Mokra gora - Srbija

Mokra gora (1), Srbija (328)
Mokra gora, Srbija - smeštaj, izleti, privatni smeštaj, skijanje, mećavnik

Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor
Polazak iz Beograda u 06:00 č. Putovanje novim autoputem i magistralom preko Ljiga, Čačka i Užica. Dolazak na Mokru Goru. Slobodno vreme za posetu Drvengradu i uživanje u prelepom pogledu sa brda...
1 - 1 od 1 rezultata
Mokra Gora se nalazi između planina Zlatibor i Tara. Istorijska rekonstrukcija je ovo mesto učinila popularnim turističkim centrom sa jedinstvenim atrakcijama. Mokra Gora je postala popularna nakon rekonstrukcije uskotračne pruge Šarganska Osmica, koja je jedinstvena u svetu: kad se gleda odozdo, izgleda kao broj 8. Čuveni filmski režiser Emir Kusturica je takođe doprineo razvoju turizma u Mokroj Gori. Finansirao je konstrukciju etno-sela Drvengrad, za koje je od Briselske arhitektonske fondacije dobio Evropsku arhitektonsku nagradu Filip Rotije.

Geografija i klima

Položaj

Mokra Gora je planinsko selo u Srbiji, koje je smešteno između Tare i Zlatibora.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je srpski.

Turističke atrakcije

Ostale atrakcije

Drvengrad, poznat i kao Kustendorf i Mećavnik, je selo tradicionalnog izgleda koje je režiser Emir Kusturica sagradio za potrebe snimanja svog filma ’’Život je čudo’’. Nalazi se u Zlatiborskom okrugu blizu Užica, 200 km jugozapadno od Beograda. Nalazi se u blizini Mokre Gore i Višegrada. U Drvengradu se nalazi biblioteka nazvana po Ivi Andriću, umetnička galerija Macola nazvana u čast vajara Dragana Jovićevića (ranije se zvala Anika, po jednom od likova iz proznih Andrićevih dela), bioskop Stenli Kjubrik. U Glavnoj kući se nalazi podrum sa bioskopskom dvoranom, dnevna soba, zatvoreno dvorište, bazen, fiskulturna saloa, sauna i privatne sobe za Kusturičinu porodicu. U Drvengradu se takođe nalaze i sportska hala, restoran, poslastičarnica, kao i prodavnica suvenira i crkva posvećena Sv. Savi.

Šta raditi i gde izaći

Uživajte u vožnji prugom Šarganska Osmica, nedaleko od bosanske granice.
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije