sledeća
Krstarenje - Jesenji Fado - MSC Splendida
Krstarenje - Jesenji Fado - MSC Splendida

1. maj 2020. - Barselona

1. maj 2020. - Barselona
1. maj 2020. - Barselona
1. maj 2020. - Barselona
1. maj 2020. - Barselona
1. maj 2020. - Barselona
1. maj 2020. - Barselona
1. maj 2020. - Barselona
1. maj 2020. - Barselona
1. maj 2020. - Barselona
1. maj 2020. - Barselona
Barselona - Srce Katalonije
Direktan Let

28. April - 02. Maj 2020. – 5 dana / 4 noćenja
Barselona
Veličanstveni grad, izuzetne lepote i autentičnosti, živi 24 sata dnevno. Prošetajte glavnom gradskom “štraftom” - Las Ramblas, zastanite pored živopisne ljudske statue ili nekog od mnogobrojnih uličnih slikara, krivudajte uskim ulicama Gotske četvrti, uživajte razgledajući izloge čuvenih modnih kuća u Paseo de Gracia, između dva Gaudijeva remek-dela: kuća Batljo i Pedrera, ostanite bez daha pred njegovom ekscentričnom katedralom Sagrada Familia i jedinstvenim parkom Guelj, posetite muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali, Pablo Pikaso, ili čuveni Nou Kamp ako ste strastveni navijač…
Ko od ranije nije upoznat sa ovim prelepim gradom, može da se iznenadi pre svega tretmanom koji svaki turista ima u njemu. Jedan dan sigurno neće biti dovoljan da bi se doživele sve lepote ove mediteranske lepotice. Za muški deo populacije “obavezna” je poseta sportskom društvu Barselona. Jedan od najboljih sportskih muzeja je upravo ovde, a fotografija sa tribina stadiona Nou Kamp, ujedno najvećeg stadiona u Evropi, je nešto što ćete sigurno pokazivati prijateljima po povratku.
Ipak, to nije najposećeniji muzej u gradu. Na prvom mestu je Muzej Pikaso (Museu Picasso), mesto na kome se može videti najšira ponudu ovog umetnika. Za ljubitelje umetnosti preporučujemo i muzeje Salvadora Dalija i Huan Miroa.

Program putovanja:
1. dan - 28.04. (utorak) - Beograd - Barselona
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Prijavljivanje i predaja prtljaga za let. Po sletanju večernje panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Kolumbov spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Grasia, kuća Batljo, kuća Mila (Le Pedrera), Gotska četvrt... Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje..
2. dan - 29.04. (sreda) Barselona - Figeras - Barselona
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet - Celodnevni fakultativni izlet “Figeras i muzej Salvadora Dalija” (prijava i plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana). Putovanje do Figerasa i poseta Teatru - muzeju Salvadora Dalija. Figeras je grad u provinciji Đirona i rodno mesto Salvadora Dalija. Gradom dominirja Muzej Salvadora Dalija, a izložbu koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Obilazak muzeja Salvadora Dalija iziskuje dosta vremena i u potpunosti drži pažnju svakom posetiocu. Figeras je takođe rodni grad izumitelja prve podmornice na motorni pogon. Slobodno vreme. Povratak u Barselonu. Noćenje.
3. dan - 30.04. (četvrtak) Barselona - Guelj - Sagrada Familija - Pikasov Muzej
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet (prijava i plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana) - Poludnevna fakultativna poseta najpoznatijem parku Guelj, katedrali Sagrada Familia i Pikasovom muzeju. Najpoznatiji park u Barseloni ima istoriju dugu 120 godina. Početak gradnje 1900. godine označio je novu eru prostornog planiranja Barselone. Park je jedno od 7 neverovatnih dela Antonija Gaudija i pod zaštitom je UNESCO-a od 1984. godine. Projekat parka Gaudi je izradio u svom prepoznatljivom stilu. Talasasti oblici, slični lavi, na mestima sličnim drveću ili u obliku dorskih stubova ili stalaktita, ponekad su izdašno ukrašeni mozaicima od polomljenih keramičkih pločica, posebna tehnika korišćena prevashodno u katalonskom modernizmu. Nastavak do gotske katedrale Sagrada Familia i njen obilazak.
Takođe pod zaštitom UNESCO-a gradnja katedrale je započeta 1882. i još uvek nije završena. Njen prvobitni arhitekta je bio
Francisko de Paula de Vilar koji je posle samo godinu dana podneo ostavku prepustivši gradnju Gaudiju. Nastavak ture do Pikasovog muzeja, jednog od najpoznatijih umetnika 20og veka. Poseta muzeju. Muzej ima u posedu preko 4000 Pikasovih dela. Povratak u hotel i Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan - 01.05. (petak) Barselona - Kamp Nou
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na organizovani poludnevni fakultativni izlet do stadiona Kamp Nou (prijava i plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana). Kamp nou je jedan od najpoznatijih fudbalskih stadiona sveta i dom je FK Barselona. Najpopularniji i najveći evropski stadion, može da primi 99.354 gledalaoa. Kamp Nou tura (Basic tour - Camp nou experience) je posebna tura obilaska stadiona i muzeja kluba. Doživite nezaboravno iskustvo i zabeležite sjajne fotografije. Slobodno vreme ukoliko vremenski raspored dozvoljava. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan - 02.05. (subota) Barselona - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom u 07:30 (postoji mogućnost izmene). Povratak direktnim letom Air Serbia. Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. (Kraj usluga)

Doplate i popusti:
- Doplata za jednokrevetnu sobu je 190€ na ukupnu cenu aranžmana
- Deca od 0 - 2 godine - plaćaju 30€, u pratnji dve punoplatežne osobe. Bebe nemaju sedište u avionu i nemaju ležaj u hotelu. Deljenje ležaja sa dve odrasle osobe ili krevetac ide na upit.
- Doplata za treću odraslu osobu ili dete 2-12 godina ne postoji. Nema trokrevetnih soba niti pomoćnih ležajeva u hotelu.

Hotel HCC Lugano 3* / Barselona
www.hcchotels.com/
Smešten na Aveniji paralel, objekat HCC Lugano se nalazi na 500 metara od Španskog trga (Trg Espanja), izložbenog centra FIRA i obližnje metro i železničke stanice. Ima recepciju koja radi non-stop, bar i besplatan bežični internet. Svaka soba je klimatizovana i ima flat-screen TV, mini-bar i sopstveno kupatilo. Nalazi se na 25 minuta hoda od Gotske četvrti i čuvene La Rambla ulice

Cena aranžmana uključuje
- Avio kartu na relaciji Beograd - Barcelona - Beograd sa kompanijom Air Serbia
- Aerodromske takse - 142 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse su podložne promenama i mogu uticati na izmenu cene pre putovanja)
- Smeštaj u hotelu 3* prema opisu na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama
- Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Barseloni prema programu
- Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
- Troškove organizacije putovanja
- Usluge pratioca grupe
- Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

Cena aranžmana ne uključuje
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje UNIQA. Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Potrebne informacije mogu se dobiti u agenciji ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja
- Fakultativne izlete (Figeres/ Guelj, Sagrada Familia i Pikasov muzej / Kamp nou). Prijava i plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana.
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Barselonu i okolinu i plaća se na recepciji hotela u iznosu od 0, 75 € po osobi po noći
- Individualne troškove putnika

Način plaćanja aranžmana
Fizička lica
1) Avansno:
- a) Gotovinom u potpunosti ili 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 14 dana pre putovanja,
- b) Čekovima,
- c) Uplatom na račun agencije ili
- d) platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina) u agenciji ili online putem website-a agencije.
- 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40% , a ostatak:
- a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (datum realizacije 5/10. i 15. u mesecu.); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;
- b) platnim karticama (Visa i Master, Banca Intesae) na maksimalno 4 mesečne rate; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;
- c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor

Pravna lica
- Gotovinom 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 14 dana pre putovanja (izdaje se gotovinski račun)
- Kompanijskom platnom karticom (Visa, Dina, Master, Maestro) - (izdaje se gotovinski račun)
- Preko računa firme (virmanski)
- Online kompanijskim platnim karticama Visa i Maestro preko website-a agencije

Fakultativni izleti
- Celodnevni izlet “Figeras i Dalijev muzej”. Cena: 65 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom, uz slobodno vreme u Figerasu Ulaznica za Dalijev muzej u Figerasu je uključena u cenu.
- Poludnevna poseta parku Guelj, katedrali Sagrada Familia i Pikasovom muzeju. Cena: 60 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. U Cenu izleta su uključene ulaznice za ulazak u park Guelj i Pikasov muzej.
- Kamp Nou tura (Basic experience) - Poludnevna poseta stadionu. Cena 40€. Uključuje prevoz metroom i ulaznice. Prijava i plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana

Napomena:
Cena izleta se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (Potrebno je najmanje 16 prijavljenih učesnika za realizaciju svakog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene uz pristanak putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi inopartner. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima. Prijava i plaćanje fakultativnih izleta vrši se u agenciji prilikom rezervacije aranžmana.

Napomene u vezi smeštaja
Opšte napomene

- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
- Objašnjenje: švedski sto - izbor različitih namirnica. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
- Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
- Organizator putovanja je turistička agencija Dream Land - Licenca OTP br. 28/2020. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu ima depozit u visini od 5.000EUR, i garanciju putovanja u visini od 250.000 eur, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja
- obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava
- po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0147/2020 od 01.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300067677 od 13.01.2020. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
- Putnik ima pravo na 1 besplatan prtljag maksimalne tezine 23kg kao i na ručni do 8kg (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje od strane avio prevoznika). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Postoji mogućnost izmene letova nakon potvrde klijenta radi zadržavanja postojeće cene i uz saglasnost klijenta.
- Svaki komad prtljaga mora biti obeležen obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
- Organizator ima pravo izmene hotela i dužan je da obezbedi hotel iste ili više kategorije i iste usluge)
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, izmena vremena leta, izmena cene aerodromske takse, izmena cene avio karata, izmena cene hotela...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Rok za prijavu zavisi od popunjenosti.
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici sa crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju na stranici Ministarstva inostranih poslova RS ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije ili zemlje u koju putuje
Agencija ne snosi odgovornost za važenje pasoša putnika u odnosu na pravila zemlje u koju putuje kao ni za druga lična dokumenta. Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važedi pasošsa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici radi overe računa i povraćaja poreza
- Za sve informacije date usmeno u agenciji ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validna je samo pisana informacija i samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Garancija putovanja Organizatora ne podrazumeva fakultativne izlete.
- Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
- Organizator putovanja je Turistička agencija Kuća putovanja doo Dream Land, licenca OTP br.28/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 20 prijavljenih i plativih putnika i usled nedovoljnog broja organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, Organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska u slučaju nepredviđenih okolnosti na koje nije imao uticaj. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
- Važna napomena: Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije. U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).
- Cenovnik 2 Barselona Prvi maj 2020 - 03.02.2020

Dream Land

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 630 55 01
  +381 11 3232 386
 • Adresa:
 • Kralja Milana 15, Beograd
 • Website:
 • https://www.dreamland.travel

Hit ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude