Tara - Srbija

Tara (1), Srbija (412)
Tara, Srbija - smeštaj, zima 2018, hoteli, skijanje, apartmani, aranžmani

Hotel Omorika
Hotel Omorika - nalazi se u najlepšem delu planine Tare, na nadmorskoj visini od 1059m, koji svojim sadržajem pruža mogućnost za odmor, zabavu i rekreaciju. U svom sastavu ima osam apartmana, dva...
1 - 1 od 1 rezultata
Tara predstavlja deo Dinarskih Alpa i nalazi se na nadmorskoj visini od 1000-1500 m. Padine ove planine prekrivene su u gustim šumama, sa brojnim čistinama i livadama, strmim liticama, dubokim klancima koje je oblikovala reka Drina, i mnogim kraškim i krečnjačkim pećinama. Tara je popularni turistički centar.

Geografija i klima

Položaj

Tara je planina koja se nalazi u zapadnom delu Srbije.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je srpski.

Turističke atrakcije

Ostale atrakcije

Nacionalni park Tara je osnovan 1981. godine i obuhvata planine Taru i Zvijezdu, na velikom zavoju reke Drine. Zauzima površinu od oko 200 kvadratnih kilometara sa nadmorskom visinom koja se kreće između 250 i 1500 m. Ovaj nacionalni park se sastoji od grupe planinskih venaca sa dubokim slikovitim kanjonima. Najimpozantniji od svih je kanjon Drine, sa padinama dugim 250-1000 m i širokim pogledom na zapadni deo Srbije i susednu Bosnu. Ovu oblast takođe odlikuju kraške pećine, jame, izvori i predivna mesta za posmatranje okolnog pejzaža. Tri četvrtine ukupne oblasti nacionalnog parka zauzimaju šume, od kojih se neke ubrajaju među najočuvanije i najbolje održavane u Evropi. Tara takođe može da se pohvali retkim endemičnim tercijarskim vrstama, poput Pančićeve omorike, koja je danas zaštićena i nalazi se samo u jednom malom delu parka. Zbog svoje retkosti i naučnog značaja, stavljena je pod zaštitu države. Na lokalnom nivou, Tara je sedište mnogih raznih životinjskih vrsta, uključujući i smeđe medvede, divokoze, srne, riseve, vidre i vukove. Više od 100 ptičijih vrsta takođe ima privremeno ili stalno stanište na padinama Tare, među kojima su zlatni orao, beloglavi sup, sivi soko, evroazijska velika sova i tetreb.
Glavne turističke destinacije su Kaluđerske Bare na severu, u blizini Bajine bašte i Mitrovac na jugu.
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru