Singapur - 8 dana

Singapur - 8 dana
Singapur - 8 dana
Singapur - 8 dana
Singapur - 8 dana
Singapur - 8 dana
Singapur - 8 dana
Singapur - 8 dana
Singapur - 8 dana
Polasci: individualni
Broj dana: 8 (6 noćenja na destinaciji)
Transport: avio prevoz iz Beograda
Minimum putnika: 1
Program putovanja:
Dan 1.Beograd - Singapur
Let za Singapur.
Dan 2. Singapur
Dolazak u Singapur. Transfer. Smeštaj u hotel od 12h. Slobodno vreme.Noćenje.
Dan 3. - Dan 07. Singapur
Doručak. Slobodno vreme za razgledanje, šetnju i fakultativne izlete.
Dan 8. Singapur - Beograd
Transfer na aerodrom. Let ka Beogradu.

Smeštaj:
Ibis Singapore Novena 3* www.accorhotels.com/gb/hotel-7451-ibis-singapore-novena/index.shtml
Standardna soba, doručak, transfer aerodrom - hotel - aerodrom
od 847 eur po osobi

Summer View 4* www.summerviewhotel.com.sg/svhb/?1=5
Standardna soba, doručak, transfer aerodrom - hotel - aerodrom
od 865 eur po osobi

Hotel Royal 4* www.hotelroyal.com.sg/
Standardna soba, doručak, transfer aerodrom - hotel - aerodrom
od 907 eur po osobi

Grand Pacific 4* www.hotelgrandpacific.com.sg/
Standardna soba, doručak, transfer aerodrom - hotel - aerodrom
od 959 eur po osobi

Grand Hyatt Singapore 5* singapore.grand.hyatt.com
Standardna soba, doručak, transfer aerodrom - hotel - aerodrom
od 1.341 eur po osobi

Hard Rock Hotel Singapure 5* - Island Sentosa
Standardna soba, doručak, transfer aerodrom - hotel - aerodrom
od 1.343 eur po osobi

Sofitel Singapore Sentosa Resort Spa 5*
www.sofitel-singapore-sentosa.com/
Standardna soba, doručak, transfer aerodrom - hotel - aerodrom
od 1.418 eur po osobi

Аranžman obuhvata:
- Avio prevoz sa svim taksama
- Hotel sa biranim servisom (6 noćenja)
- Transferi
- Troškovi rezervacije

Аranžman ne obuhvata:
- Napojnice
- Medjunarodno osiguranje
- Individualni troškovi

Uslovi plaćanja:
- 40% prilikom rezervacije. Ostatak 30 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa Beograd banke na dan uplate.
- Čekovima gradjana na 6 mesečnih rata bez kamate, kao i kreditnim karticama.
- gotovinski
- platnim karticama (Visa, Dina card, Master card, American Express i Maestro) bez kamate.
- kreditiranjem Addiko Banke na višegodišnje otplate.
- uplatom preko računa
Korisne informacije:
Panoramsko razgledanje
Najbolji način za panoramsko razgledanje Singapura je korišćenjem hop on hop off autobusa. U gradu se nalaze brojne stanice za ove autobuse i neće vam biti problem da ih nađete. Tokom vožnje videćete Singapur u kome se smenjuju moderni oblakoderi, stari budistički hramovi, zabavni parkovi, šoping molovi, restorani i barovi, javne zelene površine, plaže, noćni klubovi i svi ostali sadržaji koji će posetioce učiniti srećnim što se nalaze na ovom mestu. Karte za hop on hop off autobuse možete kupiti u samom autobusu, na prodajnim mestima turističke organizacije Singapura, u hotelima ili je možete rezervisati i online.
Takođe, zanimljiv način za razgledanje Singapura, posebno poslovnog dela koji čine neboderi, jeste brodićem sa reke Singapur.

Znamenitosti
Neboderi i šoping molovi - u poslovnom delu grada nalaze se simboli Singapura - visoke poslovne zgrade i ogromni šoping molovi. Neboderi su koncentrisani oko singapurske reke, pa je vožnja brodićem odličan način za razgledanje modernog pejzaža grada.
Hindu hramovi - U Singapuru postoje desetine hindu hramova. Zajednička karakteristika hindu hramova je da je svaki od njih posvećen jednom hindu božanstvu čija se statua nalazi u središtu hindu hrama. Šri Mariaman hram je najveći i najstarijih hindu hram u Singapuru.
Prirodni rezervati - iako po površini veoma mali, Singapur je dom nekoliko važnih svetskih rezervata živog sveta. Bukit Tima (Bukit Timah) rezervat, kao najveći u Singapuru (poznat i kao tropska šuma u Singapuru) ima više biljnih i životinjskih vrsta, nego cela Severna Amerika.
Universal Studios - najpopularniji tematski park na svetu se nalazi na ostrvu Sentosa.
Park podvodnog sveta (Marine Life Park) - jedan od najvećih svetskih akvarijuma.
Singapurski letač (Singapore Flyer) - singapurski opservacijski točak.
Tiger Sky Tower - opservacijski toranj visok 131 metar u centru Singapura, sa koga se vidi celo ostrvo na kom se nalazi ova država.

Parkovi
Iako vrlo dinamičan grad, danonoćno živ, Singapur ima kutke u kojima se stiče utisak da je ovo prirodni raj - to su javni parkovi i ogroman zoološki vrt, gde hiljade turista svakodnevno uživa u jedinstvenim pejzažima, biljkama i retkim životinjama. Izdvajaju se mala tropska šuma u gradu - Bukit Tima i Singapurska botanička bašta.
Grad Bašta (Garden City ili City in a Garden) je projekat koji je napravio kombinaciju moderne gradske četvrti u okruženju parka.

Slobodne aktivnosti
Slobodno vreme u Singapuru možete provesti jednostavnim obilaskom grada koji nudi jako mnogo atrakcija na malom prostranstvu. Takođe, možete uživati u nekom od prelepih gradskih parkova, na plažama ili u kupovini u jednom od mnogobrojnih šoping molova.

Mesta za izlazak
Za razliku od većine turističkih destinacija gde je izlazak tokom dana sveden na restorane, barove, bistroe ili plaže i ski staze, Singapur nudi veliki broj alternativa, koje je teško i nabrojati. Uglavnom, najčešća mesta gde ljudi izlaze tokom dana su: plaže, tematski parkovi, bazeni muzeji i galerije, sportski tereni, restorani i bistroi, šoping molovi i gradski parkovi. Singapur ima ogroman broj velikih otvorenih bazena okruženih palmama i velikim brojem kafića, restorana, plaža i drugih vidova animacije. Cene ulaznica za ove bazene su 1 do 1, 5 dolara i zato predstavljaju omiljenu jeftinu zabavu kako stanovnika Singapura, tako i turista.

Noćni provod
Industrija zabave je veoma razvijena u Singapuru, pa samim tim i noćni provod je veoma dinamičan. Najčešća mesta za izlazak su noćni klubovi, diskoteke, ali i kazina. U Singapuru posluju dva velika kazina sa širokim zabavnim programom za goste - Marina Bay Sands i Resorts World Sentosa.

Javni prevoz
Singapur je grad sa jednim od najrazvijenijih sistema saobraćaja i prevoza. Pored tradicionalnih sredstava prevoza - aviona, voza, autobusa, automobila, brodića, bicikala, u Singapuru ćete naći i veliki broj nekonvencionalnih načina prevoza. Jedan od njih su svakako popularne rikše. One se koriste samo kao atrakcija za turiste i to za relativno kratke vožnje, obzirom da je cena korišćenja rikši dosta visoka.

Kupovina
Kupovina i šoping su gotovo sinonim za slobodno vreme u Singapuru. Singapur se smatra šoping mekom za turiste. Stotine tržnih centara i velikih šoping molova su koncentrisani na nekoliko kilometra dugačkom Orchard Road-u. Gotovo da ne postoji svetski brend koji u Singapuru nema svoje predstavništvo i prodajni objekat. Preporuka je i da posetite neki od tržnih centara u Marina Bay-u, gde najveći broj lokalnih stanovnika kupuje.

Lokalni specijaliteti
Singapurska tradicionalna jela su mešavina kineske, japanske, malajske, indijske i indonežanske kuhinje. Nacionalna jela Singapura su uglavnom bazirana na morskim životinjama, pirinču i različitim začinima. Neka od singapurskih specijaliteta su kraba u čili sosu, čili pasta, sos od kikirikija sa lukom i krastavcem.

Cene
Ulaznice za turističke atrakcije, muzeje, tematske parkove se kreću od 10 do 30 evra. Cena dnevne karte za hop on hop off autobus je oko 15 evra.
Obroci u restoranima se mogu naći po cenama od 5 do 100 evra.
Cene smeštaja u hotelima se kreću od 65 evra do nekoliko stotina evra za noćenje sa doručkom.
Cena razgledanja gradom u rikši se kreće oko 35 evra.

Običaji
Službeni jezici u Singapuru su Malajski, engleski, mandarinski i tamilski. Najveći deo neazijskih turista komunicira na engleskom jeziku sa lokalnim stanovništvom.
Valuta plaćanja u Singapuru je singapurski dolar. Konverziju konvertibilnih valuta u singapurski dolar možete izvršiti u bankama, menjačnicama ili bankomatima, kojih je mnogo u Singapuru. Sva plaćanja se vrše u singapurskim dolarima i nema izuzetaka. Ukoliko koristite platne i kreditne kartice, sva prodajna mesta i uslužni objekti prihvataju ovaj način plaćanja.

Fakultativni izleti
Organizatori putovanja organizuju poludnevno razgledanje grada koje uključuje prirodnu luku Singapura, modernu arhitekturu u poslovnom centru, stare budističke hramove, tropske parkove, Trg Padan sa engleskim kolonijalnim građevinama, kinesku četvrt, Mala Indija, hindu hram Šri Marijaman, brdo Faber, baštu orhideja i sl.
Lokalne turističke agencije organizuju dnevne ture do obala Malezije i Indonezije radi snorklinga i ronjenja. Ove ture su odličan način da upoznate podvodni svet jugoistočne Azije, koji se smatra možda i najbogatijim u svetu.

Plaže
Plaže u Singapuru se nalaze na ostrvu Sentosa i na istočnoj obali grada. U ovim delovima se nalaze i najluksuzniji resorti u Singapuru. Zbog velike i veoma prometne luke u Singapuru, more nije baš na visokom nivou čistoće, pa su fakultativni izleti do obala Malezije i Indonezije alternativa kupanju u Singapuru.

Uslovi otkaza ugovora o putovanju:
- Avio karte bez povraćaja (non refundable)
- Hotelski smeštaj: do 30 dana pre polaska 25% iznosa, 29 - 22. Dana 30% iznosa, 21 - 15.dana 40% iznosa, 14 - 10 dana pre poslaska 55% iznosa, 9 - 3 dana pre polaska 80% iznosa, 2 dana pre polaska 85% iznosa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije