Madeira - 10 dana

Madeira - 10 dana
Madeira - 10 dana
Madeira - 10 dana
Madeira - 10 dana
Madeira - 10 dana
Madeira - 10 dana
Madeira - 10 dana
Madeira - 10 dana
Madeira - 10 dana
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi10 danasobanoćenje bez doručkaprevoz avionomdetaljnije
Madeira 2018.

10 dana, avio+takse+transferi+smeštaj+vodič

Polazak:

- 11.05.2018.
Predivni zalasci sunca na nestvarnom ostrvu Madeira. Madeira, zeleni raj Atlantika je autonomna portugalska regija koja se nalazi na samo 400 kilometara severno od Kanarskih ostrva. Sa svojih 268 000 stanovnika čini svojevrsni raj u kome je moguće uživati na prelepim bazaltnim, crnim plažama, penjati se na nestvarne vidikovce, disati punim plućima u podnožju vodopada i diviti se arhitekturi i svežini ove portugalske kulture. Smešteni smo u rodnom gradu Kristijana Ronalda, Funchal.
Lisabon je glavni grad Portugala. Nalazi se na obali Atlantika na ušću reke Težo. Grad obiluje lepim građevinama svih stilova,uglavnom nastalih nakon zemljotresa(1755.).Centar grada je pod zaštitom UNESKA. Lisabonska katedrala potiče iz 1147. godine.Izdvaja se i Kula Belem, koja je podignuta u čast prekomorskih otkrića.Brojni su i muzeji od kojih se ističu oni posvećeni morima i okeanima.
Madeira – autonona portugalska regija u Atlantskom okeanu gde su jedina anseljena ostrva arhipelaga ostrvo Madeira i Porto Santo. Nalazi se na samo 400km severno od Kanarskih ostrva i ima svega 268 000 stanovnika.

Plan i program puta:
1.dan: Polazak za Budimpeštu i transfer do leta za Lisabon. Dolazak u Lisabon u večernjim satima i transfer do smeštaja. Noćenje.
2.dan: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do večernjeg leta za Funchal i ostrvo Madeiru. Transfer do smeštaja. Noćenje.
3.dan: Budimo se u rodnom gradu Kristijana Ronalda. Fakultativni obilazak grada: katedrala Se, Saborna crkva, jezuitska škola, gradska kuća, šetnja najpoznatijom i najslikovitijom ulicom Rua Santa Maria, a zatim obilazak najčuvenije pijace u gradu – Merkato dos Lavradores gde možete videti kako se čisti najčuvenija mediteranska riba skabardfiš. Na putu ka zalivu zaustavljamo se u rajskom parku Santa Catarina koji je smešten na samo nekoliko minuta hoda od centra. Ovaj park pruža mir, tišinu i idealno je mesto za uživanje. Zak raj dana šetnja do zaliva i uživanje u zalasku sunca uz čašu Boal vina sa jedinstvenim ukusom oraha. Noćenje.
4.dan: Fakultativni izlet na istok ostrva, idemo u Camacha gde se veruje da je prvo mesto gde se zaigrao fudbal u Portugalu a videćemo i najveću prodavnicu ‘O relogio’ gde se prodaju proizvodi od pltenog pruća. Penjemo se ka vrhu Pico do Ariero, trećem najvišem vrhu Madeire. Uživamo u pogledu sa neobično strmih litica. Šetamo se stazama okruženim skoro svim vrstama voća, šumom koja je pod zaštitom UNESCO-a. Dolazimo do Santane, malog ušuškanog sela koje je karakteristično po trouglastim kućicama od trske u kojima su nekad živeli ljudi. Zatim idemo do sela Porto da Cruz, poznatog po izuzetnim vinima, i izlet završavamo u Pico di Facia i Porto Sao Lourencu. Povratak u smeštaj. Noćenje.
5.dan: Fakultativni izlet – prva stanica biće nam malo ribarsko selo Camara de Lobos gde možemo probati lokalno piće napravljeno od meda, limuna i šećerne trske poznato kao poncho. Odlazimo do najviše morske llitice Cabo Girao, koja je najviša u Evropi. Da bi doživljaj bio još zanimljiviji otvoren je Cabo Girao Skywalk, dakle hodanje po providnom staklu, kako bi pogled bio još fascinantniji. Sledeća tačka je gradić Ribeira Brava, ili u prevodu ‘’divlja reka’’, gde možemo napraviti maleni predah. Dolazimo u najsunčanije mesto na ostrvu Ponta do Sol, u prevodu sunčana tačka. Izgubićemo se u lavirintu ulica ovog malog grada. Idemo na Paul de Serra, najviši vidikovac na 1400 metara visine, uživamo u pogledu na dolinu i zelene predele. Dolazimo do prirodnih bazena u Port Monizu, malom ribarskom selu gde možete probati morske specijalitete lokalaca. U nastavku ćemo videti jedan od najpoznatijih vodopada Madeire – Brides Veil, vodopad se od vrha planine spušta direktno u more. Za kraj ovog dana svraćamo u Sao Vincente i Encumeadu. Povratak u smeštaj. Noćenje.
6.dan: Fakultativni izlet gde odlazimo na vidikovac Pico dos Barcelos sa kog se pruža neverovatan pogled na Funchal. Nastavljaom dalje do Eire do Serrado, odakle ćemo imati pogled na vinograde, redove voća i povrća ali i na selo Curral das Freiras, koje je naša sledeća i poslednja stanica na ovom izletu. Selo Curral das Freiras ušuškano je u dolini i okruženo vrhovima Madeire, osnovano je u XVI veku kada su monahinje iz manastira Santa Clara u Funchalu pobegle u dolinu da se sakriju od piratskih napada. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
7. dan: Fakultativni izlet lokalnim prevozom za gradić Ribeira Bravo gde su plaže prekrivene crnim peskom a topla voda je idealna za kupanje u okeanu. Uživamo na plaži tokom celog dana, idemo na klopu do lokalnog restorana i degustiramo retka vina. Povratak u smeštaj. Noćenje.
8.dan: Fakultativni izlet lokalnim prevozom za Jardim do Mar. Gradić sa tri plaže koje se smatraju surferskim rajem i gde se održava Međunarodno takmičenje u surfu. Uživamo još jedan dan na plažama i prepuštamo se talasima. Povratak u smeštaj u večernjim satima. Noćenje.
9.dan: Slobodan dan. Noćenje.
10.dan: Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let za Budimpeštu sa presedanjima. Transfer do Beograda. Kraj putovanja.

Polazak: 11.05.2018.
- U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Smeštaj:
- Gesthaus (Guest house) je smeštajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.
- Hostel je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

- Promo cena: 740 eur
- First minute cena: 790 eur
- Regularna cena: 840eur
- Promo cena važi za prvih pet mesta ili do popune mesta po tarifama avio kompanije.
- First minute cena važi za prijave do 11.02.2018. ili do popune mesta. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.
- Aranžman je pravljen na bazi letova low cost kompanija, stoga je cena aranžmana podložna promenama u skladu sa promenom cene aviokarte. Cena je garantovana nakon uplate avansa i izdavanja avio karata.

Cena aranžmana obuhvata:
- Avio kartu na relaciji Budimpešta – Lisabon – Budimpešta sa svim taksama
- Avio kartu na relaciji Lisabon – Funchal – Lisabon sa svim taksama
- Ručni prtljag dimeznija 42x32x25cm
- Sve transfere prema planu i programu puta
- Noćenja prema planu i programu puta u hostelima/gesthausima 1/2 sobe
- Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Doplatu za čekirani prtljag do 23kg od 170eur za sve letove
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Uslovi plaćanja:
- Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivrednosti po prodajenom kursu Vojvođanske na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 300€. Preostali deo plaća se najkasnije 6 nedelja pred put.
- Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje:
- Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom.
- Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.
- Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put.
- Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Napomene:
Opšte napomene:
- Organizator putovanja je Jungle Travel sa licencom OTP 266/2010.
- Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
- Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
- Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja Jungle Travel-a.
- Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise
- U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
- Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
- Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
- U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
- Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
- Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
- Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana
- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
- Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti uslovi putovanja uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:
- Organizator putovanja, Jungle Travel, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje. zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
- Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
- U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
- Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
- Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
- Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:
- Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
- Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
- Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
- Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
- U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Jungle Tribe

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • Aranžmani za Evropu:
  +381 11 240 0213
  Daleke destinacije:
  +381 11 407 6257
  Fax:
  +381 11 386 3841
 • Adresa:
 • Gospodar Jevremova 49, Beograd

  Poslovnice:
  Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad
  tel: +381 21 30 16 689
 • Website:
 • www.jungletribe.com

Hit ponude
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje