Portugal Madeira

Portugal Madeira
Portugal Madeira
Portugal Madeira
Portugal Madeira
Portugal Madeira
Portugal Madeira
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi8 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Portugal - Madeira - Funšal - Porto Moniz

Avionom - 8 dana (7 noćenja)
Aerodromske takse uključene u cenu

Polazak: 03. avgust 2019.
Povratak: 10. avgust 2019.
Ostrvo rođeno iz vulkana u sred Atlantika, bujne vegetacije, šarenih cvetova na liticama crnih vulkanskih stena, prirodnih bazena nastalih od vulkanskih erupcija ispunjenih morskom vodom, poznato je po spektakularnom novodišnjem vatrometu i kao rodno mesto jednog od najpoznatijih fudbalera na svetu Kristijana Ronalda. Raj na zemlji po imenu Madeira! Sa prekrasnih 180 kilometara obale, mora, lepih plaža i planinskih puteva, vredna je svake posete. Portugalsko ostrvo, smešteno duboko u Atlantiku, udaljeno je od kopna Portugalije skoro 1000km, dok je od najbližeg, afričkog kopna udaljeno oko 700km. Po izlasku iz aviona zapahnuće Vas opojni mirisi tropskog voća i cveća, kojih zahvaljujući vlažnoj klimi ima u ogromnom broju. Bogato je zelenilom, i jedino mesto u Evropi gde se uzgajala šećerna trska. Još u davnom 15-om veku na području današnjeg glavnog grada Funšala izgrađen je mlin odakle je šećer odlazio za Evropu. Glavni grad Funšal je odlična polazna tačka za istraživanje ostrva, a sam gradić je primamljiv za samostalno istraživanje lokalnih restorana i pijaca, dok se u pozadini čuju zvuci jazz ili fado muzike. Najpoznatija pijaca Mercados dos Lavradores ima najraznovrsniju ponudu ribe i tropskog voća, i otvorena je do kasnih poslepodnevnih sati. Madeira je poznata po vinu, a uz iznajmljivanje automobila mozete obići neke od lokalnih vinarija i isprobati razlicite berbe, uživati u pogledu ili prošetati nekom od šuma eukaliptusa kojih na ostrvu ima dosta. Na svom putu obilaska ostrva, preporuka je da odvojite vreme za Porto Moniz, gde Vas čekaju prirodni bazeni sa morskom vodom, nastali u vulkanskim stenama, dok se talasi razbijaju o stene. Madeira već dugo nosi epitet „Ostrvo večnog proleća“ zbog blage klime i sunčanih dana, koja goste mami vulkanskim poreklom, predivnom prirodom, čuvenim vinom i prelepim pogledom na Atlantik sa visokih litica.

Program putovanja:
1. dan 03.08.2019. Beograd - Frankfurt - Madeira
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.15 časova. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.15 časova. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 08.10 časova. Nastavak putovanja za Madeiru (let LH 1170) u 10.10 časova. Sletanje u 13.25 časova. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.
2. dan 04.08.2019. Maderia - Funšal
Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.
3. dan 05.08.2019. Funšal - Porto Moniz - Funšal
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevno fakultativno razgledanje Porto Moniza, zapadnog dela ostrva. Na ovom izuzetnom izletu, saznaće se mnogo o prošlosti i sadašnjosti ostrva i uživaće se u pogledima na obilje vulkanskih plaža i izvanrednih predela. Prvo zaustavljanje će biti u mestu Kamara de Lobos gde je 1951. godine boravio i Čerčil prilikom posete Madeiri.Put dalje vodi prema Cabo Girao, najvišem platou sa predivnim pogledom na okean i panorame Camara de Lobos i Funšala. Dalje nastavljamo do gradića Ribeira Brava sa interesantnom crkvom iz 17. veka, odakle idemo na sever do prolaza Encumeada gde se pruža izuzetan pogled na južnu i severnu obalu. U nastavku izleta, prolazimo kroz seoce Sao Vicente i stižemo u Porto Moniz, prirodne bazene koje je stvorila vulkanska lava, na obali mora. Odlazak na planinu Paul da Sera, na 1400 metara nadmorske visine, da uhvatimo još jedan nezaboravan pogled na okolinu. Povratak u hotel. Trajanje izleta oko 8 sati. Noćenje
4. dan 06.08.2019. Funšal - Brodska tura - Funšal
Doručak.Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta brodom južnom stranom ostrva. Preporuka je lagana i svetla odeća za ovu turu (kupaći kostim, zaštita od kiše i šešir). Transfer od hotela do luke. Plovidba oko južnog dela ostrva brodom, odakle ćemo sa mora videti ribarsko seoce Camara de Lobos i plato Cabo Girao. Na krstarenju će nam se najverovatnije pridružiti delfini i kornjače, a uz malo sreće možda će nam se ukazati prilika da vidimo najveće vodene sisare na svetu, kitove! Dolazak u luku Funšal i povratak u hotel. Trajanje izleta oko 4 sata (sa transferom hotel - luka - hotel).
5. dan 07.08.2019. Funšal
Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.
6. dan 08.08.2019. Funšal
Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.
7. dan 09.08.2019. Funšal
Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.
8. dan 10.08.2019. Madeira - Minhen - Beograd
Doručak. Posle doručka napustanje hotela i polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Minhen (let LH 2655) u 12.40 časova. Sletanje u Minhen u 17.45 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 21.05 časova (let LH 1726). Sletanje na beogradski aerodrom u 22.35 časova.

Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Frankfurt - Funšan - Minhen - Beograd
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* ili 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom
- Svi transferi u inostranstvu navedeni u programu
- Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (264 eur po osobi u trenutku objavljivanja programa,) iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Fakultativni izleti
- Individualni troškovi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

Dorisol Hotels 3*
- Cena po osobi: 689 €
- Doplata za 1/1 sobu: 195 € (na upit)
- Doplata za polupansion: 135 €
- 1.dete do 7 godina: 399 €
- 1.dete 7-12 godina: 529 €

Muthu Raga Madeira 4*
- Cena po osobi: 759 €
- Doplata za 1/1 sobu: 230 € (na upit)
- Doplata za polupansion (piće nije uključeno): 145 €
- 1.dete do 4 godine: 459 €
- 1.dete 4-12 godina: 569 €

Opis hotela:
Hoteli Dorisol 3*
Lokacija: nalazi se u Funšalu u turističkom delu grada, oko 10 minuta udaljen od mora. Od aerodroma je udaljen oko 17km.
Usluga: noćenje sa doručkom, polupansion (uz doplatu)
Dodatni sadržaj: unutrašnji i spoljašnji bazen, teretana, restoran, bar.

Hotel Muthu Raga Madeira 4*
Lokacija: nalazi se u Funšalu, 10 minuta šetnje od centra grada. Od mora je udaljen oko 600m, aerodrom se nalazi oko 16 km od hotela.
Usluga: noćenje sa doručkom, polupansion (uz doplatu)
Dodatni sadržaj: spoljašnji bazen, bar na bazenu, sale za sastanke, parking, WiFi, restoran, bar.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Fakultativni izleti:
- Celodnevni izlet Kamara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, Sao Vicente, Porto Moniz. Cena 65 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati
- Brodska tura: poludnevni izlet brodom po južnoj obali ostrva. Cena 50 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča hotel - luka - hotel, karta za brod. Trajanje izleta oko 4 sata.
Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

Plaćanje
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Portugal. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Pasoši putnika treba da važe najmanje 3 meseca od datuma povratka.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Olympic Travel
Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%