Ribarska banja

Ribarska banja
Ribarska banja
Ribarska banja
Ribarska banja
Ribarska banja
Ribarska banja
Ribarska banja
Ribarska banja
Ribarska banja
Ribarska banja
Ribarska banja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi1 dana-usluga zavisi od... prevoz autobusomdetaljnije
Ribarska banja

Termini:
02.08.2020.
06.09.2020.

Cene date u tabeli su informativnog karaktera. Molimo vas da pogledate tačne dinarske cene koje se nalaze u produžetku tabele.
Ribarska banja je ime dobila po ribarima koji su na ovim izvorima pecali pastrmku izuzetnog kvaliteta za potrebe dvora kneza Lazara. Kraj oko Ribarske banje, dobio je Stefan Nemanja za punoletstvo, dok je kneginja Milica sa svojim dvorskim damama održavala lepotu upravo na izvorima u Ribarskoj banji. Ni Turci nisu bili ravnodušni prema lekovitosti ove vode, pa su podigli hamam- tursko kupatilo na izvorima kako bi održavali zdravlje.

Nakon oslobođenja, 1834. g. knjaz Miloš je naredio da se naučno ispitaju vode Ribarske banje na Medicinskom fakultetu u Beču. Ta godina uzeta je kao godina početka naučno utemeljenog rada. Od tada do danas sve krunisane glave Srbije posećivale su i boravile u Ribarskoj banji. Naročito je Banju voleo kralj Petar I Karađorđević, koji je ovde često boravio, lečio reumu i radio državničke poslove. Deklaraciju o povratku Kosova i Metohije matici Kraljevini Srbiji potpisao je u Ribarskoj banji 25. 08.1913.g. Upravo je on i inicirao nagli razvoj i izgradnju Ribarske banje, koji ne prestaje do današnjih dana.

Ribarska banja poseduje 6 izvora mineralne sumporovite vode, koje spadaju u slaboalkalne homeoterme i salinične vode. Vrela se nalaze u podnožju brda Samar, a najtoplije ima temperaturu od 41, 5 °C. Ostali izvori imaju temperature od 25 do 38, 7°C. Svi izvori imaju prosečnu izdašnost od 170 litara u minuti.

Toplo kupatilo u Ribarskoj banji poseduje jedan veliki bazen i kade, a u njega se sprovodi voda sa toplih, al i sa jednog hladnog izvora. Hladni izvor mineralne vode jedina je akratopega na teritoriji bivše Jugoslavije, što znači da mineralizacije ove vode iznosi 500-1000 mg/dm³, dok njena tempratura u opštem slučaju ne prelazi 20°C, a u slučaju hladnog izvora Ribarske banje iznosi 16°C. Voda ovog hladnog mineralnog izvora koristi se za piće, a sprovedena je u česme toplog kupatila.

Lečenje u Ribarskoj banji sprovodi se kupanjem, pijenjem i ispiranjem grla, nosa i očiju.

Indikacije za lečenje su:
- stanja posle koštanih preloma i operacija na kostima
- svi oblici reumatizma (zapaljivi, degenerativni i vanzglobni)
- kontrakture zglobova
- deformacije kičmenog stuba
- posttraumatska i postoperativna pareza i pareze nerava
- hemiplegije
- hemipareze

Program putovanja:
Polazak iz Beograda u 07:00 h. Putovanje autoputem do Ražnja i potom preko Đunisa i Velikog Šiljegovca do Ribarske Banje. Dolazak u Ribarsku banju.

Ribarska Banja poseduje 6 izvora mineralne sumporovite vode, koje spadaju u slaboalkalne homeoterme i salinične vode. Vrela se nalaze u podnožju brda Samar, a najtoplije ima temperaturu od 41, 5 °C. Ostali izvori imaju temperature od 25 do 38, 7°C. Svi izvori imaju prosečnu izdašnost od 170 litara u minuti.

Bazeni su najomiljenija zabava gostiju Ribarske banje. Voda u bazenima je termalna i lekovita, tako da ima pozitivne efekte na zdravlje. U sklopu Ribarske banje nalazi se i sportsko-rekreativni centar Samar sa bazenima i mogućnošću iznajmljivanja bicikli, igranja tenisa, odbojke i stonog tenisa.
Toplo kupatilo u Ribarskoj Banji poseduje jedan veliki bazen i kade, a u njega se sprovodi voda sa toplih, al i sa jednog hladnog izvora. Hladni izvor mineralne vode jedina je akratopega na teritoriji bivše Jugoslavije, što znači da mineralizacije ove vode iznosi 500-1000 mg/dm³, dok njena tempratura u opštem slučaju ne prelazi 20°C, a u slučaju hladnog izvora Ribarske Banje iznosi 16°C. Voda ovog hladnog mineralnog izvora koristi se za piće, a sprovedena je u česme toplog kupatila.

Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do manastira Đunis. Prema predanju, daleke 1898. godine ovo sveto mesto je otkrila Bogorodica trinaestogodišnjoj devojčici Milojki Jocić iz Đunisa, blagoslovivši izvor iz koga je potekla voda, i za koji je prorekla da će isceljivati bolesne, a da bi ukazala na tačno mesto za izgradnju crkve, bacila je krčag vode na kamen, koji se po svedočenju starijih sestara iz manastira, vremenom uvećavao.

Polazak iz Ribarske banje u popodnevnim časovima. Povratak u Beograd u večernjim časovima.

Pogledajte promotivni film o Ribarskoj Banji: www.ribarskabanja.rs/Film% 202020.mp4

Cena: 2300 din
Specijalna cena: 1500 din

Aražman obuhvata
- Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
- Usluge pratioca grupe.
- Agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata
- fakultativni izlet do manastira Đunis (300 din)
- ulaznice za sve vrste sadržaja u Ribarskoj banji možete pronaći na linku www.ribarskabanja.rs/index.php/cenovnik
- fakultativni obilasci biće realizovani uz minimum prijavljenih 25 putnika

Način plaćanja
- Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
- Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna
- Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel" , licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

Alexandria Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 63 01 121
  +381 11 63 01 120
  +381 60 63 01 120
  +381 11 33 46 324
 • Adresa:
 • Simina 21, Beograd
 • Website:
 • https://www.alexandria.rs

Hit ponude
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje