Poklonička putovanja - Manastiri ovčarsko-kablarske klisure

Poklonička putovanja - Manastiri ovčarsko-kablarske klisure
Poklonička putovanja - Manastiri ovčarsko-kablarske klisure
Poklonička putovanja - Manastiri ovčarsko-kablarske klisure
Poklonička putovanja - Manastiri ovčarsko-kablarske klisure
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi1 dana-usluga zavisi od... prevoz autobusomdetaljnije
Poklonička putovanja - Manastiri ovčarsko-kablarske klisure
Vavedenje-Blagoveštenje-Nikolje-Preobraženje

Termin putovanja: 03.03.2019.

Molimo vas da pogledate tačne dinarske cene koje se nalaze u produžetku tabele

Za realizaciju ovog putovanja neophodno je minimum 40 putnika
Manastir Vavedenje: Nema pisanih podataka o ranoj istoriji ovog manastira, za koji legenda kaže da su ga podigli Stefan Nemanja i njegov sin Sveti Sava. Međutim, sudeći prema arhitektonskim odlikama samog hrama, Vavedenje je podignuto najverovatnije u 16. veku. Manastir je porušen 1690. godine, a obnovljen 1797. Nedugo zatim, crkva je dobila i ikonostas, rad Nikole Apostolovića. Zanimljivo je da se na ovim ikonama vidi uticaj baroka, što je bila novina za manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Manastirska slava: Vavedenje, 4. decembra.
Manastir Blagoveštenje: Iznad ulaza u crkvu ispisano je da je ovaj hram podignut 1601-1602. godine trudom igumana kir Nikodima. Posle manastira Svete Trojice, Blagoveštenje je po svom arhitektonskom izgledu sigurno najlepši manastir Ovčarsko-kablarske klisure. Najpoznatija je ikona Bogorodice Odigitrije, rad zografa Mitrofana. Manastirska slava: Blagovesti Presvete Bogorodice, 7. aprila. U ovom manastiru je svoje monaške dane proveo i Blaženo počivši Patrijarh srpski Pavle.
Manastir Nikolje: se nalazi u selu Rošci blizu Ovčar Banje, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri u podnožju planine Kablar. Manastir Nikolje je jedan od važnijih Ovčarsko-kablarskih manastira koji se zovu i Srbska Sveta Gora. Osnivač manastira Nikolje je župan Stracimir Zavidović, brat velikog župana Stefana Nemanje u 12 veku. Prema ikoni koja se čuva u narodnom muzeju u Beogradu, može se videti da je ikonopisana u Nikolju 1489. godine. Vuk Karadžić je zabeležio da je u manastiru Nikolje nekada živelo i 300 kaluđera. Manastir je kroz istoriju stradao od Turaka. Utočište u manastiru je našao i Miloš Obrenović sa porodicom, koji se sa narodom krio od Turaka. Miloš Obrenović je u porti 1817. godine sagradio konak koji se i danas po njemu zove. Kasnije je manastiru poklonio i jednu vodenicu u Prijevoru i nešto zemlje. Nikoljska crkva je mala i neobično je to što se u nju ulazi sa južne strane crkve. Manastirska riznica je značajna. U crkvi su freske iz 1587. i 1637. godine. Postoje i freske iz 19. veka. Riznica poseduje rukopisane knjige i nešto vrednih crkvenih starina.
Manastir Preobraženje: Manastir Preobraženje prvi put se u pisanim izvorima javlja 1525. godine. Delatnošću vladike Nikolaja Velimirovića, 1938. godine započela je izgradnja novog Preobraženja, a dve godine kasnije radovi su završeni i manastir je osvećen. Po blagoslovu episkopa Nikolaja, život u ovom manastiru je organizovan po svetogorskom pravilu, što znači da nema ni parohiju niti imovinu, već mu je uloga misionarska. Manastirska slava: Preobraženje Gospodnje, 19. avgusta.

Cena: 1600 din

Program putovanja:
Polazak iz Beograda u 06:00 h
Odlazak u manastir Vavedenje gde ćemo prisustvovati Svetoj Liturgiji. Nakon toga obilazak manastira Blagoveštenje i Nikolje. Slobodno vreme u Ovčar banji. Odlazak u manastir Preobraženje.
Povratak za Beograd.
Dolazak u Beograd u večernjim časovim.

Aranžman obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
- Razgledanja i obilaske po programu.
- Usluge pratioca grupe.
- Agencijske usluge.

Način plaćanja:
- Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak dvadeset dana pre putovanja.
- 40% odmah, ostatak na jednu mesecnu ratu čekovima građana.
- Kreditnim i platnim karticama na dve mesečne rata bez kamate.
- Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračun.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Organizator putovanja je Turistička agencija Alexandria Travel, licenca OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

Alexandria Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 63 01 121
  +381 11 63 01 120
  +381 11 33 46 324
 • Adresa:
 • Simina 21, Beograd
 • Website:
 • https://www.alexandria.rs

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije