Vila Petra

Vila Petra
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2za smeštaj61 danasobanajambez prevozadetaljnije
Cena za 10 noćenja za dvoje - 30.000 rsd - Popust 10%
Cena za 7 noćenja za dvoje 21.000 rsd - Popust 5%

Popust važi za uplate izvršene do 01.04.
Vila Petra se nalazi u najstrožijem centru Banje Vrujci
Pozicionirana je između privatnog spa centra “Prva Nova Banja” i kompleksa državnih bazena hotela “Vrujci”.

U neposrednoj blizini vile Petre se nalazi dom zdravlja sa specijalizovanim ordinacijama za masažu i fizikalnu terapiju uz lekovito blato.
U okruženju se nalazi i nekoliko privatnih ordinacija. U krugu od 300 metara postoji više restorana nacionalne kuhinje sa izuzetno pristupačnim cenama i pansionskim uslugama.

Vila je okružena zelenilom. Svi sadržaji u vili su namenjeni isključivo gostima vile Petre kako bi gosti mogli da uživaju u miru i privatnosti.

Smeštajni kapacitet
Smeštajni kapacitet u vili Petra čine sledeći tipovi soba: jednokrevetna (1), dvokrevetna (6), trokrevetna (1) i četverokrevetna (1).

U zavisnosti od tipa sobe imamo smeštaj sa singl ležajem, francuskim ležajem ili bračnim ležajem. Kao i kombinacije francuski ležaj + singl ležaj (trokrevetna), francuski ležaj (dvokrevetna), bračni ležaj (dvokrevetna), dva singl ležaja (dvokrevetna), dva bračna ležaja (četverokrevetna).

Sve sobe u vili Petra poseduju zasebno kupatilo, zasebnu terasu sa stolom i stolicama, plazma TV, KTV, besplatni internet, mini frižider. Neke sobe su klimatizovane.

Sadržaji
Vila Petra poseduje vlastiti bazen sa lekovitom banjskom vodom. Bazen je pozicioniran na jugozapadnoj strani tako da je osunčan tokom čitavog dana. Namenjen je isključivo gostima vile. Radno vreme bazena je od 0-24h.

Vila Petra poseduje hidromasažnu kadu i đakuzi koje punimo isključivo lekovitom banjskom vodom. Korisnici ovih sadržaja osim užiiivanja I opuštanja mogu osetiti I blagodeti lekovite vode.

Vila Petra poseduje vlastitu saunu smeštenu u brvnari. Brvnara se nalazi u najmirnijem delu kompleksa vile Petre, pa se gosti mogu opustiti i uživati.
U brvnari postoji i zasebna soba za sve vrste masaža.

Vila Petra poseduje vlastiti restoran-kafeteriju. Ona se sastoji iz dva dela. Jedan deo je zatvoren I klimatizovan a drugi se nalazi na otvorenom prostoru I okružen je cvećem I zelenilom. Ovo je prostor namenjen za odmor I opuštanje.

Igraonica se nalazi u izdvojenom delu vile Petre. Mališanima je na raspolaganju trombolina, kućica iz bajke, kao i veliki broj kreativnih igračaka. Odmah uz igraonicu nalazi se prostor pod baldahinima u kojem se mogu opuštati roditelji dok mališani uživaju u igri.

Banja Vrujci mesto za vaš odmor
Banja Vrujci se nalazi u severozapadnom delu Srbije u podnožju Planine Suvobor (865 m.n.v) i planine Maljen (1104 m.n.v.) Smeštena je u prelepoj dolini reke Toplice, desne pritoke reke Kolubare, udaljena samo 85 km od Beograda i desetak kilometara od Ljiga. Banja Vrujci ima blago umerenu kontinentalnu klimu i nalazi se na nadmorskoj visini od 200 metara. Baš ovakva klima stvara fantastične preduslove i utiče na celokupna lekovita svojstva banje, specifična za ovakav prostor. Velika nalazišta termalnih i pijaćih voda potvrdjuju sve prednosti banje kao nosioca turizma ovog dela Šumadije.
Lekovita svojstva nadaleko poznate banjske termalne vode (28 stepeni C), kao i banjskog blata vrlo specifičnog za ovaj deo Srbije, koriste se kao terapijsko sredstvo u lečenju lokomotornog aparata, zapaljenskog reumatizma (reumatoidni artritis - faza smirenog zglobnog zapaljenja), degenerativni reumatizam (spondiloze, artroze), ekstraartikularni reumatizam (mioziti, fibroziti, tendeniti, panikuliti), povišenog krvnog pritiska, malokrvnosti, neurastenija, ginekoloških oboljenja, oboljenja mokraćnih puteva i bubrega (pesak u mokraćnim putevima i stanja posle hirurškog odstranjivanja kamena), hronična oboljenja želuca i dvanaestopalačnog creva, kao i očnih bolesti.

Lekovitost vode
Kupanjem u vodi:
- bolesti lokomotornog aparata
- reumatizam
- degenerativni reumatizam
- ekstraartikularni reumatizam
- hronična ginekološka oboljenja
- sterilitet
- očne infekcije

Pijenjem vode:
- Pesak u mokraćnim putevima
- Urinarne infekcije
- Bubrežne kalkuloze
- Kalkuloze mokraćnih puteva
- Hronična oboljenja želuca i dvanaestopalačnog creva

Specifikacija lekovite vode
- emperatura: Kreće se od 26-27 C
- Hemijski sasta: Termalne vode u Banji Vrujci su kategorisane kao oligomineralne hipoterme.
- Kiselost i alkalnost: Pri konzumiranju pogodne su za neutralizaciju slabih kiselina u organizmu čoveka, npr. U želucu.
- Siliciumske kiseline: Koriste se pri lečenju kožnih bolesti, traumatskog stanja i nekih oboljenja želudačno-crevnog sistema.
- Fluor: Vode se mogu piti u neograničenim količinama, kao i za ostale unutrašnje potrebe, inhalaciju.
- Gasni sastav: Voda je azotna, sa izvesnim sadržajem i primesama ugljen-dioksida, a sa punim odsustvom vodonik sulfida.

Lekovitost blata
- Reumatska oboljenja
- Išijas
- Proširene vene
- Kožne bolesti
- Kraste i ekcemi
- Podmlađivanje

Staze zdravlja
Staza ljubavi: Hotel Vrujci - Izvori - Potok - Krstovo brdo - Brdo - Vis - Golubov grob - Pavlovića kosa - Izvori - Hotel Vrujci;
Staza ljubavi i hodočašća: Izvori - Pavlovića kosa - Šundići - Berkovačka glavica - Dubrava - Berkovačka reka - Izvori - Hotel Vrujci;
Staza nasleđa: Hotel vrujci - Izvori - Most - Rosulje - Kamalj - Petrovići - Park prirode Ribnica (Paštrić) - Đačka staza - Rodna kuća vojvode Mišića - Petkovača - Popadić - Tomići - Kopljanica - Krstići - Most - Izvori - Hotel Vrujci;
Banjska šetnja: Hotel Vrujci - Izvori - Potok Gerić - Krstovo brdo - Pantići - Gornja Toplica - Crkva - Kej Toplice - Hotel Vrujci;
Banjska šetnja 2: Hotel Vrujci - Izvori - Most - Rosulja - Škola u Popadiću - Groblje - Ceroviti vrh - Kopljanica - Krstići - Most - Izvor - Hotel Vrujci;
Planinski put na Suvobor: Hotel Vrujci - Pavlovića kosa - Šundići - Paležnica - Rajac. Ovo je planinska vezna staza za Suvobor, Ravnu Goru i Rajac. Ova staza je takođe veza sa Evropskim pešačkim putem E7 koji se kreće duž grebena Valjevskih planina maljena, Suvobora, Rajca i Rudnika. Staza je označena planinskim znakom u vidu crvenog kruga sa belim poljem u sredini.

Napomena: Mapu staze zdravlja mozete kupiti u trafici hotela po ceni od 99 dinara.

Vila Petra

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 64 444 33 39
  +381 62 678 333
  +381 62 678 444
  +381 60 678 333 9
 • Adresa:
 • Berkovac bb, Banja Vrujci, Gornja Toplica
 • Website:
 • vilapetra.rs

Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu