Nova godina 2018. - Moskva - 5 dana / 4 noćenja, avionom

Nova godina 2018. - Moskva - 5 dana / 4 noćenja, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2018. - Moskva - 5 dana / 4 noćenja, avionom

Cena aranžmana po osobi u evrima

Polazak: 29. decembar 2017.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790, 00 dinara po osobi
Kosmopolitska Moskva, grad imperijalne istorije i arhitektonske raskoši na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije.Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro. Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliće istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posetiocu daruje izuzetan doživljaj.

Program putovanja:
1.dan (29.12.2017) Beograd - Moskva
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue u 04:00 časova. Poletanje aviona za Moskvu u 06:15 časova (Let JU650). Obrok u avionu. Sletanje u Moskvu u 11:50 časova po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada autobusom; Vrapčeva brda, Moskovski Univerzitet, Park Pobede, Hram Hrista Spasitelja, Crveni trg, Novodevičji manastir, Tverska ulica, Boljšoj Teatar... Transfer do hotela. Smeštaj. Popodne šetnja do centra grada i slobodno vreme za individualni obilazak grada Ili fakultativnog obilaska moskovskog metroa posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). (Odlazak i povratak metrooom). Noćenje.
2. dan (30.12.2017) Moskva
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska teritorije Kremlja: crkve Sv.Uspenja, Sv.Blagoveštenja i Sv.Arhangela (sa ulaskom u jednu od crkava) -grad u gradu, utvrđenje sa karakterističnim zidovima od crvene opeke, visokim kulama, palatama i starim crkvama koji predstavlja znak velike sile Moskve. Izlet podrazumeva i obilazak Oružane palate, istorijsko-kulturnog muzeja moskovskog Kremlja, Carske riznice sa eksponatima starih ruskih juvelira…Povratak u hotel metroom. Uveče mogućnost fakultativnog izleta: večernje krstarenje rekom Moskvom: vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom Radisson. Noćenje.
3. dan (31.12.2017) Moskva
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativne posete muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzija 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Povratak u hotel.Mogućnost fakultativne posete Tretjakovskoj galeriji-najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Povratak u hotel. Preporučujemo doček Nove godine u centru Moskve, na nekom od trgova. Doček Nove godine je najveseliji praznik u Rusiji, kada se uz vatromet, nastup umetnika, učeše u nekom od interaktivnih predstava, zabavi na snegu, klizalištu, uz zvuke kremaljskih crkvenih zvona i šapmanjca, čeka da sat otkuca ponoć. Moskovljani organizuju vatromet iznad Kremlja i još nekoliko manjih ili većih trgova, tako da vatromet svečano obasjava nebo iznad Moskve. Noćenje.
4.dan (01.01.2018) Moskva
Doručak. Odlazak u organizovani obilazak Sergejevog Posada (bivši Zagorsk), jednog od najstarijih i najpoznatijih ruskih manastira, po mnogima duhovni centar Rusije, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Povratak u hotel. Noćenje.
5.dan (02.01.2018) Moskva - Beograd
Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Kasni popodnevni transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 22:40 časova (Let JU655). Sletanje u Beograd u 23:40 časova

U cenu aranžmana je uračunato:
- Avio prevoz na navedenim relacijama;
- transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
- panoramsko razgledanje Moskve bez ulazaka u navedene lokalitete,
- smeštaj u hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom,
- usluga vodiča na srpskom jeziku, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Avio-takse u zemlji i inostranstvu 93 evra (od kojih YQ takse od EUR 44.00 ne podležu refundaciji i evra 0.98RF, 11.72RS, 0.22RS, 4.48LG, 14.10RI, 9.42RI, 8.08UH podležu refundaciji) koje se plaćaju u agenciji po prodajnom kursu Aik Banke (podležu promenama),
- fakultativni izleti i posete, karte za vožnju metroom,
- međunarodno putno osiguranje

Cene Izleta:
- Kremlj sa ulaskom u oružanu palatu 65 €
- Obilazak metroa 10 €
- Krstarenje rekom Moskvom 35 €
- Sergejev Posad 40 €
- Borodinska bitka 25 €
- Tretjakovska galerija 30 €

Napomena: Obavezna rezervacija i uplata izleta za Kremlj u agenciji, prilikom prijavljivanja za aranžman! U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za izlete prevoz do i od lokaliteta biće obezbeđen metroom

Doplata: za 1/ 1 sobu 100 eur
Napomena: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Cena je ista kao i u dvokrevetnoj sobi. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Uslovi plaćanja:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke na 6 ili 9 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue Group).

Opis i lokacija hotela:
Holiday Inn Suschevski 4* holiday-inn-moscow-suschevsky.moscowotel.ru/ Hotel se nalazi na 45 minuta vožnje od aerodrome Šeremetjevo, dok je od Crvenog trga udaljen 5km ili 4 metro stanice. Na 300 metara od hotela se nalazi metro stanica Rižskaja, koja direktno vodi do Crvenog trga. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo, mini bar, TV, pribor za pripremu kafe/čaja, sef za lap top, klima uređaj, besplatan Wi Fi. Od dodatnih sadržaja gostima je na raspolaganju restoran, fitnes centar, bar, prodavnica suvenira, menjačnica, bankomat. Doručak je na bazi švedskog stola

Best Western Plus Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru Hotel se nalazi u predgrađu Izmailovo i nekada je bio u sastavu kompleksa hotela Izmailovo. Danas se nalazi u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, a vožnja metroom, do centra (Crvenog trga), traje 15 minuta (sa pešačenjem do stanice oko 25 min). U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. 2012. godine hotel je potpuno renoviran i ima 990 soba. U okviru hotela nalaze se: 4 restorana, 3 banket sale, 2 bara, kongresne sale, fitnes centar. Standardne sobe imaju: TV, telefon, radni sto, mini frižider, kupatilo sa fenom za kosu.Doručak: švedski sto.

Big Blue Group d.o.o. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan hotela na turi biće poznat 2 dana pre polaska na put.

Korisne informacije:
Površina Rusije: 17, 1 miliona kv km (po teritoriji najveća zemlja sveta); njene obale zapljuskuje 12 mora, rastojanje između krajnje severne i krajnje južne tačke 4 000 km a između krajnje istočne i krajnje zapadne tačke 10 000 km.
Stanovništvo: 145, 3 mil (79, 8% Rusa, 3, 8% Tatara, 2, 0% Ukrainaca, 0, 9% Čečena, 0, 8% Jermena, 0, 6% Belorusa).
Veroispovest: 70 -75% pravoslavnih vernika, katolici, jevreji, ateisti.
Uređenje: Rusija je Federacija sa 83 ravnopravna subjekta (21 republika, 9 krajeva, 46 oblasti, 2 grada federalnog značaja, 1 autonomna oblast, 4 autonomna okruga).
Zvanični jezik: Ruski (narodi Rusije govorena vise od 100 jezika).
Valuta: Rublja 1e = 73 Rub 1 USD = 65 Rub po kursu na dan objavljivanja aranžmana. Promene su moguće.
Površina Moskve: 1081 kv km.
Stanovništvo Moskve: Više od 12 mi.l
Lokalno vreme: Moskva je zimi u Moskovskoj časovnoj zoni + 2h u odnosu na vreme u Srbiji. Struja: 220 V
Prevoz: Metro je osnovni transport u Moskvi. Cena za jednu vožnju je 31 rublja. Korišćenje autobusa i trolejbusa je otežano zbog velikih gužvi u saobraćaju.Taksi nije obeležen, veoma je skup.
Hrana i piće: Kafe restorani su u svim velikim muzejima i dvorcima. Omiljeno rusko pecivo Pirog treba probati u restoranima Stole u Sankt Peterburgu a najpoznatija čorba je Boršć. Ako niste probali Blini (palačinke) sa kavijarom kao da niste bili u Rusiji. Crni ražani hleb borodino i maslac sa Valdajske visoravni nalazi se na svakoj svečanoj trpezi. Grećka (heljda) i druge kaše su na meniju za doručak svakog Rusa a kuvane suve šljive sa pavlakom i žele od borovnice sa šlagom dezerti su sa kremaljskog menija. Votka se pije pre ručka, Kvas posle ručka a bez Šampanjca se ne može zamisliti nijedan praznik!
Kupovina: Ruska prestonica je najskuplji grad na svetu. Na svim turističkim putevima, od hotelskih suvenirnica do uličnih tezgi veliki je izbor pravih ruskih suvenira. Uz znanu Matrjoušku veliki je izbor nakita od poludragog kamena sa Urala, Hohlama, oslikane drvene posude, Orenburzka Marama od kozje dlake, Čipka iz Vologde, Ćilibar iz Kaliningrada, keramički predmeti Gzelj.

Opšte napomene:
Prilikom prijave, obavezno se dostavljaju podaci iz pasoša. Za građane Republike Srbije viza nije potrebna, ali je potrebno dati tačne podatke iz pasoša (datum rođenja, kao i broj i važnost pasoša). Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 4141411 Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promene redosleda izvođenja razgledanja i isleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao i sadržaja isleta koji može biti podložan izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (praznicima, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično). Cene fakultativnih isleta važe za određeni broj prijavljenih, u koliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati ili po višoj ceni ili se prevoz može organizovati metroom.Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue group d.o.o.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Big Blue Group D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. Big Blue Group D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group D.O.O.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050665, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Big Blue

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 41 41 411
 • Adresa:
 • Kolarčeva 3, Beograd

  Poslovnice:
  YUBC Mihaila Pupina 10A, lokal 20, Beograd
  tel: +381 11 2131 743

  Beogradska 45, Beograd
  tel: +381 11 41 41 411

  Sredačka 5a (Kod Depoa), Beograd
  tel/fax:+381 11 243 0 399

  Bulevar Mihajla Pupina 2 (TC Nork), Novi Sad
  tel: +381 21 310 00 00
  +381 21310 00 31

  Bulevar Oslobođenja 94, Novi Sad
  tel: +381 21 45 17 15
  +381 21310 18 12

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  tel/fax: +381 34 305 965
  +381 34 305 966
 • Website:
 • www.bigblue.rs

Hit ponude
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti