sledeća
Motel Velika Plana
Motel Velika Plana

Poklonička putovanja - Miljkovo, Koporin i Pokajnica

Poklonička putovanja - Miljkovo, Koporin i Pokajnica
Poklonička putovanja - Miljkovo, Koporin i Pokajnica
Poklonička putovanja - Miljkovo, Koporin i Pokajnica
Poklonička putovanja - Miljkovo, Koporin i Pokajnica
Poklonička putovanja - Miljkovo, Koporin i Pokajnica
Poklonička putovanja - Miljkovo, Koporin i Pokajnica
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi1 dana-usluga zavisi od... prevoz autobusomdetaljnije
Miljkovo, Koporin i Pokajnica

21.06.2020.

Cene date u tabeli su informativnog karaktera. Molimo vas da pogledate tačne dinarske cene koje se nalaze u produžetku tabele.
Dok je službovao u Parizu, nazivali su ga Jovanom Bosim jer je često išao bos. Nije se obuvao jer su mu noge stalno bile otečene budući da ga gotovo niko nikada nije video da leži i odmara se. Poslednje četiri decenije svoga života nije imao uobičajeni san, odlučio se na podvig noćnog bdenja ne spuštajući se nikada na krevet.
Iz žitija Sv. Jovana Šangajskog

Program putovanja:
Polazak iz Beograda u 06:00 h. Putovanje preko Markovca i Svilajnca do atara sela Gložane u kome se nalazi Miljkov manastir. Prisustvovanje Svetoj Liturgiji nad česticama moštiju Sv. Jovana Šangajskog.

Miljkov manastir dobija to ime po Miljku Tomiću, trgovcu iz Gložana koji ga je obnovio u 18. veku. Zvona iz ovog manastira su prva zvona koja su zazvonila u oslobođenoj Srbiji 1830. godine! Manastir je posvećen Vavedenju Presvete Bogorodice i u njemu se čuvaju čestice moštiju preko 40 svetitelja (Sveti Stefan Visoki, Sveti knez Lazar, Sv. Grigorije Gornjački, Sv. Arsenije Sremac). U Miljkovom manastiru je zamonašen Sv. Jovan Šangajski.

Slobodno vreme na manastirskom imanju koje se nalazi u sklopu velikog manastirskog poljoprivrednog gazdinstva. Mogućnost organizovane šetnje do manastira Dobreš- metoha Miljkovog manastira koji je udaljen oko 1.5 km.

Nastavak putovanja prema manastirima u okolini Velike Plane koji se nalaze na Radovanjskim brdima.

Dolazak u Manastir Pokajnicu. Crkva brvnara je posvećena Svetom ocu Nikolaju Mirikijskom (letnji Sveti Nikola), odnosno prazniku Prenosa njegovih moštiju. Sagrađena je 1818. godine o čemu svedoči urezan natpis na brvnu pokraj ulaznih vratiju i prestona ikona Sveti Đorđe ubija aždahu, na kojoj se nalazi tekst o zadužbinbaru, vojvodi Smederevske nahije, Vujici Vulićeviću. Sagrađena je posle ubistva Karađorđa u Radovanjskom lugu 1817. godine. Narod joj je dao ime Pokajnica tumačeći ovaj čin kao znak pokajanja Vujice Vulićevića za ubistvo svog kuma Karađorđa. Slobodno vreme u manastiru.

Nastavak putovanja prema Manastiru Koporin. Manastirska crkva podignuta je za vreme vladavine despota Stefana (1389-1427) uz čiji portret je sačuvan natpis sa titulom despota koju je Stefan Lazarević stekao posle bitke kod Angore 1402. godine, na osnovu čega se datuje slikarstvo. Prilikom zamene podnih ploča u hramu u toku 1977. godine, u severozapadnom uglu broda crkve, ispod freske na kojoj je prikazan Despot Stefan, pronađene su mošti koje su bile na dnu grobnic i za koje se pretpostavlja da su Despotove. Slobodno vreme u manastirskom kompleksu do polaska za Beograd.

Povratak u Beograd do 18 h.

Cena: 1200 din

Aražman obuhvata
- Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
- Razgledanje i obilaske po programu.
- Usluge pratioca grupe.
- Agencijske usluge.

Način plaćanja
- Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
- Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna
- Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

Alexandria Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 63 01 121
  +381 11 63 01 120
  +381 60 63 01 120
  +381 11 33 46 324
 • Adresa:
 • Simina 21, Beograd
 • Website:
 • https://www.alexandria.rs

Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje