Banja Ždrelo sa posetom Aqua parku

Banja Ždrelo sa posetom Aqua parku
Banja Ždrelo sa posetom Aqua parku
Banja Ždrelo sa posetom Aqua parku
Banja Ždrelo sa posetom Aqua parku
Banja Ždrelo sa posetom Aqua parku
Banja Ždrelo sa posetom Aqua parku
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi1 dana-usluga zavisi od... prevoz autobusomdetaljnije
Banja Ždrelo

Termini:
07.06.2020.
20.06.2020.

Cene date u tabeli su informativnog karaktera. Molimo vas d apogledate tačne dinarske cene koje se nalaze u produžetku tabele.
Izvorište je otkriveno pre nešto više od dvadeset godina, i to sasvim slučajno. Istraživane su naslage uglja, a neočekivano je izbila voda.

Jeste da u Srbiji postoji oko hiljadu mineralnih i termomineralnih izvora i da bi banje izgrađene na njima donele poprilične prihode u turizmu - za sada gosti mogu da biraju tek neko od 40 postojećih lečilišta. Mada pitanje je da li bi se u svakom od njih baš lepo proveli. Banja „Ždrelo”, u podnožju Homoljskih planina, na jedanaestom kilometru puta Petrovac na Mlavi - Žagubica, još „jedna je kap u moru” koja je, pre izvesnog vremena, počela da koristi ono što priroda nudi.

Izvorište je slučajno otkriveno pre nešto više od dvadeset godina, i to tako što su 1986. na tom terenu istraživane naslage uglja, a neočekivano je izbila voda. Pušila se i mirisala je na pokvarena jaja. Kada su urađene analize, pokazalo se da je njena temperatura između 38 i 40 stepeni Celzijusovih i da je bogata sumporom. Ustanovljeno je da pomaže u lečenju psorijaze i drugih kožnih oboljenja i bolesti lokomotornog aparata, kao što su zapaljenjski i degenerativni reumatizam, a ublažava i posledice trauma i stanja posle preloma kostiju i hirurških intervencija na koštano-zglobnom sistemu. Osim toga, bakteriološki je ispravna, pa je ohlađena mogla i da se pije i izuzetno je prijala onima koji su patili od gastritisa.

Banja je dobila naziv zbog svog položaja, jer se nalazi na samom ulazu u Gornjačku klisuru, neopisive prirodne lepote. U blizini se nalaze značajni kulturno-istorijski spomenici i manastiri homoljskog kraja. Najpoznatiji je manastir Gornjak, čuven po pećkoj isposnici. Podigao ga je knez Lazar Hrebeljanović, krajem 14. veka. Nadomak banje su i manastir Vitovnica i ostaci srednjovekovnih crkava Mitropolija, Reskovica i Blagoveštenje, kao i očuvani delovi srednjovekovnog grada Ždrelo, jednog od značajnijih spomenika Srbije. Ostaci njegovih kula i bedema vidljivi su na nekoliko lokaliteta na obali reke Mlave. Prilikom posete banji „Ždrelo” u turističko razgledanje homoljskog kraja svakako treba uključiti i ovu baštinu.

Program putovanja:
Polazak iz Beograda u 08:00 h. Putovanje do Banje Ždrelo preko Požarevca i Petrovca na Mlavi. Dolazak u Banju Ždrelo oko 10:00h kada se i otvaraju bazeni ovog kompleksa.

Rekreativno ugostiteljski kompleks Ždrelo- Mlavske terme je jedinstven po tome što su bazeni (otvoreni i zatvoreni) ispunjeni termalnom vodom temperature oko 40C koja izvire 200 metara ispod zemlje.

Pored toga što omogućava uživanje na niskim zimskim temperaturama ova voda ima i lekovita svojstva. Termomineralna voda koja se nalazi u bazenima Banje Ždrelo pomaže u lečenju psorijaze i drugih kožnih i reumatskih bolova a ohlađena može da se pije i pomaže kod gastritisa i blagotvorno deluje na digestivne organe.

Bogatstvo istorije ostavilo je za sobom veliku baštinu, koja danas predstavlja sastavni i obavezni segment turističkih kretanja po Homoljskam kraju. Zato, organizujemo i kratki fakultativni izlet do Manastira Vitovnica koji je podigao sveti kralj Milutin a gde danas dolaze vernici kako bi se poklonili grobu Starca Tadeja, jednog od najvećih srpskih duhovnika 20. veka.

Polazak iz Banje Ždrelo planiran je oko 18:00 h.

Povratak u Beograd u večernjim časovima.

Cena: 1490 din
Specijalna cena: 990 din

Aražman obuhvata
- Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
- Usluge pratioca grupe.
- Agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata
- Ulaznica za bazene (300 din); korišćenje ležaljki (100 din)
- Fakultativni izlet do manastira Vitovnica (300 din)
- Mogućnost doplate wellnesa (400 din)
- Fakultativni obilasci biće realizovani uz minimum prijavljenih 25 putnika

Način plaćanja
- Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
- Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna
- Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel" , licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

Alexandria Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 63 01 121
  +381 11 63 01 120
  +381 60 63 01 120
  +381 11 33 46 324
 • Adresa:
 • Simina 21, Beograd
 • Website:
 • https://www.alexandria.rs

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije