prethodna
Sankt Peterburg - 5 dana, avionom
Sankt Peterburg - 5 dana, avionom

Sankt Peterburg - 6 dana, avionom

Sankt Peterburg - 6 dana, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Sankt Peterburg - 6 dana, avionom

Paket aranžman / avionski prevoz, smeštaj i obilasci
Cene iz tabele su u evrima.

Termini putovanja:
05.04.-10.04.2018.
14.08.-19.08.2018.

Vreme leta:
05.04. JU 670 06:30 / 10:15
10.04. JU 675 21:35 / 23:20
14.08. JU 674 17:00 / 20:45
19.08. JU 675 21:35 / 23:20

Obilasci: St. Peterburg – Puškin – Peterhof – Ermitaž - Isakijevska saborna crkva - Petropavlovska tvrđava
St. Peterburg, Petrograd, Lenjingrad...nazivi su jednog od najlepših gradova sveta, bisera Finskog zaliva bogate istorije, tradicije i kulture.Broji više od 5 miliona stanovnika. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije. Sagradio ga je pre više od tri veka Petar Veliki, jedan od najvećih ruskih vladara, po uzoru na tada čuvene evropske prestonice, dvorove i palate.Petar Veliki je imao izvanredan osećaj za lepo i od evropskih uzora je uzimao samo najbolje.

Program putovanja:
1.dan Beograd - St.Peterburg
Sastanak grupe na aerodromu dva sata pre poletanja aviona. Poletanje aviona (vreme leta u tabeli). Po dolasku panoramski obilazak grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, Veneciji severa smeštenoj nadomak Baltičkog mora, na reci Nevi. Kao rusko političko i kulturno sedište tokom više od 200 godina, često se smatra i severnom ruskom prestonicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palate čine ga jednim od najlepših gradova sveta (središte grada je pod zaštitom UNESCO-a).U pratnji stručnog vodiča obilazimo: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Smeštaj u hotel, slobodno vreme.Noćenje.
Grupa 14.08. Sastanak grupe na aerodromu dva sata pre poletanja aviona. Poletanje aviona (vreme leta u tabeli). Doček, transfer u hotel i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan St. Peterburg-Puškin
Doručak. - Grupa 14.08. Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Slobodan dan. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u Puškin-Carsko Selo koje je letnja rezidencija Katarine Velike. Dvorac se nalazi 24 km južno od Sankt Peterburga u mestu Puškin. Kompleks dvorca i park površine 34 km2, uređivan je za caricu Katarinu I od 1710. Dograđuje ga čuveni arhitekta Rastreli, čijom zaslugom dvorac dobija novu, raskošnu dimenziju.Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj.Ovde su živeli Puškin, Ljermontov, Tolstoj, Ahmatova.Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan St. Peterburg - Peterhof
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u Peterhof - Ruski Versaj, letnjucarsku rezidenciju Petra Velikog. Nalazi se na 29 km od Sankt Peterburga, na južnoj obali Finskog zaliva. Kompleks dvorca i parkova Peterhofa pretstavlja ishodište za milione turista iz čitavog sveta koji hrle da vide Prestonicu fontana. Nastao je kao potreba Petra Velikog za izgradnjom primorske svečane rezidencije ruskih careva. Gradnja kompleksa završena je 1754.g. Završne radove više od 10 godina izvodi arhitekta Rastreli. Velelepni dvorac dominira na uzvišenju nad zalivom. Ispred njega se nalazi jedna od najlepših fontana na svetu sa 250 pozlaćenih skulptura i 64 fontane.Povratak u hotel.Slobodno vreme.Noćenje.
4. dan St. Peterburg - Ermitaž
Doručak.Fakultativni izlet:Ermitaž. Obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu čija je ogromna zbirka izložena u 6 zgrada. Nalazi se na levoj obali Neve i osnovana je 1764.g. za vreme vladavine Katarine Velike. Ima više od 300 izložbenih sala sa preko 3 miliona eksponata. Posebno se ističe zbirka zapadnoevropske umetnosti - slike, skulpture, predmeti primenjene umetnosti, od kojih su najpoznatiji Mikelanđelo, Leonardo Da Vinči, Rembrant. Glavna zgrada je zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli.Unutrašnjost dvorca oduzima dah svojim širokim hodnicima i belim mermerom, kristalnim lusterima, visokim stubovima i velelepnim mozaicima. Slobodno vreme ili odlazak fakultativno na vožnju kanalima i Nevom.Upoznavanje sa Sankt Peterburgom sa reke Neve, plovidba po mnogobrojnim kanalima i upoznavanje sa arhitekturom stare ruske prestonice. Specifican pogled na grad za čije ime se vezuju razni mitovi i važni istorijski događaji pokazaće zašto Sankt Peterburg zovu Severna Venecija.Noćenje.
5. dan St. Peterburg - Isakijevska Saborna Crkva - Petropavlovska Tvrđava
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno razgledanje Isakijevske saborne crkve čija istorija počinje sa epohom Petra Velikog, koji je u čast svog pokrovitelja Isakija Dalmatinskog sagradio ovu crkvu. U toj crkvi je bilo i venčanje Petra I njegove druge žene Ekaterine. Crkva je prvobitno bila sagrađena od drveta, pa je usled velike poplave ubrzo bila uništena. U drugosagrađenu crkvu je udario grom. Treća crkva je bila sagrađena na mestu današnje, mada spoljašnji izgled nije odgovarao njenoj nameni - glavna crkva u Rusiji. Zato je Aleksandar I napravio konkurs za projektovanje novog Isakijevskog sabora, a 1818. godine je počela gradnja četvrte crkve po projektu mladog francuskog arhitekta Augusta de Monferana. Izgradnja četvrte crkve Isakijevskog sabora trajala je 40 godina. Visoka je 101.5 metar a zauzima prostor od jednog hektara. Nakon obilaska slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u Petropavlovsku tvrđavu. Masivni zidovi i impresivna ulazna vrata karakteristični su za ovu tvrđavu u kojoj su bili smešteni deo gradskog garnizona i zloglasni zatvor za političke zatvorenike najvišeg ranga. Među prvim zatvorenicima bio je Petrov sin Aleksej, koji je bio mučen i umro u tvrđavi. Ćelije u kojima su bili zatvoreni mnogi poznati Rusi poput Dostojevskog, Gorkog ili Trockog danas su deo muzeja, kao i Komandantova kuća gde su zatvorenici bili ispitivani.Pored Komandantove kuće nalazi se katedrala Sv. Petra i Pavla, čiji je visoki i vitki pozlaćeni toranj vidljiv iz svakog dela grada.. Tako raskošno ukrašena crkva dostojno je poslednje počivalište ruskih careva dinastije Romanov od Petra Velikog do pretposlednjeg Aleksandra III. Povratak u hotel. Noćenje.
6. dan St. Peterburg - Beograd
Doručak. Slobodno vreme. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Polazak aviona za Beograd (vreme povratka u tabeli). Dolazak u Beograd (vreme dolaska u tabeli).

Cena aranžmana obuhvata:
- Povratni avionski prevoz na relaciji naznačenoj u programu: Beograd -St. Peterburg - Beograd sa kompanijom Airserbia
- Transferi po programu: aerodrom-hotel-aerodrom
- Smeštaj u St. Peterburgu (5 noćenja sa doručkom - švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 sobama
- Panoramsko razgledanje St. Peterburga
- Usluge pratioca grupe
- Troškove organizacije i vođenja aranžamana

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Avionske takse u zemlji i inostranstvu - oko 129 Eur-a (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama)
- Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje. Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
- ulaznice i fakultativne izlete u St. Peterburgu
- Individualne troškove

Cene fakultativnih izleta po osobi, podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice; za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom ili autobusom, minimalan broj za realizaciju je 10 putnika):
- Ermitaž - 35 €
- Puškin (Carsko selo) - 55 € (mora biti najavljen i uplaćen u agenciji pre polaska na put)
- Vožnja kanalima i Nevom - 30 €
- Petergof (Gornji i Donji park -bez dvorca) - 45 €
- Isakijevska saborna crkva - 25 €
- Petropavlovska tvrđava - 25 €

Doplata za 1/1 sobu: 40% od cene aranžmana (1/1 sobe iskljucivo na upit)

Popusti:
- deca od 0 - 2 godine plaćaju 30 € u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 - 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
- treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5% (1/2+1 sobe iskljucivo na upit)

Naćini plaćanja aranžmana:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5% po mesecu, na deo koji se plaća odloženo), najkasnije do:
Za polaske od 01.01. do 01.02.2018……….…………..........15.04.2018.
Za polaske od 01.02. do 01.04.2018……….…………...…….15.06.2018.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2018……….…………...…….15.08.2018.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2018……….…………...…….15.12.2018.
Za polaske od 01.10.2018. do 01.02.2019……………...…….15.04.2019.
3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
4. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata bez kamate - ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i Amesrican Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji
5. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata bez kamate - ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji
6. potrošački krediti banaka od 3 - 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put.

Opis i lokacija hotela:
Smeštaj je u St. Peterburgu u hotelu 3*. Hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta:
Hotel Andersen 3* www.andersenhotel.ru/en/do popune mesta: Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, na par minuta od metro stanice sto ga cini odlicno povezanim sa svim delovima St. Peterburga. Hotel ima recepciju, restoran, bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, WI-FI. Doručak - kontinentalni švedski sto.

Napomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel imarestoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agencijiili na web-stranici agencije
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto - manji izbor namirnica i uglavnom je slatkidoručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
- Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

Opšte napomene:
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
- Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- U slucaju izmene deviznog kursa, agencija zadrzava pravo korekcije cene
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanuminimum 4 - 8 nedeljaunapred
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
-Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa I povraćaja poreza iz Evropske Unije (Tax Free)
- Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

Važna napomena:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
- Organizator putovanja je Turistička agencija. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizator aputovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 12 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
-Cenovnik za St. Peterburg (sezona 2018, avion, 5 i 6 dana) br. 01. od 07.12.2018.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci