Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja

Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja
Madrid - Hotel Courtyard By Madrid Princesa - avionom, 5 dana / 4 noćenja

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Madrid
5 dana / 4 noćenja, avionom

Polazak: 15.02.2017
Povratak: 19.02.2017

Cene su izražene u evrima, po osobi.

Minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 140
Madrid se nalazi u srcu Španije na 665 metara nadmorske visine (glavni grad sa najvecom nadmorskom visinom u Evropi). Smešten je na obali male reke Manzanares i pripada istorijskom predelu Kastilje. Svrstava se u mlade evropske metropole s obzirom da je prvo mavarsko utvrdenje na mestu današnje kraljevske palate podignuto u drugoj polovini 9. Veka, pod nazivom Magerit. Od 939. godine ovo utvrdenje menja ime u Madšrit da bi ime Madrid dobilo tek 1038. godine. Iako relativno mlad, može se pohvaliti izuzetno bogatom istorijom i kulturno-istorijskim nasledem. Njegovi dvorci, muzeji, prelepi trgovi... nude bezbroj zanimljivosti i milione turista ostavljaju bez daha: Palacio Real – Kraljevska palata, danas muzejski prostor sa impresivnim zbirkama slika, porcelana, satova, fresaka, Stradivarijevih violina, Prado muzej sa preko 7.500 umetnickih dela medu kojima su i dela Velaskeza, El Greka, Goje, Ticijana, Boticelija, Plaza Mayor – jedan od najlepših evropskih renesansnih trgova, Puerta del Sol – trg sa koga se racunaju sve udaljenosti u Španiji, El Retiro park...

Hotel Courtyard By Madrid Princesa 4*
Lokacija: Hotel nalazi se u centru grada, nedaleko od glavne ulice Gran Via , Španskog trga i svih značajnih kulturno-istorijskih smomenika. U blizini hotela se nalazi i stanica metroa.
Sadržaj: Od sadržaja hotel ima, restoran, bar, poslovni centar, fitnes centar, saunu, unutrašnji bazen.
Sobe: Sve sobe su prostrane sa velikim prozorima, pisaćim stolom, SAT TV-om, klima uređajem, radio, sefom, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu.
Usluga: Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Besplatne usluge
- Fitness centar
- Sauna
Usluge uz doplatu:
-Internet Connection
- Safe
-Telephone
Kontakt:
www.marriott.com/hotels/travel/madcy-courtyard-madrid-princesa

Program putovanja:
1.dan (15.02.2017.) Beograd - Madrid
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Madrid kompanijom Air Serbia u jutarnjim časovima. Sletanje na aerodrom nakon leta od oko tri sata. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Španije autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka; Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualni oblilazak ili šetnju. Noćenje.
2.dan (16.02.2017.) Madrid - Toledo- Madrid (oko 140 km)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Toledo.Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče rečica Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna; El Grekovi apostolati i " Skidanje tunike sa Hrista"... Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom " Sahrana Grofa od Orgaza" (Cena izleta oko 65 €) Povratak u Madrid. Uveče fakultativna poseta čuvenom spektaklu španskog flamenka. (Cena izleta: oko 35 €) Noćenje.
3.dan (17.02.2017.) Madrid - Segovija- Madrid (oko 180 km)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poludnevna poseta Segoviji. Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji. Grad se nalazi na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Simboli grada su: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku (poslužio kao inspiracija Voltu Dizniju). Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. U povratku iz Segovije vožnja preko Doline palih i kraće zadržavanje (bez ulaska) ispred katedrale Santa Kruz koja predstavlja veliki memorijalni kompleks posvećen svim žrtvama Španskog građanskog rata. Povratak u Madrid. (Cena izleta: oko 60 €) Uveče predlažemo mogućnost obilaska barova u kojima se služe tapasi (tradicionalno špansko meze: raznovrsni zalogajčići, topli i hladni, sa maslinama, sirom, pršutom, šunkom...) i uživanje u tipičnoj opuštenoj atmosferi tapas barova. Noćenje.
4.dan (18.02.2017.) Madrid
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili individualnu posetu muzeju Prado i obilazak sala sa remek-delima španskih slikara: El Greko, Surbaran, Velaskez, Goja... Slobodno posle podne. Noćenje.
5.dan (19.02.2017.) Madrid - Beograd
Doručak. Slobodno vreme do odlaska na aerodrom. Transfer do aerodroma za let u kasnim popodnevnim časovima. Sletanje u Beograd nakon tri sata leta.

U cenu aranžmana je uračunato:
- Prevoz čarter letom Air Serbia na relaciji Beograd-Madrid-Beograd
- transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3 ili 4 *, na bazi noćenja sa doručkom
- panoramsko razgledanje grada, troškovi organizovanja putovanja
- usluge vodiča Big Blue kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jezik

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Avio-takse od 43, 28 evra (avio taksa u Beogradu 15, 3 eura i rf taksa 0, 98 eura i avio taksa u Madridu 27 evra) plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu za efektivu Aik Banke (za efektivu), na dan uplate (podležu promenama)
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790, 00 dinara po osobi
- fakultativni izleti i posete
- međunarodno putno osiguranje

Važne napomene:
- Fakultativni izleti u Madridu plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 30 učesnika. Sadržaj panoramskog razgledanja grada i raspored fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje - Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

Uslovi plaćanja:
- Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano).
- Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke, moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue Group ).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050665, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.
Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Big Blue Group D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.Big Blue Group D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group D.O.O.
Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava