Poklonička putovanja - Manastiri Tumane i Rukumija

Poklonička putovanja - Manastiri Tumane i Rukumija
Poklonička putovanja - Manastiri Tumane i Rukumija
Poklonička putovanja - Manastiri Tumane i Rukumija
Poklonička putovanja - Manastiri Tumane i Rukumija
Poklonička putovanja - Manastiri Tumane i Rukumija
Poklonička putovanja - Manastiri Tumane i Rukumija
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi1 dana-usluga zavisi od... prevoz autobusomdetaljnije
Poklonička putovanja - Manastiri Tumane i Rukumija

Termin:
21.04.2019.

Cene date u tabeli su informativnog karaktera molimo vas da pogledate tacne dinarske cene koje se nalaze u produzetku tabele;

Za realizaciju ovo g putovanja neophodno je minimum 40 putnika
Rukumija i Tumane
Srpski narod stekao je hrišćansku zrelost i duhovno punoletstvo pojavom monaha Sinaita u srednjovekovnoj srpskoj državi Svetog Kneza Lazara. Snažnu i neraskidivu vezu sa Sinajem, kao najvećim duhovnim središtem istočnog hrišćanstva, uspostavio je Sveti Sava. Veliki luk duhovnosti protegao se od Sinajske, preko Svete Gore do Srbije.

Za bogotražitelje i poklonike naše žurne i neurotične epohe, manastiri Rukumija i Tumane pružaju celovit i neokrnjen duhovni doživljaj na „kućnom pragu“, bez preduzimanja dugih i skupih putovanja u Jerusalim i na Sinajsku Goru. Slavni Sinaiti, duhovni divovi Pravoslavlja od Istoka, osvetili su srpsku zemlju svojim podvigom i ostavili u južnom Podunavlju nepresahle duhovne istočnike za buduće naraštaje.
Manastir Rukumija kod Kostolca (XIV vek), sveto mesto molitve i čudotvorstva, kroz svoje monaško bratstvo na čelu sa iskusnim duhovnikom starcem Simeonom Rukumijskim, nastavlja delo svetih Sinaita: Romila Ravaničkog, Romana Sinaita, prepodobnih otaca: Sisoja, Martirija, Nestora...

Nadomak svete Rukumije, raširenim rukama blagoslova, poklonike privija na svoja nedra Sveti manastir Tumane kod Golupca (XIV vek), dom molitvenog podviga Svetih Sinaita: Starca Zosime, Grigorija Molčanika, Jova Sinaita... Sa njima i među njima veliko svetilo i iskupljenje našeg vremena, Prepodobni Jakov (Arsović), čudotvorac i iscelitelj od svih duhovnih i telesnih neduga, duhovni izdanak Svetog Save i Svetog Vladike Nikolaja.

U ove dve svetinje, poklonici u jednom danu prožive svecelu biblijsku dramu i uzvišenu lepotu istočne duhovnosti, od Bogovidca Mojsija, preko Svetog Cara Konstanstina do naših dana. U tome je nadumno tajinstvo hrišćanskih svetinja, duhovnih i telesnih lečilišta i odmorišta... I iz njih neumukli doziv Hrista Spasitelja

Program putovanja:
Polazak iz Beograda u 06:30 h. Dolazak u manastir Tumane. Prisustvovanje Svetoj Liturgiji. Poklonjenje moštima Svetog Zosima Tumanskog (podvižnik iz vremena Svetog kneza Lazara i njegove mošti su otkrivene 1931.god.), Svetog Jakova Arsovića (jedan od najvernijih učenika Svetog vladike Nikolaja i nedavno je proglašen za svetitelja), Čudotvornoj Ikoni Presvete Bogorodice Kurske, koju su doneli ruski monasi. Slobodno vreme za obilazak manastira. Odlazak u manastir Rukumija. Slobodno vreme u manastiru. Polazak za Beograd.
Dolazak u Beograd u večernjim časovima

Aražman obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
- Razgledanja i obilaske po programu.
- Usluge pratioca grupe.
- Agencijske usluge.

Način plaćanja:
- Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
- Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel" , licenca OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

Alexandria Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 63 01 121
  +381 11 63 01 120
  +381 11 33 46 324
 • Adresa:
 • Simina 21, Beograd
 • Website:
 • https://www.alexandria.rs

Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje