prethodna
Lisabon - 5 dana, avionom
Lisabon - 5 dana, avionom
sledeća
Madrid - Lisabon
Madrid - Lisabon

Lisabon - 7 dana, avionom

Lisabon - 7 dana, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi7 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Lisabon - 7 dana - avionom

Polasci: 22. mart i 25. maj 2018.
Nema mnogo gradova u svetu koji imaju tako intrigantnu mešavinu starog i novog, kao Lisabon. Prestonica Portugala predstavlja izvanrednu mogućnost za neponovljivo izučavanje njegovih mnogobrojnih znamenitosti. Jedan je od najinteresantnijih gradova Evrope. Od Mavara je u njemu ostala tvrdjava, iz srednjeg veka gotske crkve i manastiri. Posle razornog zemljotresa 1755. godine, donji deo grada je obnovljen i ispunjen arhitektonskim kompleksima stila klasicizma ili baroka. Izmedju reke Težo i tvrdjave su istorijske gradjevine Alfame, najstarijeg gradskog kvarta. Lisabon je čudesan grad koji turiste ne ostavlja ravnodušnim.

Program putovanja:
1. dan Beograd - Frankfurt - Lisabon
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.05h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 07.05h. Sletanje u Frankfurt u 09.10h. Nastavak putovanja za Lisabon u 13.50h (let LH 1168).Sletanje u Lisabon u 15.50h. Polazak na panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najlepši kvart grada - Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca... Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje. *Za polazak 25. maj, sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.30h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.30h. Sletanje u Frankfurt u 08.30h. Nastavak putovanja za Lisabon u 13.00h (let LH 1168).Sletanje u Lisabon u 15.00h.*
2. dan Lisabon
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Noćenje
3. dan Lisabon
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak Nacionalne palate, bivše letnje rezidencije portugalskih kraljeva, danas pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu i Atlantik. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan Lisabon
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost odlaska sa vodičem agencije na poludnevni program plus. Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smeštene na levoj obali reke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru. Individualan povratak do hotela. Noćenje.
5. dan Lisabon
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare I Obidoš. Polazak oko 8.30 h. Vožnja do Batalje. Po dolasku, obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. veka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja koje je postalo poznato po divnoj plaži i tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cveća. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče u restoran u kome se uz laganu večeru i piće može uživati u fado muzici. Noćenje.
6. dan Lisabon
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Evoru. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista i kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO-a. Nalazi se u provinciji Alentaž gde se, u brdovitim predelima, divnim seoskim pejzažima, vinogradima, domaćoj hrani i tišini i spokojstvu, može uživati u begu od stresnog života. Obilazak Katedrale Svetog Franciska i u njoj „ Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha. Povratak u Lisabon preko 17. kilometara dugog mosta Vasko da Gama. Noćenje.
7. dan Lisabon - Frankfurt - Beograd
Doručak. Slobodno vreme do transfera do aerodroma. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Frankfurt u 16.20h (let LH 1169). Sletanje u Frankfurt u 20.20h. Nastavak putovanja za Beograd u 22.05h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.50 h.

Smeštaj:
Hotel Vip Inn Berna 3* www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Inn-Berna/About-Hotel.aspx
Hotel se nalazi nedaleko od strogog jezgra grada koje je udaljeno oko 3, 5 km. Najbliža hotelu je metro stanica Kampo Pekeno. Vožnja do centra traje oko 10 minuta. U sastavu hotela je: restoran, bar, poslovni centar i prodavnica.Sve sobe su klimatizovane i poseduju: kupatilo sa fenom, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu švedskog stola. Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

Cena aranžmana:
Polazak 22. mart: € 459
Aerodromske takse (cena podložna promeni): € 126
Cena za dete 2-11, 99 godina (u pratnji 2 odrasle osobe): na upit
Doplata za jednokrevetnu sobu: (isključivo na upit)
Polazak 25. maj: € 469
Aerodromske takse (cena podložna promeni): € 150
Cena za dete 2-11, 99 godina (u pratnji 2 odrasle osobe): na upit
Doplata za jednokrevetnu sobu: (isključivo na upit)

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Frankfurt - Lisabon - Frankfurt - Beograd
- Transfer aerodrom - hotel - aerodrom u Lisabonu
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
- Panoramsko razgledanje Lisabona
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- fakultativni izleti - minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi
- usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- karta za metro, karta za brod
- gradska taksa u Lisabonu 1 evro po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela.

Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 20 putnika

Fakultativni izleti:
Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril - Cena € 60 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za Royal palatu. Trajanje izleta oko 8 sati.
Celodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš - Cena € 60 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.
Celodnevni izlet Evora - Cena € 55 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u katedralu i kapelu. Trajanje izleta oko 8 sati.
Fado veče - Cena € 55 U cenu je uključena večera i piće u restoranu uz zvuke fado muzike.

Napomene u vezi izleta:
- Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15.
- U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene.
- Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

Uslovi i način plaćanja:
- Cene putovanja su iskazane u evrima.
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.
- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture.
- U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).
- Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje

Garantovane cene: Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Portugal. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata i sl…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Olympic Travel
Hit ponude
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci

1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike