Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja

Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja
Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja
Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja
Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja
Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja
Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja
Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja
Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi12 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Tura po Šri Lanki i odmor na Indijskom Okeanu

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima

Polazak: 28.decembar 2017.
Povratak: 08.januar 2018.

First minute ponuda: za uplate do 31. oktobra popust 100€ po osobi. Ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.
Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, prelepe peščane plaže, predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.

Program putovanja:
1.dan (28.12.2017.) Beograd - Dubai
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue u 09:45 časova. Poletanje za Dubai u 12:45 časova (let FZ746). Sletanje u 20:55 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 23:20 časova (let FZ551). Obroci u avionu nisu uračunati u cenu karte.
2.dan (29.12.2017.) Dubai - Kolombo
Sletanje u Kolombo u 05:25 časova. Transfer do hotela u blizini Kolomba. Kraći odmor. Polazak za Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Beli džin - zgrada glavne pošte, Parlament, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
3.dan (30.12.2017.) Kolombo - Anuradapura - Dambula
Doručak. Polazak autobusa za Anuradapuru. Dolazak u Anuradapuru, najpoznatiji arheološki lokalitet Šri Lanke, drevnu prestonicu zemlje (trajala je 1400 godina, do 10. veka naše ere). Ostaci veličanstvenih građevina i dalje govore o njenoj veličini, kao i važnosti Budinih relikvija, koje se čuvaju u jednom od hramova. Ipak, možda je najsvetija relikvija sveto drvo Bo, za koje veruju da je niklo iz mladice autentičnog stabla ispod kog je Buda sedeo i dobio prosvetljenje. Kažu da je zasađeno pre 2250 godina i veruje se da je najstarije istorijsko drvo na svetu. Anuradapura je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Nastavak putovanja ka Dambuli. Dolazak i smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
4.dan (31.12.2017.) Dambula - Sigirija - Polunaruva - Dambula
Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama Devojke Sigirije. Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno- istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
5.dan (01.01.2018.) Dambula - Matale - Kendi
Doručak. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambula, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom (najstarije pećine datiraju iz 1 veka p.n.e). Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina. Nastavak putovanja. Dolazak u Kendi. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
6.dan (02.01.2018.) Kendi
Doručak. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Kraće sobodno vreme. Večera. Noćenje.
7.dan (03.01.2018.) Kendi - Pinavela - Hotel na obali Indijskog Okeana
Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Poseta sirotištu za slonove Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak i smeštaj. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
8-10. dan (04-06.01.2018.) Hotel na obali Indijskog Okeana - Kolombo
Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.
11.dan (07.01.2018.) Hotel na obali Indijskog Okeana - Kolombo
Doručak. Slobodan dan. Kasni večernji transfer na aerodrom u Kolombu.
12.dan (08.01.2018.) Kolombo - Dubai - Beograd
Poletanje za Dubai u 01:40 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cenu karte. Sletanje u Dubai u 05:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:20 časova (let FZ745). Sletanje u Beograd u 12:20 časova.

Cena aranžmana:
- First minute cena: 1790 eur (cena za uplate do 31.10.)
- Regularna cena: 1890 eur (cena od 01.11.2017.)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 580 eur

Napomena: Cena sa popustom od 100 € važi do 31.oktobra 2017. i ne odnosi se na doplatu za
jednokrevetnu sobu. Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Smeštaj u mogućim hotelima:
Wattala (u blizini Kolomba): Pegasus Reef 4* ili sličan www.pegasusreefhotel.com/ Hotel sa nalazi 24km od aerodroma Bandaranaike, a centar Kolomba je na deset minuta vožnje. Sam hotel je na 200 m od plaže Helakanda. Gostima su na raspolaganju otvoreni bazen, fitnes centar, tenisko igralište, bar...Sobe su klimatizovane, imaju kablovsku tv, minibar, sef, balkon
Habarana (u blizini Dambule): Sungreen Resort 4* ili sličan sungreenhabarana.com/
Hotel se nalazi između Dambule i Sigirije, što je vrlo pogodno za razlgedanje oba lokaliteta. Iz hotela se pruža lep pogled na okolne planine, gostima su na raspolaganju otvoreni bazen, bar, fitnes centar. Sobe imaju klima uređaj, led tv.
Kandy: Royal Kandyan 4* ili sličan www.royalkandyan.lk/
Hotel se nalazi 2, 4 km od Kraljevske botaničke bašte u Kendiju. U hotelu ima besplatan wifi, restoran, biznis centar.. Sobe su klimatizovane, imaju led tv i satelitske programe, minibar.
Obala Indijskog okeana: Club Waskaduwa Beach Resort ili sličan www.clubwaskaduwa.com/
Nov hotel (otvoren u junu 2016, 5* lokalne kateforizacije, kategorizacija naše agencije: 4*), nalazi se u mestu Vaduva kraj Kalutare, 37 km od Kolomba, na vrlo lepoj peščanoj plaži, gostima nudi besplatan wifi, bar, otvoreni bazen, salu za sastanke... Sobe su klimatizovane i imaju led tv i satelitske programe, wifi, aparat za kafu i čaj...

U cenu aranžmana je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama,
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona (doručak i večera-švedski sto),
- razgledanja i obilasci na turi prema programu,
- ulaznice za razgledanja prema programu,
- transferi,
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda).

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Avio-takse 103, 38 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: Eur 9, 12YQ, Eur 14, 00YR, Eur 0, 98RF, Eur 16, 72RS, Eur 4, 48LG, Eur 0, 22RS, Eur 15, 98F6, Eur41, 88LK) koje su podložne promeni i plaćaju se u agenciji u konačnom iznosu u dinarima,
- Lokalne avio takse (ukoliko postoje),
- fakultativni izleti,
- napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga, u ovom delu sveta su obavezne, oko 45 USD za ceo boravak),
- međunarodno putno osiguranje,
- viza (35 evra) i troškovi viziranja (10 evra)

Uslovi plaćanja:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak
najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke na 12 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna
ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o
administrativnoj zabrani sa Big Blue Group).

Korisne informacije:
Rok za prijavljivanje i upatu akontacije od 40% je 11.novembar 2017.
Viza: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša, (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i iznosi 35 evra, usluga viziranja je 10 evra. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim
zemljama. Za sve informacije obratite se agenciji.
Valuta: Šrilankanska rupija 1USD = 152, 902 LKR; 1eur = 181, 888 LKR
Klima: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su
mogući kraći tropski pljuskovi.Period visoke turističke sezone.
Lokalno vreme je plus 4.30 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

Napomene:
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, obično deset dana pred put, a najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Sadržaj i redosled panoramskih razgledanja i obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložni su promeni, ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je do 11.11.2017. ili do popune mesta. Krajnji rok za obave tavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Big Blue Group D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. Big Blue Group D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne dru ačije usmene informacije o programu putovanja. Or anizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom trži tu promeni cenu aranžmana.

U skladu sa odredbama akona o turizmu Or anizator ima arancije putovanja po U ovoru o aranciji putovanja broj 00 5/2017 od 2.01.2017. odine zaključeno sa u ovaračem osi uranja Nacionalnom asocijacijom turis čki a encija PU UTA, Beo rad, ul. Kondina br. 1 koja se ak vira kod Nacionalne asocijacije turis čki a encija PU UTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 30005 95, od 2.01.2017. odine, Akcionarsko dru tva za osi uranje DDOR Novi Sad

Uz ovaj pro ram i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke a encije Big Blue Group D.O.O.

Big Blue

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 41 41 411
 • Adresa:
 • Kolarčeva 3, Beograd

  Poslovnice:
  YUBC Mihaila Pupina 10A, lokal 20, Beograd
  tel: +381 11 2131 743

  Beogradska 45, Beograd
  tel: +381 11 41 41 411

  Sredačka 5a (Kod Depoa), Beograd
  tel/fax:+381 11 243 0 399

  Bulevar Mihajla Pupina 2 (TC Nork), Novi Sad
  tel: +381 21 310 00 00
  +381 21310 00 31

  Bulevar Oslobođenja 94, Novi Sad
  tel: +381 21 45 17 15
  +381 21310 18 12

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  tel/fax: +381 34 305 965
  +381 34 305 966
 • Website:
 • www.bigblue.rs

Hit ponude
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje