Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja

Nova godina 2018. - Šri Lanka - 12 dana / 9 noćenja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi12 danasobausluga zavisi od... prevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2018. - Šri Lanka

Tura Po Šri Lanki I Odmor Na Indijskom Okeanu

12 dana / 9 noćenja - avionom

Polazak: 28.decembar 2017.
Povratak: 08.januar 2018.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.
Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, mirisi čaja i začina i prelepe peščane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.

Program putovanja:
1.Dan (28.12.2017.) Beograd-Dubai
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:45 časova. Poletanje za Dubai u 12:45 časova (let FZ746). Sletanje u 20:55 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 23:20 časova (let FZ551). Obroci u avionu nisu uračunati u cenu karte.
2.Dan (29.12.2017.) Dubai-Kolombo
Sletanje u Kolombo u 05:25 časova. Transfer do hotela u blizini Kolomba. Kraći odmor. Polazak za Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Beli džin - zgrada glavne pošte, Parlament, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
3.Dan (30.12.2017.) Kolombo-Anuradapura-Dambula
Doručak. Polazak autobusa za Anuradapuru. Dolazak u Anuradapuru, najpoznatiji arheološki lokalitet Šri Lanke, drevnu prestonicu zemlje (trajala je 1400 godina, do 10. veka naše ere). Ostaci veličanstvenih građevina i dalje govore o njenoj veličini, kao i važnosti Budinih relikvija, koje se čuvaju u jednom od hramova. Ipak, možda je najsvetija relikvija sveto drvo Bo, za koje veruju da je niklo iz mladice autentičnog stabla ispod kog je Buda sedeo i dobio prosvetljenje. Kažu da je zasađeno pre 2250 godina i veruje se da je najstarije istorijsko drvo na svetu. Anuradapura je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Nastavak putovanja ka Dambuli. Dolazak i smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
4.Dan (31.12.2017.) Dambula-Sigirija-Polunaruva-Dambula
Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
5.Dan (01.01.2018.) Dambula-Matale-Kendi
Doručak. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambula, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom (najstarije pećine datiraju iz 1 veka p.n.e). Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina. Nastavak putovanja. Dolazak u Kendi. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
6.Dan (02.01.2018.) Kendi
Doručak. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Kraće sobodno vreme. Večera. Noćenje.
7.Dan (03.01.2018.) Kendi-Pinavela-Hotel Na Obali Indijskog Okeana
Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Poseta sirotištu za slonove Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak i smeštaj. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
10.Dan (04-06.01.2018.) Hotel Na Obali Indijskog Okeana
Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.
11.Dan (07.01.2018.) Hotel Na Obali Indijskog Okeana-Kolombo
Doručak. Slobodan dan. Kasni večernji transfer do aerodroma u Kolombu.
12.Dan (08.01.2018.) Kolombo-Dubai-Beograd
Poletanje za Dubai u 01:40 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cenu karte. Sletanje u Dubai u 05:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:20 časova (let FZ745). Sletanje u Beograd u 12:20 časova.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona (doručak i večera-švedski sto),
- razgledanja na turi prema programu, ulaznice za razgledanja prema programu,
- novogodišnja večera (70usd),
- transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda).

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse 103, 38 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: EUR 9, 12YQ, EUR 14, 00YR, EUR 0, 98RF, EUR 16, 72RS, EUR 4, 48LG, EUR 0, 22RS, EUR 15, 98F6, EUR41, 88LK) koje su podložne promeni i plaćaju se u agenciji u konačnom iznosu (u dinarima), lokalne avio takse (ukoliko postoje),
- fakultativni izleti, napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga, u ovom delu sveta su obavezne, oko 45 USD za ceo boravak),
- međunarodno putno osiguranje, viza (35 evra) i troškovi viziranja (10 evra),
- kao i dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.

Doplate:
First minute ponuda: za uplate do 30. Oktobra popust 100€ po osobi. Ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.
Napomena: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.
Doplata za jednokrevetnu sobu - 580 eur
Cena sa popustom od 100 € važi do 28.oktobra 2017. i ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu

Načini plaćanja:
- gotovinski - uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35% , 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Smeštaj:
Wattala (u blizini Kolomba): Pegasus Reef 4* ili sličan www.pegasusreefhotel.com/
Hotel sa nalazi 24km od aerodroma Bandaranaike, a centar Kolomba je na deset minuta vožnje. Sam hotel je na 200 m od plaže Helakanda. Gostima su na raspolaganju otvoreni bazen, fitnes centar, tenisko igralište, bar...Sobe su klimatizovane, imaju kablovsku tv, minibar, sef, balkon
Habarana (u blizini Dambule): Sungreen Resort 4* ili sličan sungreenhabarana.com/
Hotel se nalazi između Dambule i Sigirije, što je vrlo pogodno za razlgedanje oba lokaliteta. Iz hotela se pruža lep pogled na okolne planine, gostima su na raspolaganju otvoreni bazen, bar, fitnes centar. Sobe imaju klima uređaj, led tv.
Kandy: Royal Kandyan 4* ili sličan www.royalkandyan.lk/
Hotel se nalazi 2, 4 km od Kraljevske botaničke bašte u Kendiju. U hotelu ima besplatan wifi, restoran, biznis centar.. Sobe su klimatizovane, imaju led tv I satelitske programe, minibar.
Obala Indijskog okeana: Club Waskaduwa Beach Resort www.clubwaskaduwa.com/
Nov hotel (otvoren u junu 2016, 5* lokalne kateforizacije), nalazi se u mestu Vaduva kraj Kalutare, 37 km od Kolomba, na vrlo lepoj peščanoj plaži, gostima nudi besplatan wifi, bar, otvoreni bazen, salu za sastanke... Sobe su klimatizovane i imaju led tv i satelitske programe, wifi, aparat za kafu i čaj...

Opšte i korisne informacije:
- Površina: 65.610km
- Državno uređenje: Demokratska Socijalisticka Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972 godine ime Šri Lanke bilo je Slobodna Suverena Nezavisna Republika Šri Lanka, a 1978. definitivno menja ime u sadašnje)
- Glavni grad: Sri Jayawardenapura politički i administrativni centar
- Najveci grad: Kolombo, oko 700.000 stanovinika, šire gradsko područje oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika luka.
- Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73% , Tamili 18% i Maori 8%)
- Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
- Verska pripadnost: budisti 69% , hinduisti 13% , muslimani 9% i katolici 9%
- Vreme: +3, 5 časova u odnosu na Srbiju
- Roming: obezbedjen
Viza: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi oko 35 evra, dobija se posredstvom naše agencije, a usluga viziranja je 10 evra. Za sve informacije obratite se viznom odeljenju na telefon 011/ 2098-184.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Valuta: Šrilankanska rupija 1USD = 152, 902 LKR; 1EUR = 181, 888 LKR
Klima: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su mogući kraći tropski pljuskovi. Period visoke turističke sezone.

Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije je do 27. Oktobra 2018. Ili do popune mesta
napomena: Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Opšte napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40).
- Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 40 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
- Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 25. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
- Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).đ
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail:garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ

Kon Tiki Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 20 98 000
  Avio karte:
  +381 11 20 98 029
  +381 11 20 98 074
 • Adresa:
 • Beogradska 71 , Beograd

  Poslovnice:
  Sremska 2, Beograd
  Tel: +381 11 20 98 000
  Fax: +381 11 33 45 857
  Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h

  Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
  tel: +381 11 20 98 000
  Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 do 15:00 h

  Grčkoškolska 10, Novi Sad
  +381 21 421 457, 421 458
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 - 15:00 h

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  +381 34 335 925, 335 544
  Avio karte: +381 62 272 687
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h
 • Website:
 • www.kontiki.rs

Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja