prethodna
Španija - Italija - Francuska
Španija - Italija - Francuska

Španija - Ljoret de Mar - Leto 2018.

Španija - Ljoret de Mar - Leto 2018.
Cene u tabeli su izražene u evrima po osobi na bazi 7 noćenja - paket aranžman (prevoz + smeštaj).

Usluga polupansion - doručak+večera
Španija
Kraljevina Španija smeštena je na jugozapadu Evrope, zauzima veći deo Pirinejskog poluostrva. Njen južni i istočni deo zapljuskuje Sredozemno more, dok severni i severozapadni deo izlazi na Atlantski okean. Španija je evropska država koja je po svom položaju najbliža afričkom kontinentu, tako da su Gibraltarska vrata vekovima ovde prenosila uticaje iz velike pustinje. Sredozemna obala Španije ima najveći broj sunčanih sati u Evropi, što je čini jednom od najposećenijih turističkih destinacija u Evropi. Iberijsko poluostrvo bilo je stecište mnogih civilizacija, naroda i kultura što je doprinelo raznolikom istorijskom i kulturnom bogatstvu.

Ljoret De Mar - Cvet na moru, je turistički centar španske regije Kosta Brava (Divlja obala). Kosta Brava je obalski region koji se prostire severoistočnom Katalonijom, od francuske granice do Barselone. Sredozemna obala pruža se pravcem sever - jug u dužini od 200 km.
Lokacija Kosta Brave je idealna za obilazak Barselone koja se nalazi u neposrendoj blizini. Danas je Barselona moderan grad sa širokim bulevarima i prostranim trgovima, monumentalnim spomenicima i velikom lukom. Ovo je grad i jednog od najvećih fudbalskih klubova na svetu, sa čuvenim stadionom Camp Nou.
Mesto koje ne treba propustiti je i čuveno šetalište Las Ramblas, na kojoj je i pijaca La Bokerija sa začinima i voćem i povrćem iz celog sveta. Na kraju šetališta je spomenik Kistoferu Kolumbu, odakle se pruža prelep pogled na more.
Duge peščane plaže, prelepa obala koju zapljuskuje Sredozemno more u kombinaciji sa prirodom, mediteranskom klimom, velikom insolacijom i bogatim kulturnim nasleđem čine ga jednim od najatraktivnijih letovališta u Španiji, ali i Evropi. Leto je ovde toplo ali podnošljivo, plaže su peskovite i čiste i čak pet plaža su nosioci Plave zastave, medjunarodnog priznanja za kvalitet i čistoću, a najveća je gradska plaža, Santa Maria.
Duž plaža je lociran veliki broj barova, restorana i kafića u kojima možete naći zaklon od sunca i napraviti kratak predah. Ovaj vreli i temperamentni mediteranski gradić pružiće vam sve ono što ste od Španije očekivali: sunce, sangriju, paelju i dobar provod uz nezaboravni flamenko. Nekoliko je diskoteka i barova u letovalištu sa vrunskom zabavom do jutranjih časova i pravi je raj za ljubitelje dobro provoda i muzike.

Program putovanja:
1. dan / Beograd - Srbija - Hrvatska - Slovenija - Italija:

Sastanak grupe na dogovorenoj lokaciji u Beogradu. Polazak u poslepodnevnim časovima. Sledi vožnja preko Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraće pauze radi odmora i osveženja, kao i zbog regulisanja formalnosti na graničnim prelazima.
2. dan / Italija – Kavalino – Venecija (fakultativno):
U ranim jutarnjim satima dolazak do turističke zone Kavalino. Slobodno vreme ili fakultativna vožnja brodom do Venecije. Razgledanje grada: Duždeva palata, Libreria, Bazilika Svetog Marka, zvonik Kampanile, Torre del Orologio, zgrade Procuratie, most Rialto, most Uzdaha, Trg Sv. Marka... Boravak u Veneciji do poslepodnevnih časova. Nakon obilaska i slobodnog vremena, povratak do Kavalina i polazak ka Španiji. Noćna vožnja preko Italije, Francuske i Španije...
3. dan / Španija - Ljoret De Mar:
U podnevnim satima dolazak u najpoznatije letovalište Kosta Brave – Ljoret de Mar. Smeštanje u hotel do 15 časova. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odlazak na plažu. Noćenje.
4 - 9. dan / Ljoret De Mar / Kosta Brava:
Vaš odmor u Španiji učinićemo nezaboravnim uz fakultativne izlete: Barcelona panoramica, Barcelona by night, Costa Brava, Dalijev muzej, Najlepše plaže, Nou Camp, Aquarium… Pored predviđenih izleta, vreme na letovanju možete iskoristiti uživajući u kupanju, odmaranju i sunčanju na prelepim peskovitim plažama Kosta Brave ili u provodu kroz uzbudljivi noćni život Ljoret de Mara i Barselone.
10. dan / Ljoret De Mar – Barselona / Magična fontana (fakultativno) – Španija – Francuska:
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme u Ljoret de Maru do kasnih večernjih časova ili mogućnost fakultativnog odlaska u Barselonu gde ćemo uživati u prelepom Citadela parku ili otkriti mističnu Gotičku četvrt. Uveče kada padne mrak, na najlepši način oprostićemo se od Barselone na nezaboravnoj predstavi koju nam priređuje Magična fontana. Sledi polazak ka Ljoret de Maru i noćna vožnja uz usputne pauze preko Španije i Francuske…
11. dan / Francuska – Azurna obala – Gras – Nica – Kneževina Monako – Francuska – Italija – Slovenija - Hrvatska:
Dolazak na Azurnu obalu u jutarnjim satima. Stižemo do Grasa - grada poznatog po nepreglednim poljima lavande i ruža. Obilazak fabrike parfema gde ćemo otkriti sve tajne proizvodnje najkvalitetnijih svetskih parfema. Nakon toga odlazak do najpoznatijeg mondenskog letovališta - Nice: Englesko šetalište, Stari grad, trg Masena, cvetna pijaca, tvrđava na brdu sa koje se pruža fantastičan pogled na grad… Slobodno vreme do večernjih sati. Polazak prema Kneževini Monako. Kraće razgledanje bajkovitog grada: Palata Grimaldijevih, Katedrala, Okeanografski muzej, staza Formule 1… Posle obilaska male mondenske države sledi noćna vožnja preko granica Francuske, Italije, Slovenije i Hrvatske uz kraće pauze radi osveženja i regulisanja graničnih formalnosti…
12. dan / Srbija - Beograd:
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. Kraj programa.

Hotel Montanamar 3* www.hotelmontanamar.com/EN/hotel.html
Hotel Montanamar je smešten na tihoj lokaciji, u letovalištu Ljoret de Mar. U ponudi ima otvoreni bazen sa besplatnim ležaljkama, kao i besplatan bežični internet u lobiju hotela. Moguće je korišćenje bežičnog interneta po sobama uz doplatu. Sobe hotela Montanamar su jednostavno i funkcionalno uređene. Sobe ne poseduju frižider, koji ujedno nije dostupan u hotelima od 3* u Ljoretu. Moguća je doplata za korišćenje sefa. Standard sobe imaju mogućnost doplate za klima uređaj, dok economy sobe nemaju tu mogućnost. Svaka standard soba ima terasu, dok economy sobe mogu biti bez terase ili sa manjom terasom. Hotel ima bar i restoran sa uslugom na bazi švedskog stola. Doručak i večera su raznovrsni i uključuju specijalitete španske i internacionalne kuhinje. U okviru hotela možete igrati stoni tenis i snuker. Plaže je udaljena svega 5 minuta od hotela, kao i veliki supermarket. Mesta za noćni provod u Ljoret de Maru udaljena su samo 12-ak minuta hoda od hotela Montanamar. Tereni za golf se nalaze u blizini hotela. Ovaj hotel je jedan od najboljih kada je u pitanju odnos cene i kvaliteta.

Aranžman obuhvata
- 7 noćenja u izabranom hotelu u Ljoret de Maru na bazi polupansiona (doručak + večera);
- Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio i video oprema, A/C) na relacijama prema programu;
- Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana;
- Administrativne troškove, troškove rezervacije i ako su predviđeni programom - troškove transfera;
- Organizaciju putovanja u celini.

Aranžman ne obuhvata
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 € - 1, 25 € dnevno - plaćanje u agenciji;
- Fakultativne izlete;
- Individualne troškove putnika;
- Turističku taksu za regiju Katalonije (0.50 € po noćenju) koja se plaća recepciji hotela prilikom ulaska u sobe.

Napomene
- Za polazak iz Novog Sada, Niša i Kragujevca cena iz tabele se uvećava za 10 evra.
- Navedene cene iz tabele se odnose na polazak iz Beograda. Prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji).
- Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja - Dunav osiguranja.
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska kada grupa broji više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Način prijavljivanja
- Popunjavanjem on-line prijave na sajtu (pogledajte tabelu sa cenama);
- Dolaskom u poslovnicu Agencije (spisak poslovnica);
- Popunjavanjem prijave kod Agencije.

Način plaćanja
- Prva rata 3000 dinara prilikom prijave, narednih 4000 dinara 10 (deset) dana od dana potpisivanja Ugovora.
- Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 20 dana pred putovanje.
- Agencija obračunava sve uplate prema prodajnom kursu Halkbank

Izleti
Barselona panoramski obilazak
Panoramsko razgledanje Olimpijske lepotice uz kraća zaustavljanja i posete najznačajnijim atrakcijama grada: Toranj Agbar, Korida, katedrala Sagrada Familia, Park Guell, Avenija Dijagonal, Casa Mila, Kolumbov spomenik, Pikasov muzej..

Barselona šoping i magične fontane
Zaplešite u ritmu muzike sa Magičnim fontama, prepustite se spektaklu muzike i svetla, popularnoj turističkoj atrakciji Barselone. Magična fonatana na brdu Monžik je delo arhitekte Karlosa Buigasa. Sastavljena je iz niza fonatana koje zajedno stvaraju neverovatan prizor, menjajući boju, svetla, kretanje i muziku. Najfascinantnija je noću kada ovaj perfomans stvara neverovatnu atmosferu. Očekuje nas i poseta poznatog šoping centra u gradu, gde ćete imati slobodno vreme za kupovinu i obilazak radnji domaćih i stranih, svetski poznatih brendova.

Dalijev muzej
Za sve zaljubljenike u umetnost poseta Figuerasu, gradiću smeštenom u kopnenom delu Katalonije, gde se nalazi muzej posvećen najekscentričnijijem umetniku Španije je obavezna. Salvador Dali bio je jedan od najznačajnijih umetnika XX veka, nadrealistički slikar, pisac, vajar, scenograf i glumac. Salvador Dali je za života osnovao muzej, u kojem je posle smrti i sahranjen. Svoj talenat iskazao je još na početku slikom Korpa hleba i to je jedna od najpopularnijih slika u muzeju, nastala 1926. godine rađena tehnikom ulje na platnu. Muzej nema samo izložbeni karakter, pa tako u letnjim mesecima u dvorištu muzeja posetioci mogu pogledati projekcije filmova koji su u vezi sa životom Salvadora Dalija.

Akvarijum
Istraživanje morskih dubina nikada nije bilo lakše.
Čudesni stanovnici akvarijuma - ajkule, raže, pingvini itd. će vas oduševiti i zabaviti pravo sa dna okeana. Jedan od najpopularnijih svetskih akvarijuma sa preko 11 000 primeraka od 450 raznih biljnih i životinjskih vrsta, uz neverovatan 80-metarski tunel ispod površine mora i fascinantan pogled na jedinstvene primerke ajkula koji se nalaze u ovom akvarijumu. U kompleksu se nalazi i restoran i kafe kao i prodavnica sa suvenirima.

Kamp Nou
Dobrodošli na Kamp Nou, dom fudbalera Barselone. Poseta i obilazak Nou Kampa, najpoznatijeg i najvećeg stadiona u Evropi postala je nezaobilazna za sve koji dolaze u Barselonu. Novo igralište , što u prevodu sa katalonskog znači Kamp Nou, je jedan od 29 stadiona u Evropi koji je rangiran sa 5 zvezdica (stadion na kom može da se igra finale Lige šampiona). Tura koja traje 1h uključuje posetu: tribinama, svlačionicama, terenu (klupe za igrače), komentatorskim kabinama, sali sa trofejima, muzeju. Nakon ture možete kupiti originalne suvenire sa grbom FC Barselona.

Balkan Fun

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2686 064
  +381 60 500 61 60
 • Adresa:
 • Balkanska 27, Beograd

  Poslovnice:
  TC Kalča (prizemlje)
  tel: +381 18 310 50 30
  +381 69 500 25 24
  email: nis@balkanfun.rs
 • Website:
 • https://www.fungroup.rs

Hit ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu