Nova godina 2018. - Andaluzijska tura sa posetom Madridu - 8 dana / 7 noćenja

Nova godina 2018. - Andaluzijska tura sa posetom Madridu - 8 dana / 7 noćenja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi8 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionom i... detaljnije
Nova godina 2018. - Andaluzijska tura sa posetom Madridu
8 dana / 7 noćenja, avionom i autobusom

Obilasci: Madrid – Kordoba – Sevilja - Kadis – Ronda – Marbelja -Granada – Malaga

Polazak 30. decembar 2017.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790, 00 dinara po osobi
Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelepim gradovima i živopisnim belim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija je na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Lepotom je inspirisala mnoge čuvene pisce, pesnike i slikare.Zavičaj je slikara velikana, Pabla Pikasa i Velaskeza.Jedinstveno je mesto gde se susreću istok i zapad u egzotičnoj mešavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture.
Španska pokrajina Kastilja predstavlja dušu Španije. Neki od najlepših gradova nalaze se u ovoj pokrajni uzdižući se iz usamljenih polja centralne Španije. Glavni grad, Madrid, svojim kulturno-istorijskim spomenicima uvrštenim u svetsku kulturnu baštinu, samo je deo bogate zaostavštine Iberijskog poluostrva

Program putovanja:
1.dan (30.12..2017.) Beograd-Frankfurt-Madrid
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki u 11:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 13:15 časova (Let LH1407). Sletanje u Frankfurt u 15:15 časova. Nastavak putovanja za Madrid sa istog aerodroma u 17:10 časova (Let LH1122). Sletanje u Madrid u 19:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje
2. dan (31.12.2017.) Madrid
Doručak. Slobodno prepodne ili fakultativni izlet za Toledo (oko 140 km) Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče rečica Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palatetvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna; El Grekovi apostolati i " Skidanje tunike sa Hrista"... Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom " Sahrana Grofa od Orgaza" (Cena izleta oko 65 €) Povratak u Madrid. Popodne odlazak u tročasovni panoramski obilazak grada autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka; Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Slobodno vreme za individualno razgledanje Madrida, obilazak muzeja ili kupovinu. Individualni doček Nove godine na nekom od brojnih trgova ili restorana. Noćenje.
3. dan (01.01.2018.) Madrid-Siudad Real-Kordoba (oko 380 km)
Doručak. Rani jutranji polazak autobusom za Kordobu. Vožnja preko regije Kastilje do regije La Manča, poznate po nepreglednim žutim poljima pšenice, po usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama. Pauza u gradu Siudad Real koji je u XVII veku bila prestonica provincije La Manče. Ovu oblast je na najbolji način ovekovečio Servantes u svom delu Don Kihot. Nakon kraće pauze za odmor nastavak putovanja do Kordobe. Dolazak u Kordobu, jedan od najlepših gradova juga Španije, na obali reke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
4. dan (02.01.2018.) Kordoba-Sevilja (oko150 km)
Doručak. Kraći panoramski obilazak Kordobe i odlazak u obilazak Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka-poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X veka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita. Šetnja starim delom grada.Kao i u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi (La Huderija), koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smeštena usred Jervejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV veku. Sinagoga je potvrda prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Nakon obilaska Meskite polazak autobusom prema Sevilji. Vožnja živopisnim predelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije i nepregledne zasade maslina do Sevilje, četvrtog najvećeg grada Španije. Po dolasku u Sevilju panoramsko razgledanje grada: Ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije-polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vreme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Nastavak obilaska Sevilje šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svetu misliti da smo ludi! ”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže peške strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i šetnju. Noćenje.
5. dan (03.01.2018.) Sevilja-Kadis-Ronda-Marbelja-Malaga (oko 390 km)
Doručak. Vožnja prema jugu, ka luci Kadis, glavnom gradu istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od najstarijih gradova Španije. Smešten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj andaluzijskoj arhitekturi - visokim belim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije. Nakon kraćeg panoramskog obilaska grada vožnja prema Rondi, mestu koje danas predstavlja deo rute “ Bela španska sela”- atrakcije Andaluzije. Ronda se uzdiže na 750 m nadmorske visine i njen se pejzaž može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smešten na vrhu dve ogromne krečnjačke stene između kojih je provalija dubine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada koji je poznat i kao mesto “rođenja“ koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najlepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero su sredinom XVIII veka propisali pravila borbe sa bikovima koja su, uz manje dopune, ostala nepromenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posetioci Ronde. Nakon šetnje gradom nastavak putovanja prema planinskom vencu putem sa serpentinama odakle se pruža predivan pogled na brojna, udaljena, bela španska sela, čije se konture pojavljuju na obroncima planinskih visova. Put se dalje spušta prema Kosta del Sol i Marbelji, najpoznatijem letovalištu ove regije. Panoramski obilazak Marbelje i kraće zadržavanje radi odmora. Nastavak putovanja prema Malagi. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
6.dan (04.01.2018.) Malaga-Granada-Malaga (oko 300 km)
Doručak. Polazak autobusom ka podnožju planine Sjera Nevada, prema Granadi, gradu za koji španska izreka kaže, Ko nije video Granadu, nije video ništa,. Tokom perioda od 250 godina Granada je bila poslednje uporište Mavara na Iberijskom poluostrvu, centar nauke, kulture i umetnosti. Za Špance grad ima poseban značaj jer su na tom mestu katolički kraljevi pobedili i isterali Mavare sa Iberijskog poluostrva i grad odredili kao mesto na kome će večito počivati. Granada i njen stari grad Albaisin nalaze se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. Fakultativno obilazak Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX veku kao otmena palata mavarskih kalifa. Razgledanje mešuara (sudnice), šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti. Razgledanje privatnih odaja kalifa: Dvorište lavova, sala dve sestre, sala Abenseraha... fontana mudrosti, šetnja parkovima Heneralife.. Nakon obilaska Alhambre povratak u Malagu. Noćenje.
7.dan (05.01.2018.) Malaga
Doručak. Panoramsko razgledanje Malage. Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion... Nakon razgledanja transfer do hotela. Slobodno vreme za odmor ili individualni obilazak grada i kupovinu suvenira. Noćenje.
8.dan (06.01.2018.) Malaga-Frankfurt-Beograd
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 13:05 časova (Let LH1149). Sletanje u Frankfurt u 16:10 časova. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 21:45 časova (Let LH1410). Sletanje u Beograd u 23:30 časova.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd-Frankfurt-Madrid-Frankfurt-Beograd,
- smeštaj u hotelima sa 3 i 4* zvezdice u Madridu, Kordobi, Sevilji i Malagi u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom,
- autobuski transferi i razgledanja prema programu,
- prevoz autobusom na navedenim relacijama, obilazak Madrida, Kordobe, Sevilje, Kadisa, Ronde, Marbelje, Granade i Malage,
- ulaznice za Meskitu u Kordobi, Katedralu i Hiraldu u Sevilji,
- usluge vodiča Kontiki Travel i lokalnih vodiča,
- troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse 234 evra (od toga evra 148.00YQ ne podležu refundaciji i takse evra: 4.48LG, 0.98RF, 16.72RS, 0.22RS, 9.56DE, 42.76RA, 7.03JD, 0.59OG, 3.71QV plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate),
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790, 00 dinara po osobi,
- fakultativni izleti i posete,
- Izlet za Toledo i ulaznice za Generalife u okviru Alhambre u Granadi (cena 35 €), flamenko (cena od 28 do 50 €, cena zavisi od vrste i mesta gde se flamenko održava),
- napojnica za vozača na turi,
- međunarodno putno osiguranje.

Napomena:
Sadržaj panoramskog razgledanja, raspored fakultativnih izleta kao i obilazaka predviđenih programom, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena lokaliteta i slično).

Doplate i popusti:
- Jednokrevetne sobe u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit i uz doplatu!
- Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem - isključivo na upit!
- Doplata za jednokrevetnu sobu - 180 e

Načini plaćanja:

- Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Smeštaj:
Holiday Inn Madrid Bernabeu 4 * www.holidayinn.com/Bernabeu
Hotel iz lanca Holiday Inn nalazi se u trgovinskoj i finansijskoj četvrti Tetuan, na 15 minuta vožnje metroom do Španskog trga i glavne ulice Madrida, Gran Via i Puerta del Sol. U blizini hotela nalaze se Kongresni centar, radnje i brojni restorani i kafeterije. Najbliža stanica metroa (Santiago Bernabeu) se nalazi na 5 minuta hoda od hotela a istoimeni stadion na 10 minuta hoda. Od sadržaja ima: restoran, koktel bar, fitnes centar, besplatan wi-fi, bazen na krovu (sezonski, otvoren od polovine juna do septembra). Standardne sobe imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi, SAT TV, sef, minibar, aparat za kafu i čaj, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Kordoba: Ayre Cordoba 4* www.ayrehotel.com
Ovaj 4 * hotel pripada lancu hotela Ayre i nalazi se na 10 m voznje od centra grada, u ekskluzivnom, rezidencijalnom delu Kordobe. U blizini hotela nalazi se stanica gradskog prevoza, kao i taxi stanica. Hotel je smeštem na velikom imanju, okružen brojnim vrtovima. U okviru hotela nalazi se bazen na otvorenom (otvoren samo u letnjem period), terasa za sunčanje, teniski tereni, 2 restorana, kafe bar, internet kutak. Sobe: 122 sobe standardno opremljenje sa pogledom na vrt, kupatilo sa fenom, SAT TV, minibar, besplatan WI FI, sef. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja
Sevilja: Melia Lebreros 4* www.melia.com
Nalazi se u širem centru Sevilje i starog dela grada, u blizini železničke stanice Santa Husta. Do centra grada (udaljenost 1km) brzo se stiže gradskim prevozom. Preko puta hotela nalaze se dva velika tržna centra: El Corte Ingles i Navrion Plaza. U okviru hotela je restoran, bar, teretana, bazen. Sve sobe imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, pristup internetu, klima uređaj, SAT TV, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja
Malaga: Las Vegas 3 *
www.hotellasvegasmalaga.com
Hotel je smešten na prelepoj plaži Malageta. Nalazi se na 2 km od centra Malage i 1 km od luke. Brojni barovi i restorani su udaljeni svega 100m od hotela. Autobuska stanica se nalazi u neposrednoj blizini i povezuje hotel sa centrom Malage. Hotel poseduje recepciju koja je na usluzi gostima 24h, restoran gde se služi doručak, otvoreni bazen i terasu, bar, privatni parking i konferencijsku salu. Svaka soba poseduje klima uređaj, kupatilo sa fenom za kosu, SAT TV, telefon i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

Napomena:
Obavezno je prijavljivanje za ulaznice za Alhambru prilikom uplate aranžmana. Uplata na licu mesta nije moguća zbog specifičnog načina rezervacije ulaznica za grupe. Predrezervacije je potrebno uraditi minimum tri meseca ranije kako bi se zahtev za grupu našao na listi čekanja. Uplata ulaznica vršiće se nakon potvrde od strane agencije. Drugog dana boravka u Španiji, zbog mogućnosti odlaska u Toledo, panoramski obilazak Madrida predviđen je u popodnevnim satima. Ukoliko ne bude prijavljeno minimum 15 putnika za Toledo obilazak Madrida bice pomeren za prepodnevne sate. Prijavljivanje i uplata izleta za Toledo obavezna je prilikom prijavljivanja za aranžman.

Opšte napomene:
Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Bance Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti u Španiji plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 35 učesnika.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom i fakultativnih izleta, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 140).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service doo.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 0113228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs.Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Kon Tiki Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 20 98 000
  Avio karte:
  +381 11 20 98 029
  +381 11 20 98 074
 • Adresa:
 • Beogradska 71 , Beograd

  Poslovnice:
  Sremska 2, Beograd
  Tel: +381 11 20 98 000
  Fax: +381 11 33 45 857
  Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h

  Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
  tel: +381 11 20 98 000
  Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 do 15:00 h

  Grčkoškolska 10, Novi Sad
  +381 21 421 457, 421 458
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 - 15:00 h

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  +381 34 335 925, 335 544
  Avio karte: +381 62 272 687
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h
 • Website:
 • www.kontiki.rs

Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje