Bukurešt - Peleš, Bran i Brašov

Bukurešt - Peleš, Bran i Brašov
Bukurešt - Peleš, Bran i Brašov
Bukurešt - Peleš, Bran i Brašov
Bukurešt - Peleš, Bran i Brašov
Bukurešt - Peleš, Bran i Brašov
Bukurešt - Peleš, Bran i Brašov
Bukurešt - Peleš, Bran i Brašov
Bukurešt - Peleš, Bran i Brašov
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2+1po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Bukurešt - Peleš, Bran i Brašov
4/5 dana, autobusom, minimum 45 putnika

Popust za rane rezervacije 7%
(za uplatu u celosti, do popune određenog broja soba, broj mesta je ograničen).

Termini:
- 14.02.-18.02.2018.
- 07.03.-11.03.2018.
- 05.04.-09.04.2018.
- 27.04.-01.05.2018.
Program putovanja:
1. dan Niš - Đerdap * (Novi Sad - Beograd - Đerdap)

Polazak iz Niša u 18,00 h sa parkinga Lukoilove pumpe kod TC „Tempo“. Direktna vožnja pored Zaječara, Negotina i Kladova do graničnog prelaza Đerdap. Usputna zadržavanja radi preuzimanja putnika iz navedenih gradova, prema potrebi i na graničnom prelazu. (Polazak/transfer iz Novog Sada u 16,30 h sa parkinga kod Lokomotive. Vožnja do Beograda. Polazak iz Beograda sa autobuskog terminala kod buvljaka u bloku 42, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe u 18,30 h). Direktna vožnja pored Smedereva i Vel. Gradišta do graničnog prelaza Đerdap.
2. dan Đerdap - Bran - Brašov - Sinaja
Nastavak puta pored Turnu Severina i Krajove. Zadržavanja prema potrebi. Dolazak u Bran u jutarnjim satima. Obilazak dvorca Bran podignutog 1377. god. Prema predanju, u njemu je 1462. bio zatočen grof Drakula... Fakultativni ulazak u dvorac. Odlazak do Brašova. Panoramska šetnja istorijskim centrom grada: Gradska većnica, Crna crkva... Slobodno za individualna razgledanja grada. Nastavak puta za Sinaju. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan Sinaja - Peleš - Bukurešt
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativa: Obilazak manastira Sinaja iz XVII veka i zamka PELEŠ, letnje rezidencije rumunskih kraljeva iz XIX veka. Polazak za Bukurešt. Dolazak u Bukurešt u po podnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Trijumfalna kapija, bulevar Kiselef duži od Šamzelizea, trgovi: Pobede, Romana, Univerzitatea, Ateneum, Kraljevska palata, Parlament, Patrijaršija... Smeštaj u hotel. Noćenje. Fakultativa: Večera u restoranu sa živim ili DJ muzičkim programom.
4. dan Bukurešt - Đerdap - Niš ili Bukurešt - Beograd - Novi Sad
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u centar Bukurešta. Slobodno za individualni obilazak do 13,00 h. Polazak za Srbiju. Usputni obilazak tržnog centra „Fashion House Outlet Center“. Nastavak puta. Direktna vožnja pored Piteštija, Krajove i Turnu Severina do graničnog prelaza Đerdap sa usputnim zadržavanjima prema potrebi i na graničnom prelazu. Po završetku graničnih formalnosti, nastavak puta za Niš (odnosno Beograd i Novi Sad). Dolazak u Niš oko ponoći. Prestanak aranžmanskih usluga.
5. dan Beograd - Novi Sad
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. (Nastavak puta/transfer za Novi Sad. Dolazak u jutarnjim satima). Prestanak aranžmanskih usluga.

Cena obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim solo ili spratnim autobusom sa A/C, audio, video... uređajima,
- smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni) na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto u skladu sa normativima zemlje) jedno u hotelu tipa Ibis Nord 3* ili odgvarajućem u širem centru Bukurešta i jedno u hotelu tipa Caraiman 3* ili odgovarajućem u Sinaji, Predealu ili Brašovu, doručak - švedski sto,
- lokalnog vodiča u Bukureštu prema programu,
- troškove organizacije,
- licenciranog pratioca grupe.

Cena ne obuhvata:
- Polisu međunarodnog putnog i zdravstevnog osiguranja. Paket putnog osiguranja (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava osiguranje. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
- Fakultativne sadržaje programa.
- Individualne posete, ulaznice, karte za gradski prevoz.
- Doplatu za polaske iz: Vranja i Leskovca u iznosu od 20 EUR po osobi – Potreban minimum od 20 osoba po destinaciji

Doplate:
- doplata za jednokrevetnu sobu: 40 € za obe noći (dinarski, rezervacija prilikom privljivanja za aranžman).

Cene fakultativnih izleta po osobi:
- cena fakultativnih obilazaka za: dvorac Bran, zamak Peleš (tura sa kustosem i prevodiocem na srpski jezik), manastir Sinaju u iznosu 20 eur po osobi za komplet ulaznica, odnosno za dvorac Bran 9 eur po osobi; manastir Sinaju 2 eur po osobi, dvorac Peleš 9 eur po osobi. Cena fakultativne večere iznosi 25 eur po osobi, obuhvata večeru sa menijem: salata, glavno jelo, desert, hleb, mineralnu negaziranu vodu 0,5l I vino 0,2l, živi ili DJ muzički program, autobuski prevoz od hotela do restorana i nazad.

Opis i lokacija hotela:
- Hotel Caraiman 3*: www.palacesinaia.ro/caraiman, Bulevardul Carol I, nr. 4, Sinaia, Județul Prahova, 106100 ili odgovarajući u Sinaji, Predealu ili Brašovu
Raspolaže dvo i trokrevetnim sobama, doručak u restoranu hotela - švedski sto. Sve sobe su opremljene tepisima, kablovskom televizijom i sopstvenim kupatilom sa tušem. Besplatni toaletni pribor je takođe na raspolaganju. Neke od soba imaju panoramski pogled na park Dimitrie Ghica, koji je upravo preko Caraimana. Restoran u tipičnom rumunskom stilu služi tradicionalna jela. Gosti mogu uživati sunčanoj terasi ili koristiti besplatni internet u holu. Manastir Sinaja udaljen je samo 1 km od Caraimana. Dok je dvorac Peles udaljen 1,8 km
- Hotel Ibis Nord 3* ili odgovarajući - u širem centru Bukurešta, cca 20 min od najužeg centra grada.
Raspolaže dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni), TV aparatima, telefonima, kupatilima sa TWC. Doručak u restoranu hotela - švedski sto. Hotel Ibis Gara de Nord u ponudi ima udobne sobe. Smešten je na odličnoj lokaciji, na samo 200 metara od Severne železničke stanice i na 2 km od centra Bukurešta. Ponuda hotela obuhvata bežični internet. Sve sobe sadrže klima-uređaj, mini-bar, LCD TV i sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Francuska i rumunska jela možete probati u restoranu L'Estaminet od 12,00 do 14,30 i od 19,00 do 22,30. Takođe možete uživati u sezonskim, regionalnim i tematskim specijalitetima. Veliki izbor užina, deserta, osvežavajućih pića i toplih napitaka služi se u hotelskom baru, koji radi 24 sata dnevno. Tokom leta možete se opustiti na otvorenoj terasi hotela Ibis Gara de Nord.

Način plaćanja
U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:
- 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 mesečnih rata po završetku putovanja, sa uvećanjem ostatka duga 1% po kalendarskom mesecu odloženog plaćanja i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
- Platnim karticama
- Faktoring: odloženo, bez kamate, bez uvećanja, kreditnim karticama Banca Intesa ili Societe Generale-Masterata (6 rata). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

Opšte napomene (sastavni deo programa putovanja):

Napomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
- Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
- U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
- Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

Napomene u vezi fakultativnih izleta i usluga:
- Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
- Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
- Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

Ostale napomene:
- Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
- Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4, 5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
- Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred.
- Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
- Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
- Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
- Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
- Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
- Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (tax fre).
- Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
- Organizator putovanja je u sistemu YUTA garancija putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2017 od 25.01.2017.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300055268 Od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
- Kod organizatora putovanja možete uplatiti paket putnog osiguranja (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
- Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “Euroturs Nis” doo, licenca OTP br. 49/2016
- Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja - YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Euroturs

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 18 24 82 64
  +381 18 24 92 55
  +381 18 52 12 00
  +381 18 25 78 55
 • Adresa:
 • Cara Dusana 94, Niš

  Ogranak Euroturs Beograd
  Avalska 2
  +381 11 32 85 001
  +381 11 32 85 002
  +381 11 32 85 006

  Ogranak Euroturs Novi Sad
  Vase Pelagića 11
  +381 21 38 25 025
  +381 21 38 25 026

  Ogranak Euroturs Vranje
  Kneza Miloša 20
  +381 17 40 58 98
  +381 17 40 58 99
 • Website:
 • www.euroturs.rs

Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude