Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor

Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor
Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor
Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor
Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor
Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor
Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor
Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi1 dana-usluga zavisi od... prevoz autobusomdetaljnije
Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor

Termin:
23.08.2020.

Cene date u tabeli su informativnog karaktera. Molimo vas da pogledate tačne dinarske cene koje se nalaze u produžetku tabele.
Veruje se da je Zlatibor ime dobio po belim borovima sa žutom četinom boje starog zlata, koji su nekada prekrivali talasaste padine Zlatibora. Naučno ime bora je Pinus silvestris Variegata Zlatiborica.

Druga legenda kaže da je Zlatibor nazvan po bogatstvu borove šume, koja je doseljenicima iz Crne Gore i Hercegovine bila glavni izvor prihoda. Koristili su ovo drvo za građu, ali su od njega pravili katran i luč, koje su prodavali u Šumadiji i Dalmaciji, i za njih je bor bio zlata vredan. U priči su ga uvek hvalili: " Zlatan je to bor! ".

Treće predanje kaže da je ime dobio po suvatima (pašnjacima) koji s jeseni dobijaju žutu boju, boju zlata.

Koja je od ovih legendi istinita procenite sami. Ili dođite na Zlatibor, možda ćete u pesmi borova čuti neku novu priču...

Program putovanja:
Polazak iz Beograda u 06:00 č. Putovanje novim autoputem i magistralom preko Ljiga, Čačka i Užica. Dolazak na Mokru Goru. Slobodno vreme za posetu Drvengradu i uživanje u prelepom pogledu sa brda Mećavnik.

Etno selo Drvengrad izgrađeno je po zamisli filmskog režisera Emira Kusturice za potrebe snimanja njegovog filma “Život je čudo”.

Drvengrad je selo u obliku pravougaonika, čija duža osa na jednom kraju ima ulaznu kapiju, odakle polazi glavna ulica i prostire se do drugog kraja, gde se nalazi mala drvena pravoslavna crkva sa drvenim zvonikom. Crkva je građena po ugledu na ruske crkve brvnare i posvećena je osnivačku srpske autokefalne crkve, Svetom Savi. U centru sela je trg popločan drvenom kockom i sečenim drvenim pragovima i okružen autentičnim brvnarama koje su prenete iz okolnih krajeva Srbije i Republike Srpske, u vidu skeleta i postavljene na kamene temelje.

Ulice u selu Drvengrad nose imena poznatih ličnosti iz sveta kulture i nauke. Glavna ulica nosi naziv srpskog nobelovca Ive Andrića, a postoje i ulice kubanskog revolucionara Ernesta Če Gevare, argentinskog fudbalera Dijega Maradone, srpskog glumca Miodraga Petrovića Čkalje, kao i svetski poznatih režisera Federika Felinija i Ingmara Bergmana.

Drvengrad ima galeriju slika, biblioteku, bioskop “Andergraund”, poslastičarnicu sa domaćim kolačima, restoran srpske tradicionalne kuhinje, prodavnicu suvenira toga kraja …

Stručni žiri briselske fondacije za arfitekturu “Filip Rotije” je 2005. godine Drvengrad proglasio najboljim arhitektonskim ostvarenjem u Evropi u protekle tri godine. Takođe, Drvengrad je dobio status grad-hotela sa četiri zvezdice (kao Sveti Stefan u Crnoj Gori).

Nastavak putovanja prema Zlatiboru. Slobodno vreme u turističkom centru Zlatibora. Naša preporuka: obilazak turističkog centra Zlatibora i brojnih štandova sa domaćim proizvodima i suvenirima, šetnja najpoznatijom pešačkom stazom do Šamatnog brda na čijem je vrhu čuveni kameni obelisk- Spomenik na Glavudži, za najmlađe- obilazak Dino parka.

Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Stopića pećine- najposećenijeg turističkog lokaliteta u Srbiji u 2019. godini. Pećina je udaljena 19 km od turističkog centra Zlatibora i predstavlja najatraktivniju pećinu u Srbiji u kojoj možete videti bigrene kade i jedan od najvećih pećinskih ulaza na Balkanu.

Nakon ugodno provedenog vremena na Zlatiboru, povratak za Beograd uz usputno zadržavanje za odmor i okrepljenje. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.
Cena: 2500 din
Specijalna cena: 1750 din

Aražman obuhvata
- Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
- Razgledanja i obilaske po programu.
- Usluge pratioca grupe.
- Agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata
- ulaznicu za Drvengrad (cena karte 250 din)
- fakultativni izlet do Stopića pećine (cena sa uključenom ulaznicom 500 din)

Način plaćanja
- Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
- Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna
- Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel" , licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

Alexandria Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 63 01 121
  +381 11 63 01 120
  +381 60 63 01 120
  +381 11 33 46 324
 • Adresa:
 • Simina 21, Beograd
 • Website:
 • https://www.alexandria.rs

Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude