Mokra gora - Srbija

Mokra gora (1), Srbija (318)
Mokra gora, Srbija - smeštaj, izleti, privatni smeštaj, skijanje, mećavnik

Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor
Polazak iz Beograda u 06:00 č. Putovanje novim autoputem i magistralom preko Ljiga, Čačka i Užica. Dolazak na Mokru Goru. Slobodno vreme za posetu Drvengradu i uživanje u prelepom pogledu sa brda...
1 - 1 od 1 rezultata
Mokra Gora se nalazi između planina Zlatibor i Tara. Istorijska rekonstrukcija je ovo mesto učinila popularnim turističkim centrom sa jedinstvenim atrakcijama. Mokra Gora je postala popularna nakon rekonstrukcije uskotračne pruge Šarganska Osmica, koja je jedinstvena u svetu: kad se gleda odozdo, izgleda kao broj 8. Čuveni filmski režiser Emir Kusturica je takođe doprineo razvoju turizma u Mokroj Gori. Finansirao je konstrukciju etno-sela Drvengrad, za koje je od Briselske arhitektonske fondacije dobio Evropsku arhitektonsku nagradu Filip Rotije.

Geografija i klima

Položaj

Mokra Gora je planinsko selo u Srbiji, koje je smešteno između Tare i Zlatibora.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je srpski.

Turističke atrakcije

Ostale atrakcije

Drvengrad, poznat i kao Kustendorf i Mećavnik, je selo tradicionalnog izgleda koje je režiser Emir Kusturica sagradio za potrebe snimanja svog filma ’’Život je čudo’’. Nalazi se u Zlatiborskom okrugu blizu Užica, 200 km jugozapadno od Beograda. Nalazi se u blizini Mokre Gore i Višegrada. U Drvengradu se nalazi biblioteka nazvana po Ivi Andriću, umetnička galerija Macola nazvana u čast vajara Dragana Jovićevića (ranije se zvala Anika, po jednom od likova iz proznih Andrićevih dela), bioskop Stenli Kjubrik. U Glavnoj kući se nalazi podrum sa bioskopskom dvoranom, dnevna soba, zatvoreno dvorište, bazen, fiskulturna saloa, sauna i privatne sobe za Kusturičinu porodicu. U Drvengradu se takođe nalaze i sportska hala, restoran, poslastičarnica, kao i prodavnica suvenira i crkva posvećena Sv. Savi.

Šta raditi i gde izaći

Uživajte u vožnji prugom Šarganska Osmica, nedaleko od bosanske granice.
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu