Madrid - 5 dana / 4 noćenja, avionom

Madrid - 5 dana / 4 noćenja, avionom
Madrid - 5 dana / 4 noći, avionom
Paket aranžman / avionski prevoz, smeštaj i obilasci
Cena iz tabele je u evrima.

Termini putovanja:
06.04 - 10.04.2018.
29.04 - 03.05.2018.
18.05 - 22.05.2018.

Vreme leta:
06.04.2018. LH 1411 Beg 06:30-Fra 08:30 / LH 1112 Fra 09:30-Mad 12:05
10.04.2018. LH 1807 Mad 07:15-Muc 09:45 / LH 1722 Muc 11:10-Beg 12:40
29.04.2018. LH 1411 Beg 06:30-Fra 08:30 / LH 1112 Fra 09:30-Mad 12:05
03.05.2018. LH 1807 Mad 07:15-Muc 09:45 / LH 1722 Muc 11:10-Beg 12:40
Vreme leta:
18.05.2018. AZ 591G Beg 12:00-Fco 13:35 / AZ 60G Fco 14:30-Mad 17:05
22.05.2018. AZ 61G Mad 11:25-Fco 13:55 / AZ 594G Fco 15:20-Beg 16:55
Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene pokrajine. Nalazi se u srcu Iberijskog poluostrva, na pola puta izmeĎu Atlantika na severu i Sredozemnog mora na jugu, Portugala na zapadu i provincije Katalonije na istoku. Nezaobilazne znamenitosti Maadrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor ili centralni trg koji je danas mesto okupljanja kako stanovnika, tako i posetilaca grada, muzej Prado, grandiozni trgovi Puerta del Sol, Neptuno, Colon. TakoĎe je poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima i noćnom životu. Zbog svih ovih karakteristika kaže se da nigde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti...

Program putovanja (broj 1): Lufthansa avio prevoznik
Obilasci: Madrid - Toledo - San Lorenco De El Escorial - Segovia
1.dan Beograd - Frankfurt - Madrid
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurkt kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt i nastavak putovanja sa istog aerodroma za Madrid kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Madridu (vreme leta ispod tabele). Dolazak u Madrid. Panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol, Plaza Mazor, Puerta de Toledo, park Retiro, Trg Sibeles, stadion Santiago Bernabe. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2.dan Madrid - Toledo - Madrid
Doruĉak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Toledo. Toledo je srednjovekovna prestonica Španije, udaljen oko 70 kilometara od Madrida. Prema legendi osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 godine pre nove ere. Neke od najznačajnijih španskih crkava, sinagoga, džamija, sagraĎene su upravo ovde. Toledo je bila španska prestonica sve do 1561. godine, kada je značaj preuzeo Madrid. U Toledu je stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko krajem XVI i početkom XVII veka. Povratak u Madrid. Noćenje.
3.dan Madrid - San Lorenco De El Escorijal - Madrid
Doruĉak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do San Lorenco de El Escorial koji je udaljen od Madrida oko 45 kilometara. Escorial je impozantan kompleks koji predstavlja istorijsku rezidenciju španskih kraljeva i simbol je španske moći u XVI veku, a svojevremeno je služio i kao manastir, muzej i škola. Kompleks je sagraĎen sredinom XVI veka od strane Filipa II, a danas se nalazi na UNESCO listi Svetske kulturne baštine. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan Madrid - Segovia - Madrid
Doruĉak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnot organizovanja fakultativnog izleta- Segovia. Segovia se nalazi u istoimenoj provinciji, a uže središte grada je svrstano pod UNESCO svetsku baštinu. Glavne znamenitosti grada su rimski akvadukt, srednjovekovni dvorac Alkazar, Gotička katedrala. Šetnja centralnim gradskim ulicama, obilazak trga Placa Major na kome se nalazi velelpna katedrala i jedna od najvećih katedrala na svetu. Slobodno vreme. Povratak za Madrid. Noćenje.
5.dan Madrid- Minhen - Beograd
Doruĉak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom, Let za Minhen kompanijom Lufthansa. Dolazak u Minhen i nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd kompanijom Lufthansa (vreme leta ispod tabele). Dolazak u Beograd.
Cena aranžmana obuhvata (program putovanja br.1.):
- povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Madrid-Minhen-Beograd kompanijom Lufthansa - smeštaj u Madridu (4 noćenja sa doručkom - kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Madridu prema programu
- panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
- troškove organizacije putovanja
- usluge pratioca grupe
- usluge licenciranog vodiča na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata (program putovanja br.1.):
- troškove aerodromskih taksi 159 € (aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podloţne su promenama) - individualno međunarodno zdravstveno osiguranje
- osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja
- ulaznice i fakultativne izlete
- Individualne troškove putnika

Program putovanja (broj 2): Al Italia avio prevoznik
Obilasci: Madrid - Toledo - San Lorenco De El Escorial - Segovia
1.dan Beograd - Rim - Madrid
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Rim kompanijom Al Italia. Dolazak u Rim i nastavak putovanja sa istog aerodroma za Madrid kompanijom Al Italia. Sletanje na aerodrom u Madridu (vreme leta ispod tabele). Dolazak u Madrid. Panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol, Plaza Mazor, Puerta de Toledo, park Retiro, Trg Sibeles, stadion Santiago Bernabe. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2.dan Madrid - Toledo - Madrid
Doruĉak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Toledo. Toledo je srednjovekovna prestonica Španije, udaljen oko 70 kilometara od Madrida. Prema legendi osnovali su ga jevrejski kolonisti 540. godine pre nove ere. Neke od najznačajnijih španskih crkava, sinagoga, džamija sagraĎene su upravo ovde. Toledo je bila španska prestonica sve do 1561. godine, kada je značaj preuzeo Madrid. U Toledu je stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko krajem XVI i početkom XVII veka. Slobodno vreme. Povratak u Madrid. Noćenje.
3.dan Madrid -San Lorenco De El Escorijal - Madrid
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do San Lorenco de El Escorial koji je udaljen od Madrida oko 45 kilometara. Escorial je impozantan kompleks koji predstavlja istorijsku rezidenciju španskih kraljeva i simbol je španske moći u XVI veku, a svojevremeno je služio i kao manastir, muzej i škola. Kompleks je sagraĎen sredinom XVI veka od strane Filipa II, a danas se nalazi na UNESCO listi Svetske kulturne baštine. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan Madrid - Segovia - Madrid
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnot organizovanja fakultativnog izleta- Segovia. Segovia se nalazi u istoimenoj provinciji, a uže središte grada je svrstano pod UNESCO svetsku baštinu. Glavne znamenitosti grada su rimski akvadukt, srednjovekovni dvorac Alkazar, Gotička katedrala. Šetnja centralnim gradskim ulicama, obilazak trga Placa Major na kome se nalazi velelpna i jedna od najvećih katedrala na svetu. Slobodno vreme. Povratak za Madrid. Noćenje.
5.dan Madrid - Rim - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom, Let za Rim kompanijom Al Italia. Dolazak u Rim i nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd kompanijom Al Italia (vreme leta ispod tabele). Dolazak u Beograd.

Cena aranžmana obuhvata (program putovanja br.2):
- povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Rim-Madrid-Rim-Beograd kompanijom Lufthansa
- smeštaj u Madridu (4 noćenja sa doručkom - kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Madridu prema programu
- panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
- troškove organizacije putovanja
- usluge pratioca grupe
- usluge licenciranog vodiča na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata (program putovanja br.2):
- troškove aerodromskih taksi 135 € (aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podloţne su promenama) - individualno međunarodno zdravstveno osiguranje
- osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja
- ulaznice i fakultativne izlete
- Individualne troškove putnika

Cene fakultativnih izleta po osobi (podloţne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
- Toledo - 60 € odrasli, 50 € deca
- El Eskorijal - 55 € odrasli, 45 € deca (sa ulaznicama)
- Segovia - 70 € odrasli, 60 € deca (sa ulaznicom)

Napomene u vezi fakultativnih izleta:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (minimum za realizaciju izleta je 15 plativih putnika). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Doplata za 1/1 sobu: 40% od cene aranžmana

Popusti:
- deca od 0 - 2 godine plaćaju 25 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 - 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% (1/2+1 sobe su na upit)

Načini plaćanja aranžmana:
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim meseĉnim ratama ĉekovima graĊana (uz doplatu od 1.5% po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2018……….…………...…….15.06.2018.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2018……….…………...…….15.08.2018
3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
4. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih meseĉnih rata bez kamate - ovaj naĉin plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turistiĉkoj agenciji.
5. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih meseĉnih rata bez kamate - ovaj naĉin plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turistiĉkoj agenciji.
6. potrošački krediti banaka od 3 - 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put.

Opis i lokacija hotela:
Smeštaj je u Madridu (Španija) u hotelu 4*. Hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta:
Hotel Weare Chamartin 4* www.weare-chamartin.com Hotel se nalazi u širem centru Madrida, blizu Chamartin stanice, na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje bar, restoran, lift, sef, internet konekciju. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen. Doručak - kontinentalni švedski sto

Napomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 ĉasova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 ĉasova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude
registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turistiĉke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to iskljuĉivo zavisi od smeštajnih objekata
- Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i ĉetvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlaĉenje, ali je uglavnom standardne veliĉine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%.
- Jaĉina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiĉe i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
- Organizator putovanja ne može da utiĉe na razmeštaj po sobama, jer to iskljuĉivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer iskljuĉivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima ureĊaj...)

Opšte napomene:
- Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
- Kod autobuskih aranžmana predviĊene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviĊenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviĊenog za obilazak...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novĉana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u sluĉaju da pograniĉne vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
- Zbog poštovanja satnica predviĊenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe raĉuna i povraćaja poreza iz Evropske Unije (Tax Free).
- Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

Važna napomena:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je ĉinjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja Organizator putovanja je Turistiĉka agencija.Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 20 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre poĉetka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviĊenim sluĉajevima. Cenovnik za Madrid (sezona 2018. godine, avion, 5 dana) br.1 od 04.12.2017.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom