalnim bazarima, budističkim i hindu hramovima, crkvu iz holandskog kolonijalnog perioda iz 1749. godine. Slobodno vreme za šoping. Ručak u lokalnom restoranu. Poseta kući čuvenog pisca Artur Klark-a, koji je baš Šri Lanku odabrao za destinaciju u kojoj će provesti ostatak svog života. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.
3. dan (07.03.2018.) Kolombo - Dambula
Doručak u hotelu. Odlazak do Dambule. Po dolasku odlazak do pećinskih hramova, sagrađenih pretežno u I veku pre nove ere, a danas su pod zaštitom UNESCO-a kao spomenici svetske kulturne baštine. Kompleks od pet pećina sa preko 2.000 kvadratnih metara oslikanih zidova i plafona, predstavlja najveću oslikanu površinu hrama na svetu. Sadrže preko 130 statua Bude, od kojih je najveća kolosalna statua Bude raspona 14 metara. Pored Bude unutar pećina su pronađene statue drugih bogova i kraljeva. Odlazak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.
4. dan (08.03.2018.) Dambula - Polonaruva - Dambula
Doručak u hotelu. Polazak za Polonaruvu nekadašnju prestonicu zemlje iz srednjevekovnog perioda, između XI i XIII veka nove ere, koja je pod zaštitom UNESCO-a kao svetska kulturna baština. Veliki politički, ekonomski, socijalni i kulturni procvet država je dostigla u ovom periodu o čemu svedoče ostaci mnogobrojnih građevina: Kraljeve palate, hramova, spomenika, kao i veliko veštačko jezero sagrađeno po nalogu kraljeva. U istorijografiji zemlje ovaj period se Prijateljski niske cene naziva „zlatnim dobom Šri Lanke“. Odlazak u hotel u Dambuli. Večera u hotelu. Noćenje.
5. dan (09.03.2018.) Dambula - Sigirija - Matale - Kendi
Doručak u hotelu. Odlazak prema facninantnom gradu-utvrđenju Sigiriji, sagrađenom na 200 metara visokoj i teško pristupačnoj steni u V veku nove ere. Poznat je pod nazivom „Lavlji grad“ zbog velike statue lava koja se nalazila na samom ulazu grada, od koje su danas ostale samo šape. Inače grad-utvrđenje se prostirao na oko 70 hektara, opasan zidinama sa vodenim kanalom okolo kao sistemom odbrane, a unurat grada su postojale prostrane bašte sa fontanama i bazenima. Grad je poznat i po lepim freskama među kojima je najpoznatija „Devojka Sigirije“. Sigirija je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Odlazak za Kendi. Na putu poseta najpoznatijoj bašti začina na ostrvu, Matale. Ovde se mogu videti različite vrste začina po kojima je Šri Lanka poznata u svetu, upoznati se sa načinom uzgajanja, prerade i proizvodnje. U poslepodnevnim satima dolazak u drugi grad po veličini u zemlji, Kendi. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Polazak u razgledanje Kendija, koji je vezan za mnoge legende, tradiciju i folklorne običaje. Razgledanje grada koji je bio poslednja prestonica nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak veštačkog jezera u centru grada, stare pijace, kao i centra umetničkih zanata i rukotvorina. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.
6. dan (10.03.2018.) Kendi
Doručak u hotelu. Odlazak u posetu najsvetijem i najčuvenijem mestu Šri Lanke, Hramu Budinog zuba, za koje su vezane mnoge legende. Sam hram se danas smatra simbolom suvereniteta zemlje. Zatim odlazak do kraljevske botaničke bašte Peradenija, koja je oivičena rekom Mahaveli. Bašta je podeljena na nekoliko većih celina: bašta sa začinima, bašta se preko 300 vrsta orhideja, avenija palmi, cvetna bašta, neobične vrste drveća... Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.
7. dan (11.03.2018.) Kendi - Vaduva
Doručak u hotelu. Polazak ka letovalištu Vaduva. Na putu obilazak čuvenog sirotišta za slonove Pinavela koje je osnovano 1975. godine, gde pod zaštitom države živi veliki broj slonova.. Dolazak u hotel na šlaži. Večera u hotelu. Noćenje. Prijateljski niske cene
8. do 10. dan (12. do 14.03.2018.) Vaduva
Boravak u hotelu 5* na privatnoj plaži na bazi polupansiona (doručak i večera). Slobodni dani za odmor, kupanje i uživanje. Noćenja.
11. dan (15.03.2018.) Vaduva - Kolombo - Doha
Doručak u hotelu. Sobe se napuštaju do 12 sati. Kraće slobodno vreme. Transfer na aerodrome. Poletanje za Dohu u 20.20 (let QR 655). Obrok i pića u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 23.30. Čekanje na vezu...
12. dan (16.03.2018.) Doha - Beograd
Nastavak leta za Beograd u 06.45 (let QR 231). Obrok i pića u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 10.35.

Cena putovanja u evrima po osobi u dvokrevetnoj sobi (plativa u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa Banke)

U cenu putovanja je uračunato:
prevoz avionom na navedenim relacijama, 30 kg kabinskog prtljaga i 7 kg ručnog prtljaga po osobi, hrana i piće u avionu na svim letovima, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* ( (lokalne kategorizacije) na turi na bazi polupansiona (švedski sto ili set meni u zavisnosti od hotela), i smeštaj u standard sobama u hotelu 5* (lokalne kategorizacije) u letovalištu Vaduva direktno na plaži na bazi usluge polupansion (švedski sto), ručak u lokalnom restoranu prvog dana na turi (set meni), sva razgledanja, ulaznice na lokalitete i transferi prema programu na Sri Lanci, troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda i sve vreme je sa grupom na Šri Lanci.

U cenu putovanja nije uračunato:
avio-takse 305 € po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu avio taksi znaćemo prilikom štampanja avio karata oko 10 do 8 dana pre putovanja), fakultativni izleti koji nisu navedeni u programu putovanja, ručkovi koji nisu navedeni u programu putovanja, međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, viza za Sri Lanku (trenutna cena 40 € sa troškovima viziranja), kao i bakšiš za lokalnog vodiča i vozača na Sri Lanci koji je uobičajen u ovom dalu sveta.

Hoteli na Šri Lanci tokom ture:
Kolombo - Ozo Colombo 4* www.ozohotels.com/colombo-srilanka/
Dambula - Amaya Lake 5* www.amayalake.com
Kendi - Amaya Hills 5* www.amayahills.com

Hoteli u letovalištu Vaduva:
The Blue Water Hotel & Spa 5* www.bluewatersrilanka.com
Smešten u gradu Vaduva, poseduje 4 restorana, bar, otvoreni bazen, spa centar, recepciju koja radi non-stop, ostavu za prtljag, poslovni centar, uslugu pranja veša, uslugu peglanja, menjačnicu, iznajmljivanje automobila, turistički desk, fitness centar… Hotel nudi prostrane sobe sa balkonom i flat-screen TV-om. Besplatan bežični internet je na raspolaganju u celom hotelu. Nalazi se na zapadnoj obali Šri Lanke, 35 km južno od Kolomba. Hotel se nalazi 68 km od međunarodnog aerodroma Bandaranaike..

Viza za Šri Lanku je potrebna državljanima Srbije, kao i državljanima bivših jugoslovenskih republika, sada država. Vizu obezbeđuje agencija. Od dokumenata je potrebna kopija prve strane pasoša i adresa stanovanja ukoliko nije navedena u pasošu. Za sve dodatne informacije u vezi sa vizama obratiti se na broj telefona +381 11 7858586.

Važne napomene:
Minimum za realizaciju grupe je 16 putnika!

Uslovi plaćanja:
Uplata rane akontacije 50% na cenu iz tabele bez avio taksi do 31. Oktobra 2017. Ili do popune mesta. Ostatak od 50% 25 dana pred put! Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

Prema ugovoru sa partnerom iz Šri Lanke, može doći do promene hotela, ali u tom slučaju partner je u obavezi da obezbedi hotele iste kategorizacije i slične lokacije!

Korisne informacije:
- Uobičajene vremenske prilike u ovom periodu su karakteristične za tropski pojas u vreme visoke turističke sezone. Topli period sa temperaturama na Šri Lanci u proseku od 25 do 30° C sa ne tako visokom vlažnošću vazduha i kratkim topskim pljuskovima. Noći su nešto svežije, a temperatura mora je oko 23 do 25° C.
- Valuta na Šri Lanci je rupi: 1usd = 153.29 lkr 1eur= 179.855 lkr.
- Preporučuje se korišćenje sredstava za mazanje protiv komaraca.
- Preporučuje se lagana pamučna odeća kao i lagana, udobna obuća (za pešačenje). Treba poneti laganu jaknu, kišobran ili kabanicu za kišu. Obavezno poneti kapu ili šešir za sunce, kreme za sunčanje sa visokim faktorom zaštite.
- Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 7858585.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Dream Land

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 630 55 00
  +381 11 630 55 01
 • Adresa:
 • Kralja Milana 15, Beograd
 • Website:
 • https://www.dreamland.travel

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije