Azorska ostrva - 14 dana

Azorska ostrva - 14 dana
Azorska ostrva - 14 dana
Azorska ostrva - 14 dana
Azorska ostrva - 14 dana
Azorska ostrva - 14 dana
Azorska ostrva - 14 dana
Azorska ostrva - 14 dana
Azorska ostrva - 14 dana
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi14 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Putovanje na Azorska ostrva 2018.

14 dana, avio+takse+transferi+smeštaj+vodič

Lisabon, Ponta Delgada, Pico, Terceira

Polazak:

- 03.06.2018.
Putovanje koje će ispuniti sve vaše snove i prevazići sva vaša očekivanja. Obilazak nekadašnje prestonice Sveta i najlepšeg grada na reci Težo uz neverovatnu zabavu i uživanje. Portugal, zemlja na ivici Evrope, nekomercijalna turistička destinacija i njen glavni grad – Lisabon, jedna od najlepših i najživljih prestonica na svetu. Obilazimo obalu Portugala, Kaškaiš, Eštoril (gde je i najveći kazino u Evropi), fotografisanje sa surferima na Ginšu plaži, pečat i sertifikat da ste bili na najzapadnijoj tački Evrope – Cabo da Roca, okean koji udara u stene, penušavi talasi… Mistična Sintra, masonsko mesto iznad koga se često ujutru nadvijaju oblaci i magla kao da žele da sakriju ovo mesto i ujedno nestaju sa prvim jačim zracima sunca. Pogled sa brda sa fantastičnim pogledom, vrtovi, uske uličice, šarmantni kafići…
Provod kakav još niste doživeli! Ne propustite ovu priliku da upoznate očaravajući Lisabon i njen skriveni raj - Azore!
Lisabon je glavni grad Portugala. Nalazi se na obali Atlantika na ušću reke Težo. Grad obiluje lepim građevinama svih stilova,uglavnom nastalih nakon zemljotresa (1755.). Centar grada je pod zaštitom UNESKA. Lisabonska katedrala potiče iz 1147. godine. Izdvaja se i Kula Belem, koja je podignuta u čast prekomorskih otkrića. Brojni su i muzeji od kojih se ističu oni posvećeni morima i okeanima.

Plan i program puta za polazak 07.11.2017:
1.dan: Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let za Lisabon sa presedanjem. Dolatak u Lisabon i transfer do smeštaja. Posle kraćeg predaha fakultativni obilazak grada: avenida Liberdade, trg Foz, Elevador da Gloria, vidikovac Sao Pedro de Alkantara. Povratak u smeštaj. Noćenje.
2.dan: Fakultativni izlet: Sintra, Cascais, Estoril. Obilazak krećemo šetnjom ‘’Pena’’ parkom, koji krase skrivene pećine. Od vodiča ćemo čuti neverovatnu istoriju Pena palate. Sledeća stanica je Sintra, obilazimo njen istorijski deo a ostatak vremena možete uživati u lokalnoj hrani ili u obilasku Nacionalne palate. Zaustavljamo se na ‘’kraju sveta’’ – na velikim liticama Roca Cape, na najzapadnijoj tački kontinentalne Evrope. Bogata prošlost, uske ulice, šarenilo cveća, raskošne vile i plavo prostranstvo Atlantskog okeana – Cascais, naša poslednja stanica. Šetnja duž obale Atlantskog okeana. Povratak u Lisabon. Noćenje.
3.dan: Slobodan dan u Lisabonu. Noćenje.
4.dan: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do leta za Sao Miguel. Dolazak u Ponta Delgadu. Transfer do smeštaja.Noćenje.
5.dan: Budimo se na najvećem od devet ostrva ’’Zelenom ostrvu’’ kako ga još nazivaju. Ne gubimo vreme i odmah krećemo na fakultativni izlet. Najlepši primer netaknute prirode, uživamo u pogledu na Lagoa das Sete Cidades, dva blizanca, sva slatkovodna vulkanska jezera. Pravo vulkansko područje, sa naslagama lave, svojom jedinstvenošću čini Jezero vatre – Lagoa do Fogo. Put nas vodi ka prirodnom rezervatu Caldeira Velha – vodopadi nam oduzimaju dah. poseta plantaži čajeva, vraćamo energiju uz zeleni ili crni čaj. Obilazak Furnas-a, izvanredni gejziri, izvori lekovite vode, čine Furnas nezaobilaznom tačkom Sao Miguela. probamo gastronomsko jelo Azora – Cozido das Furnas, prirodno kuvano pod zemljom. U povratku ka Ponta Delgadi, prolazimo pored bivše prestonice ostrva Vila Franca do Campo. Povratak u smeštaj. Odmor. Večernja šetnja prestonicom ostrva. Noćenje.
6.dan: Jutro i dobar deo dana koristimo za istraživanje grada, uživanje u tradicionalnoj hrani. Drugi deo dana koristimo za fakultativni izlet Poca da Beija. Mesto poznato i po nazivima ’’Rajski bazeni’’, ’’bazeni bujne vode’’, predstavlja kompleks od pet različitih termalnih područja, u kojima ćemo uživati ostatak dana. Povratak u smeštaj. Noćenje.
7. dan: Slobodan dan. Noćenje.
8.dan: Napuštanje smeštaja. Slobodno vreme do transfera za aerodrom. Let do ostrva Pico. Transfer do smeštaja. Noćenje.
9.dan: Budimo se na popularnom ‘’Crnom ostrvu’’,drugom najvećem ostrvu Azora kojom dominira vulkan Pico. Počinjemo fakultativnim izletom gde ćemo obići najzanimljivija mesta na ostrvu, vinograde, beskrajne zelene pejzaže, muzeje. Povratak u smeštaj. Noćenje.
10.dan: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let ka Terceiri. Dolazak na ostrvo, transfer do smeštaja. Obilazimo grad u kome smo smešteni Angra do Heroismo (Angra do Eroizmo), koji se nalazi pod UNESCO-vom zatitom. Nekada glavni centar za trgovinu, danas grad neobičnih kućica i popločanih ulica. Povratak u smeštaj. Noćenje.
11.dan: Fakultativni izlet, obilazak juga, severa, centra i jugoistoka ostrva. Obilazimo zaliv Salga, muzej vina, crkvo Sao Sebastiano kao i druge zanimljivosti ljubičastog ostrva. Slobodno vreme. Noćenje.
12.dan: Slobodan dan. Noćenje.
13.dan: Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let za Lisabon. Transfer do smeštaja. Noćenje.
14.dan: Napuštanje smeštaja. Slobodno vreme do leta za Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polazak: 03.06.2018.

Smeštaj:
- Hostel/Guesthouse je smeštajni kapacitet koji raspolaže 1/2 sobama. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. U zavisnosti od izabrane opcije, kupatilo je zajedničko ili se nalazi u sobi. Tačan naziv smeštaja biće objavljen nakon formiranja grupe.

- First minute cena: 1390 eur
- Regularna cena: 1490eur
- First minute cene važe za prijave do 15.03.2018. Nakon tog datuma važi regularna cena.

Cena aranžmana obuhvata:
- Povratnu avio kartu sa svim taksama
- Lokalnu avio karte sa svim taksama i prtljagom od 20kg
- Sve transfere prema planu i programu puta
- Smeštaj u hostelima/gesthausima prema planu i programu puta (1/2 sobe)
- kompletnu organizaciju i vođenje puta.

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Uslovi plaćanja:
- Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, nakon formiranja grupe plaća se još 400 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji, u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, a najkasnije 6 nedelja pred put.
- Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje:
- Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom.
- Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.
- Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put.
- Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Napomene:
Opšte napomene:
- Organizator putovanja je Jungle Travel sa licencom OTP 266/2010.
- Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
- Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
- Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja Jungle Travel-a.
- Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise
- U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
- Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
- Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
- U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
- Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
- Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
- Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana
- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
- Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti uslovi putovanja uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:
- Organizator putovanja, Jungle Travel, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje. zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
- Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
- U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
- Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
- Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
- Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:
- Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
- Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
- Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
- Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
- U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Jungle Tribe

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • Aranžmani za Evropu:
  +381 11 240 0213
  Daleke destinacije:
  +381 11 407 6257
  Fax:
  +381 11 386 3841
 • Adresa:
 • Gospodar Jevremova 49, Beograd

  Poslovnice:
  Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad
  tel: +381 21 30 16 689
 • Website:
 • www.jungletribe.com

Hit ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%