Barselona - Španija

Barselona (12), Španija (22)
Barselona, Španija - leto 2018, aranžmani, hoteli, hosteli, kružne ture, avionom

Barselona - 5 dana / 4 noćenja, avionom
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre poletanja aviona. Ĉekiranje za let. Let za Minhen kompanijom Lufthansa. Dolazak u Minhen i nastavak putovanja sa istog aerodroma za Barselonu...
Barselona - 9 dana, autobusom
Program putovanja: - 1. dan Knaževac - Niš - Beograd - Đenova - Polazak iz Knjaževca u 09,30 h sa parkinga kod hotela Timo. Vožnja do Niša. Polazak iz Niša u 11,00 h sa parkinga benzinske pumpe Lukoil...
Francuska - Španija - Italija
1. dan: Beograd - Polazak iz Beograda oko 17:00h sa dogovorenog mesta (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju prema...
Krstarenje - Biseri zapadnog Mediterana - MSC Orchestra
Program putovanja: - 1. dan Luka: Đenova - Italija; Polazak: 17:00 - 2. dan Luka: Marsej - Francuska; Dolazak: 08:00; Polazak: 18:00 - 3. dan Luka: Barselona - Španija; Dolazak: 09:00; Polazak: 18:00...
Krstarenje celim Mediteranom - MSC Orchestra
Program putovanja: - 1. dan Luka: Đenova - Italija; Polazak: 17:00 - 2. dan Luka: Marsej - Francuska; Dolazak: 08:00; Polazak: 18:00 - 3. dan Luka: Barselona - Španija; Dolazak: 09:00; Polazak: 18:00...
Krstarenje zapadnim Mediteranom - MSC Meraviglia
Program putovanja: - 1. dan Luka: Đenova - Italija; Polazak: 18:00 - 2. dan Luka: Ćivitavekija/Rim - Italija; Dolazak: 08:00; Polazak: 18:00 - 3. dan Luka: Palermo/Sicilija - Italija; Dolazak: 10:00;...
Krstarenje zapadnim Mediteranom - MSC Orchestra - Večito proleće
Program putovanja: - 1. dan Luka: Đenova - Italija; Polazak: 17:00 - 2. dan Luka: Marsej - Francuska; Dolazak: 08:00; Polazak: 18:00 - 3. dan Luka: Barselona - Španija; Dolazak: 09:00; Polazak: 18:00...
Krstarenje zapadnim Mediteranom - Symphony of the Seas
Program: - 1.dan, 28. 4. Luka: Barselona - Španija, Polazak: 16:00 - 2.dan, 30. 4. Luka: Palma de Majorka - Španija, Dolazak: 08:00, Polazak: 16:00 - 3.dan, 01. 5. Luka: Marsej/Provansa - Francuska,...
Madrid - Nica - Barselona - Milano - 13 dana, autobusom
Polazak iz Beograda sa parkinga ispred O.T.C. Buvljak u ulici Jurija Gagarina N. Beograd u 19.00h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i carinskih...
Španija - Francuska - Italija
Polazak oko 17:00 časova sa dogovorenog mesta (proveriti 1 dan pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna voţnja kroz Hrvatsku i Sloveniju i Italiju prema Francuskoj. - b]2.Dan Nica ...
Španija - Italija - Francuska
Obiđite najlepše gradove Meditarana... doživite mondensku Azurnu obalu, prošetajte Kroazetom u Kanu kojom svake godine tokom filmskog festivala šetaju mnoga najpoznatija imena filmske umetnosti,...
Španija - Ljoret de Mar - Leto 2018.
Španija - Kraljevina Španija smeštena je na jugozapadu Evrope, zauzima veći deo Pirinejskog poluostrva. Njen južni i istočni deo zapljuskuje Sredozemno more, dok severni i severozapadni deo izlazi na...
1 - 12 od 12 rezultata
Barselona je smeštena na ravnici koja se blago uzdiže od mora do šumovitih brda. Smatra se svetskom metropolom i jednom od najprometnijih mediteranskih luka. Restorani, barovi i klubovi su uvek prepuni, kao i poznata letovališta tokom letnjeg perioda. Barselona je veliki inovator na polju umetnosti, arhitekture i stila još od kasnog 19. veka. Ovde možete uživati u lepotama modernizma, savremenim čudima današnjice, u delima umetnika, od Pikasa do Suzane Solano. Barselona je grad u kome je živeo poznati arhitekta Antonio Gaudi i njegova dela godišnje privlače milione turista iz celog sveta.

Geografija i klima

Položaj

Barselona se nalazi u Kataloniji, na sredozemnoj obali, između ušća reka Ljobregat i Besos, na zapadu je okružena planinskim vencem Sera de Koljserola.

Regioni i okruzi

Grad je podeljen na 10 administrativnih distrikata.

Klima

U Barseloni vlada mediteranska klima, sa blagim i vlažnim zimama i toplim i suvim letima. Njene prosečne godišnje temperature iznose oko 20 °C tokom dana i 11 °C tokom noći.

Razumevanje

Kultura

U Barseloni postoje mnoga mesta gde možete uživati u muzici i pozorištu, kao što su: svetski poznato opersko pozorište Gran Teatre del Liceu, potom Teatre Nacional de Catalunya, L'Auditori, Teatre Lliure, kao i koncertna hala Palau de la Música Catalana.

Jezik

Katalonski i španski su zvanični jezici i govore se na širokom području.

Turističke atrakcije

Muzeji

- Barselona poseduje veliki broj muzeja, koji se bave različitim oblastima i periodima. U Nacionalnom muzeju katalonske umetnosti nalazi se čuvena zbirka romanske umetnosti, dok se Muzej savremene umetnosti Barselone fokusira na špansku i katalonsku umetnost posle 1945. god.
- Fondacija Đoana Miroa, Pikasov muzej i Fondacija Antonija Tapijesa poseduju značajne zbirke ovih svetski poznatih umetnika.
- Nekoliko muzeja pokriva oblasti istorije i arheologije, poput Gradskog istorijskog muzeja, Muzeja katalonske istorije, Katalonskog arheološkog muzeja, Barselonskog pomorskog muzeja i privatnog Egipatskog muzeja.

Dvorci i palate

Dvorac Monžuik (Castell de Montjuïc) se nalazi na jugoistočnim uzvišenjem brda Monžuik i okrenut je prema Sredozemlju. Sadašnji oblik dvorca potiče s kraja 17. i 18. veka. Tokom najvećeg dela svoje mračne istorije korišćen je za nadgledanje grada i kao politički zatvor. Krajem 19. veka ovde su pogubljivani anarhisti, fašisti tokom građanskog rata, a nakon toga Republikanci - od kojih je najozloglašeniji Ljuis Kompanis, pogubljen 1940. godine.

Verski objekti

- Crkva Svetog Srca, koja se izdiže iznad stanice za uspinjače, građena je kao verzija pariske crkve Sacré Cœur. Zapravo se sastoji od dve crkve, pri čemu je jedna postavljena na vrh druge. Na gornjoj se nalazi divovski Hrist, a poseduje i lift kojim se može doći do krova.
- Esglés.a.d. Santa Maria del Mar najlepša je gotička crkva Barselone. Podignuta u 14. veku, nije obilovala dekoracijama čak ni pre nego što su je anarhisti razrušili 1909. i 1936 godine. Upravo taj nedostatak dekoracija ističe njene lepe proporcije i jasnoću linija. Ovde možete povremeno čuti i večernji recital barokne muzike.
- Sagrada Família, je velika rimokatolička bazilika i predstavlja remek-delo Antonija Gaudija. Gaudi je na tom projektu radio gotovo 40 godina, a radovi na crkvi traju i danas.

Ostale atrakcije

- Oblast oko Katalonskog trga (Plaça Catalunya) čini istorijsko središte grada, zajedno sa gornjom polovinom Dijagonalne avenije i predstavlja glavnu gradsku poslovnu oblast. Barselona poseduje nekoliko poslovnih kompleksa, poput L'Illa u višem delu Dijagonalne avenije, poslovnog centra Diagonal Mar u nižem delu Dijagonalne avenije, i kompleksa La Maquinista, Glòries i Maremagnum pored luke.
- U Barseloni se nalazi nekoliko nebodera, od kojih je najviši Hotel Arts i Torre Mapfre, visoki 154 m, a nakon njih dolazi Torre Agbar od 144 m visine.
- Barselona je od skijaških odmarališta Pirineja udaljena oko 125 km. Zimi je gradski horizont ukrašen snežnim vrhom masiva Munsen (visok 1712 m).
- La Rambla – popularna ulica, kako kod turista tako i kod lokalnog stanovništva, nalazi se u centru grada i pešačka je zona.
- Casa Milà je zgrada koju je projektovao Gaudi. Sagrađena je u periodu od 1905. do 1910. godine, a potpuno je završena 1912. godine.
- Posetite spomenik Kristoferu Kolumbu (Monumento a Colón or Mirador de Colón) koji se nalazi se na donjem kraju ulice La Rambla.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

- Morska hrana je odlična, mada uglavnom ne potiče sa lokalnog tla (u ovom delu Sredozemlja su poprilično iscrpljene rezerve ribe).
- Poslastica koju treba probati, a koja se ne pominje ni u jednom putničkom vodiču su vafle koje se prodaju na uličnim kioscima. Opčiniće vas svojim mirisom i ukusom.

Piće

Probajte ’’café con hielo’’, espreso sa malo mleka uz koji se poslužuje čaša sa kockicama leda, kao i bilo koji lokalni ’’bar de cafe’’.

Šta raditi i gde izaći

- Katalonski trg (La Plaça Catalunya) spaja sve glavne ulice u gradu, poznat je po svojim fontanama i statuama i predstavlja centralnu lokaciju dešavanja u gradu.
- Iznajmite bicikl ili se priključite biciklističkom obilasku kako biste sagledali najveće znamenitosti grada na drugačiji način. Provozajte se čarobnim plažama Sredozemlja, potom se odvezite do Gaudijevih modernističkih građevina, kroz srednjevekovnu atmosferu Gotičke četvrti.
- Otisnite se na plovidbu dugu 3 sata i uživajte u pogledu na Barselonu sa mora. Zajedno sa profesionalnom i iskusnom posadom moći ćete da iskusite plovidbu obalom i da uživate u prelepom pogledu na grad.
- Provozajte se žičarom, od mora do vrha brda Monžuik.
- Prošetajte se Bornom u Starom gradu, veoma popularnom oblašću sa odličnim restoranima i mestima u kojima možete uživati u piću. Ako vam se smeštaj nalazi na Rambli, Born je odlično mesto gde može da se pobegne od gužve i uživa u opuštenoj atmosferi.
Stari momak
22:00CineStar...
Stari momak
Panov lavirint
22:50CineStar...
Panov lavirint
Varljivo leto '68
23:26Pink Film
Varljivo leto...
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci