Nova godina - Moskva - 5 dana / 4 noći, avionom

Nova godina - Moskva - 5 dana / 4 noći, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Nova godina - Moskva - 5 dana / 4 noći, avionom

Polazak: 29.12.2017
Povratak: 02.01.2018

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 rsd po rezervaciji

Kosmopolitska Moskva, grad imperijalne istorije i arhitektonske raskoši na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije.Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro. Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliće istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posetiocu daruje izuzetan doživljaj.

Program putovanja:
1.dan (29.12.2017.) Beograd-Moskva
Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 04:00 časova. Poletanje aviona za Moskvu u 06:15 časova (Let JU650). Obrok u avionu. Sletanje u Moskvu u 11:50 časova po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada autobusom; Vrapčeva brda, Moskovski Univerzitet, Park Pobede, Hram Hrista Spasitelja, Crveni trg, Novodevičji manastir, Tverska ulica, Boljšoj Teatar... Transfer do hotela. Smeštaj. Popodne
šetnja do centra grada i slobodno vreme za individualni obilazak grada Ili fakultativnog obilaska moskovskog metroa posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). (Odlazak i povratak metrooom). Noćenje.
2.dan (30.12.2017.) Moskva
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska teritorije Kremlja:crkve Sv.Uspenja, Sv.Blagoveštenja i Sv.Arhangela (sa ulaskom u jednu od crkava)–grad u gradu, utvrđenje sa karakterističnim zidovima od crvene opeke, visokim kulama, palatama i starim crkvama koji predstavlja znak velike sile Moskve. Izlet podrazumeva i obilazak Oružane palate, istorijsko-kulturnog muzeja moskovskog Kremlja, Carske riznice sa eksponatima starih ruskih juvelira…Povratak u hotel metroom. Uveče mogućnost fakultativnog izleta : večernje krstarenje rekom Moskvom: vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Noćenje.
3.dan (31.12.2017.) Moskva
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativne posete muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzija 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Povratak u hotel.Mogućnost fakultativne posete Tretjakovskoj galeriji-najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Povratak u hotel. Preporučujemo doček Nove godine u centru Moskve, na nekom od trgova. Doček Nove godine je najveseliji praznik u Rusiji, kada se uz vatromet, nastup umetnika, učeše u nekom od interaktivnih predstava, zabavi na snegu, klizalištu, uz zvuke kremaljskih crkvenih zvona i šapmanjca,
čeka da sat otkuca ponoć. Moskovljani organizuju vatromet iznad Kremlja i još nekoliko manjih ili većih trgova, tako da vatromet svečano obasjava nebo iznad Moskve. Noćenje.
4.dan (01.01.2018.) Moskva
Doručak. Odlazak u organizovani obilazak Sergejevog Posada (bivši Zagorsk), jednog od najstarijih i najpoznatijih ruskih manastira, po mnogima duhovni centar Rusije, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Povratak u hotel. Noćenje.
5.dan (02.01.2018.) Moskva-Beograd
Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Kasni popodnevni transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 22:40 časova (Let JU655). Sletanje u Beograd u 23:40 časova.

U cenu putovanja je uključeno:
- Avio prevoz na navedenim relacijama; transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
- panoramsko razgledanje Moskve bez ulazaka u navedene lokalitete
- smeštaj u hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom, usluga vodiča na srpskom jeziku, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Avio-takse u zemlji i inostranstvu 93 eur (od kojih YQ takse od EUR 44.00 ne podležu refundaciji i evra 0.98RF ,11.72RS , 0.22RS , 4.48LG , 14.10RI , 9.42RI, 8.08UH podležu refundaciji) koje se plaćaju u agenciji (podležu promenama)
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 rsd po rezervaciji
- fakultativni izleti i posete,
- karte za vožnju metroom
- međunarodno putno osiguranje.

Cene izleta:
- Moskva Za min 20 pax
- Kremlj sa ulaskom u oružanu palatu 65 €
- Obilazak metroa 10 €
- Krstarenje rekom Moskvom 35 €
- Sergejev Posad 40 e
- Borodinska bitka 25 e
- Tretjakovska galerija 30 e
- Obavezna rezervacija i uplata izleta u agenciji, prilikom prijavljivanja za aranžman!
U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za izlete prevoz do i od lokaliteta biće obezbeđen metroom.

Napomena:
Doplate:
- Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Cena je ista kao i u dvokrevetnoj sobi.
- Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.
- Doplata za jednokrevetnu sobu - 100 e

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama izdatim od strane Intesa banke, moguće je plaćeni do 6 mesečnih rata
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Smeštaj:
Hotel Holiday Inn Suschevski 4* holiday-inn-moscow-suschevsky.moscowotel.ru/
Hotel se nalazi na 45 minuta vožnje od aerodrome Šeremetjevo, dok je od Crvenog trga udaljen 5km ili 4 metro stanice. Na 300 metara od hotela se nalazi metro stanica Rižskaja, koja direktno vodi do Crvenog trga. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo, mini bar, TV, pribor za pripremu kafe/čaja, sef za lap top, klima uređaj, besplatan Wi Fi. Od dodatnih sadržaja gostima je na raspolaganju restoran, fitnes centar, bar, prodavnica suvenira, menjačnica, bankomat. Doručak je na bazi švedskog stola.
Best Western Plus Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru
Hotel se nalazi u predgrađu Izmailovo i nekada je bio u sastavu kompleksa hotela Izmailovo. Danas se nalazi u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, a vožnja metroom , do centra (Crvenog trga ), traje 15 minuta ( sa pešačenjem do stanice oko 25 min). U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. 2012. godine hotel je potpuno renoviran i ima 990 soba . U okviru hotela nalaze se : 4 restorana, 3 banket sale, 2 bara, kongresne sale, fitnes centar. Standardne sobe imaju : TV, telefon, radni sto, mini frižider, kupatilo sa fenom za kosu .Doručak : švedski sto

Opšte napomene:
Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Bance Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti u Rusiji plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu aranžmana je: 25.novembar 2016.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom i fakultativnih izleta, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Na letu Aeroflot dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg (1 torba, dodatna torba se naknadno naplaćuje čak iako je u okviru 20 kg). i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service doo.

Korisne informacije:
Površina Rusije:
17, 1 miliona kv km (po teritoriji najveća zemlja sveta); njene obale zapljuskuje 12 mora, rastojanje između krajnje severne i krajnje južne tačke 4 000 km a između krajnje istočne i krajnje zapadne tačke 10 000 km. Stanovništvo: 145, 3 mil (79, 8% Rusa, 3, 8% Tatara, 2, 0% Ukrainaca, 0, 9% Čečena, 0, 8% Jermena, 0, 6% Belorusa). Veroispovest: 70 -75% pravoslavnih vernika, katolici, jevreji, ateisti. Uređenje: Rusija je Federacija sa 83 ravnopravna subjekta (21 republika, 9 krajeva, 46 oblasti, 2 grada federalnog značaja, 1 autonomna oblast, 4 autonomna okruga). Zvanični jezik: Ruski (narodi Rusije govorena vise od 100 jezika). Valuta: Rublja 1e = 73 Rub 1 USD = 65 Rub po kursu na dan objavljivanja aranžmana. Promene su moguće. Površina Moskve: 994 kv km. Stanovništvo Moskve: Više od 12 mi.l Lokalno vreme: Moskva je zimi u Moskovskoj časovnoj zoni + 2h u odnosu na vreme u Srbiji. Struja: 220 V Prevoz: Metro je osnovni transport u Moskvi. Cena za jednu vožnju je 31 rublja. Korišćenje autobusa i trolejbusa je otežano zbog velikih gužvi u saobraćaju.Taksi nije obeležen, veoma je skup.
Hrana i piće: Kafe restorani su u svim velikim muzejima i dvorcima. Omiljeno rusko pecivo Pirog treba probati u restoranima Stole u Sankt Peterburgu a najpoznatija čorba je Boršč. Ako niste probali BLINI (palačinke) sa kavijarom kao da niste bili u Rusiji. Crni ražani hleb borodino i maslac sa Valdajske visoravni nalazi se na svakoj svečanoj trpezi. Grećka (heljda) i druge kaše su na meniju za doručak svakog Rusa a kuvane suve šljive sa pavlakom i žele od borovnice sa šlagom dezerti su sa kremaljskog menija. Votka se pije pre ručka, kvas posle ručka a bez šampanjca se ne može zamisliti nijedan praznik!

Kupovina:
Ruska prestonica je najskuplji grad na svetu. Na svim turističkim putevima, od hotelskih suvenirnica do uličnih tezgi veliki je izbor pravih ruskih suvenira. Uz znanu Matrjoušku veliki je izbor nakita od poludragog kamena sa Urala, Hohlama, oslikane drvene posude, Orenburzka marama od kozje dlake, čipka iz Vologde, ćilibar iz Kaliningrada, keramički predmeti Gzelj.

Kon Tiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije Kon Tiki doo, 7 dana pre polaska na put.

Opšte napomene:
Prilikom prijave, obavezno se dostavljaju podaci iz pasoša. Za građane Republike Srbije viza nije potrebna, ali je potrebno dati tačne podatke iz pasoša (datum rođenja, kao i broj i važnost pasoša).
Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 2098-000.
Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promene redosleda izvođenja razgledanja i isleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao i sadržaja isleta koji može biti podložan izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (praznicima, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično). Cene fakultativnih isleta važe za određeni broj prijavljenih, u koliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati ali ponešto višoj ceni.
Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel& Service d.o.o.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050822, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Kon Tiki Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 20 98 000
  Avio karte:
  +381 11 20 98 029
  +381 11 20 98 074
 • Adresa:
 • Beogradska 71 , Beograd

  Poslovnice:
  Sremska 2, Beograd
  Tel: +381 11 20 98 000
  Fax: +381 11 33 45 857
  Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h

  Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
  tel: +381 11 20 98 000
  Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 do 15:00 h

  Grčkoškolska 10, Novi Sad
  +381 21 421 457, 421 458
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 - 15:00 h

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  +381 34 335 925, 335 544
  Avio karte: +381 62 272 687
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h
 • Website:
 • www.kontiki.rs

Kon Tiki Travel
Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije