Nova godina 2018. - Šri Lanka

Nova godina 2018. - Šri Lanka
Nova godina 2018. - Šri Lanka
Nova godina 2018. - Šri Lanka
Nova godina 2018. - Šri Lanka
Nova godina 2018. - Šri Lanka
Nova godina 2018. - Šri Lanka
Nova godina 2018. - Šri Lanka
Nova godina 2018. - Šri Lanka
Nova godina 2018. - Šri Lanka
Nova godina 2018. - Šri Lanka
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi10 danasobausluga zavisi od... prevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2018. - Šri Lanka
Kolombo - Pinavela - Dambula - Polonaruva - Sigirija - Kendi - Nuvara Elija - Bentota - Kolombo
Avionom - 10 dana/ 7 noći

Polazak: 28. decembar 2017.
Povratak: 06. januar 2018.

Za realizaciju ovog putovanja potrebno je minimu m 10 putnika!
Čudesna Šri Lanka - nezaboravno ostrvo Cejlon! Ko bar jednom boravi tamo, ne zaboravlja te beskonačne, zlatne, peščane plaže, lepo uredjena turistička naselja, vrele tropske večeri, ljubazne meštane... Sećanje crta uspomene na drevne gradove izgubljene u džunglama, ruševine dvoraca i hramova u kojima žive samo sadašnji stanovnici - dugorepi majmuni koji neumorno poziraju pred kamerama i fotoaparatima, nadaleko čuvene plantaže čaja i doline koje su od severnih vetrova zaštićene planinskim masivima. Šri Lanka je zemlja u kojoj niko nikuda ne žuri i u kojoj se uživa u svakom trenutku života. Utisak da atmosfera blaženstva i mirnoće caruje ovom zemljom je istina a sve je opet posledica mnogovekovnog budističkog učenja i pogleda na svet. Da li još negde na planeti može da se nadje tako mali komad zemlje nasred okeana na kom se nalazi toliko toga neobičnog i prelepog iz istorije naroda i prirode ostrva.

Program putovanja:
1. dan (28.12.2017) Beograd - Dubai
Sastanak učesnika putovanja na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 09.45 h. Poletanje aviona za Dubai u 12.45h (Let FZ 742). Sletanje na aerodrom u Dubaiu u 20.55 h. Nastavak putovanja za Kolombo u 23.15h (Let FZ 551).
2. dan (29.12.2017) Dubai - Pinavela - Kurunegala - Sigirija
Sletanje na aerodrom u Kolombu u 05.20 h. Po završetku aerodromskih formalnosti, polazak autobusom prema Pinaveli. Vožnja traje oko 3 sata. Pinavela je sirotište slonova i jedna od najvećih atrakcija Šri Lanke. Otvorena je 1975. godine i cilj joj je odgajanje slonova siročića odbačenih od krda, izgubljenih ili onih čiji su roditelji ubijeni. Kada je otvorena, imalo je svega 7 slončića. Danas ima više od 80 i u njoj žive čitave porodice. Slonovi tu rastu, dresiraju se ili obučavaju neophodnim navikama kao što su utovar i nošenje tereta, učešće u budističkim ceremonijama i zabava za turiste. Svakodnevno slonovi dolaze na kupanje na reku Maha Oja. U odredjeno vreme se hrane i svemu tome mogu da prisustvuju turisti. Ručak u restoranu. Nastavak vožnje do Kurunegale, drevne prestonice singalske države. Grad je udaljen 116 km od Kolomba i okružen je sa sedam brda. Najpoznatije je ono na čijem je vrhu smeštena velika statua Bude, visine 150 metara. Nedaleko od grada kralj Dutugemunu je osnovao veliki Srebrni hram, koji se sastoji iz gornje i donje pećine. Obe pećine su divno ukrašene freskama i statuama sedećeg i ležećeg Bude. Odlazak u hotel, smeštaj, slobodno vreme i noćenje.
3. dan (30.12.2017) Polonaruva - Sigirija
Doručak. Vožnja do Polonaruve, blistave srednjevekovne prestonice. U hronici grada najviše se spominju tri kralja koja su izgradila grad na istočnoj obali obližnjeg jezera. Unutar zidina je kompleks palata, hramova, dagoba i drugih religioznih zdanja. Neke od pronadjenih relikvija se čuvaju u Nacionalnom muzeju u Kolombu. Obilazak celog kompleksa: statue kralja Parakramabahua, ostataka njegove palate, manastirske biblioteke, Šivinog hrama iz 12. veka, Hrama sa svodovima, Okruglog hrama relikvija i drugog. Ručak. Nastavak vožnje prema Sigiriji. Sigirija je, očaravajuće stene na čijem je platou kralj Kašiapa u petom veku izgradio svoju prestonicu na teško pristupačnom terenu. Uspon stepenicama do vrha je prilično naporan (1200 stepenika! ! !)
i oduzima oko sat vremena. Odozgo (oko 180 m) se otkriva očaravajući pogled na okolne džungle, pirinčana polja, jezera i planinske v rhove u daljini. U pećinama ka vrhu su odlično sačuvane freske koje ni posle 1000 godina nisu izbledele. Sigirija je od 1982. godine na spisku kulturnog nasledja Unesco. Povratak u hotel i noćenje.
4. dan (31.12.2017) Dambula - Kendi
Doručak. Polazak autobusom prema Dambuli i čuvenim pećinama sa hramovima. Od 80 hramova, pet velikih i medjusobno povezanih je dobilo ime Zlatni hram. U njima je do danas sačuvano 2100 m² površine pod freskama i 153 statue Bude. U nastavku, vožnja do Kendija. Usput, kod grada Matale, razgledanje bašte začina u kojoj se mogu upoznati različite biljne vrste (biber, cimet, vanila...) u svom prirodnom staništu i u prirodnom obliku. Mogućnost kupovine svežih začina. Ručak. Nastavak puta prema Kendiju, religioznom i kulturnom centaru zemlje. Na malom ostrvu usred jezera, jedan od poslednjih kraljeva, izgradio je svoju letnju rezidenciju. Nešto dalje, na samoj obali jezera je Hram svetog zuba Bude, najveće relikvije zemlje, koji je, po predanju, izvadjen iz Budinog kovčega pre sahrane. Odlazak u hotel. Smeštaj, večera i noćenje. Po dolasku u hotel smeštaj. Svečana novogodišnja večera u hotelu. Noćenje.
5. dan (01.01.2018) Kendi - Nuvara Elija
Doručak. Vožnja do Nuvara Elije, planinske oblasti zemlje koju popularno nazivaju „mala Engleska“. Na putu zaustavljanje kod dva vodopada po kojima je ova zona veoma poznata. Čitavo ovo područje je prepoznatljivo po najvećim u zemlji plantažama čaja. Ručak. Odlazak na razgledanje Nuvara Elije, popularnog klimatskog centra u planinama, na visini od oko 2000 metara. Grad je veoma posećen jer u njemu nema vlažnog vazduha niti vrućine. Ujedno je i centar proizvodnje čaja Šri Lanke. Turistima je poznat i kao “mala Engleska” zbog brojnih golf terena, vrtova i arhitekture karakteristične za Englesku. Obilazak jezera Grerori, parka Viktorija sa mnogo ptica i pijace. Odlazak u hotel, smeštaj, slobodno vreme I noćenje.
6. dan (02.01.2018) Nuvara Elija - Bentota
Posle doručka polazak prema Bentoti. Na putu zaustavljanje kod vodopada Devon i Sent Klarens, lepih
vidikovaca i izvora sveže vode. Ručak. Bentota je smeštena na mestu gde se istoimena reka uliva u Indijski okean. Od oktobra do maja je visoka turistička sezona sa najmanje padavina i period kada je more mirno i toplo sa temperaturom od + 24 - 28 C°.U gradu je odlična peščana plaza koju reka deli na severni i južni deo. Po dolasku u hotel, smeštaj i noćenje.
7. dan (03.01.2018) Bentota
Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje. Ručak. Noćenje.
8. dan (04.01.2018) Bentota - Kolombo
Doručak. Slobodno pre podne za odmor. Ručak. U podne polazak autobusom za Kolombo. Slobodno vreme za šetnju po gradu, kupovinu ili odmor. Noćenje.
9. dan (05.01.2018) Kolombo
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Vožnja do najvećeg grada zemlje u trajanju oko 1 h. Po dolasku
razgledanje Kolomba, komercijalnog centra, koji je u sebi sakupio mnogobrojne kulture i religije. U njemu su sačuvane stare kolonijalne palate, drevni hinduistički i budistički hramovi, katoličke crkve naslonjene na solitere i ogromne tržne centre, luksuzni hoteli, barovi i noćni klubovi... Vožnja kroz komercijalni deo grada Fort i njegovu glavnu ulicu Shatham. Pijačni kvart Petah nije teško naći jer se ide tamo gde idu svi ljudi, životinje i transport uz veliki metež i stalno utovarivanje i istovarivanje nečega. Tamo je i orijentalni bazar sa mešavimom ogromne gužve, rasklimatanih vozila, cenkanja, ispresecan džamijama i hramovima... Odlazak do Gangarama hrama, glavnog budističkog hrama grada u kom i danas monasi izučavaju religiju i istoriju, Volfendal - holandske crkve i travnatom trgu Galle Force Green odakle se sa terase istoimenog hotela može uživati u popodnevnom čaju i pogledu na okean. Slobodno vreme za šetnju, kupovinu ili razgledanje Nacionalnog muzeja. (Cena ulaznice $ 3). Odlazak u restoran na večeru. Oko 22.00h transfer do aerodroma.
10. dan (06.01.2018) Kolombo - Dubai - Beograd
U 01.40h poletanje aviona za Dubai (Let FZ 558). Sletanje na aerodrom u Dubaiu u 05.10 h. Nastavak putovanja za Beograd u 09.05 (Let FZ 741). Sletanje na beogradski aerodrom u 12.15 časova.

Cena aranžmana: 1890 € First Minute Aereodromska taksa: 100 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 320 €

Smeštaj u mogućim hotelima:
- Dambulla Rangiri Dambulla Resort 4* rangiridambullaresort.lsrhotels.com/
- Kendy Heaven Seven 4* www.heavensevenhotels.com/
- Nuwara Eliya Glenfall Reach Hotel 3+* glenfallreachhotel.com/
- Bentota Marina Hotel 3+* marinabentota.lsrhotels.com/
- Colombo Mirage Hotel 4* www.miragecolombo.com/

Napomena u vezi smeštaja:
Ovo su imena mogućih hotela ali tačna imena će biti potvrdjena 7 dana pre polaska na put!

U cenu aranžmana je uključeno:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Dubai - Kolombo - Dubai - Beograd
- Smeštaj u hotelima turističke klase sa 3* ili 4* na bazi H/B (doručak/ručak)
- Prevoz turističkim autobusom unutar zemlje
- Sve posete i razgledanja prema programu
- Sve neophodne ulaznice prema programu
- Svečana novogodišnja večera
- Usluge lokalnog vodiča
- Usluge vodiča agencije
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu aranžmana nije uključeno:
- Aerodromska taksa (€ 100)
- Obroci i piće u avionu (U avionima Fly Dubai hrana i piće se posebno naplaćuju)
- Fakultativni izleti
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Napojnice za lokalne vodiče i vozače (€ 20)
- Usluge koje nisu napomenute u programu putovanja
- Doplata za jednokrecetnu sobu
- Troškovi pribavljanja vize

Opšte Informacije - Šri Lanka
Površina - 65.610 km2
Broj stanovnika - 22.000.000
Glavni grad - Šri Džajavardenapura Kote
Najveći grad - Kolombo
Valuta - Šri lankanska rupija (LKR) (1 $ = LKR 145, 8, 1€ = LKR 167.5)
Jezik - sinhalski i tamilski
Religija - teravadi budizam
Vremenska zona + 3.30 sata u odnosu na Beograd
Vožnja - levom stranom
Struja - 230V, 50 H, potreban adapter
Klima - Na jugu i zapadu Šri Lanke klima je ekvatorijalna a u ostalim delovima subekvatorijalna. Najtopliji mesec je april sa temperaturama oko 32 - 34 C stepeni a najhladniji decembar sa 28 - 30 C stepeni. Noću se temperature retko spušta ispod +19 stepeni. U ovom delu zemlje početkom novembra
padavine su redje.

Viza - Viza za Šri Lanku se dobija po sletanju u Kolombu Potrebno je dostaviti skenirani pasoš najkasnije 20 dana pre putovanja. Važnost pasoša mora biti najmanje 6 Meseci od povratka.Cena vize je $ 20

Uslovi i način plaćanja:
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Turistički krediti
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Medjunarodno osiguranje
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, potrebna je viza za ovo putovanje. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu.
- Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Olympic Travel
Hit ponude
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije