sledeća
Uskrs 2020. - Lisabon - 5 dana, avion
Uskrs 2020. - Lisabon - 5 dana, avion

1. maj 2020. - Lisabon - 5 dana, avion

1. maj 2020. - Lisabon - 5 dana, avion
Lisabon - Grad sa dušom

30. April - 04. Maj 2020. – 5 dana / 4 noćenja – 1. maj 2020
Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara.
Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 - 1524). On je bio prvi čovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.

Program putovanja:
1.dan - 16.04. (četvrtak) - Beograd - Frankfurt - Lisabon
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Prijavljivanje i predaja prtljaga za let. Po sletanju panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Avenija Republike, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Belem (kula Svetog Visentea) i spomenik Otkrićima. Odlazak do hotela i prijavljivanje. Noćenje.
2.dan - 17.04. (petak) Lisabon - pešačko razgledanje - Fado večera
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet - Pešački obilazak Lisabona. Obilazak Trga Restauradores na kom se nalazi jedinstven mozaik i spomenik koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Ne trgu se nekada nalazila kraljevska palata uništena u zemljotresu 1755. Godine. Zato se ovaj trg takođe zove Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Obilazak gradske četvrti Alfama. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.
3.dan - 18.04. (subota) Lisabon - Sintra - Kabo Da Roka - Kaškaiš - Eštoril - Lisabon
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet - Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je grad pod zaštitom UNESCO-a od 1995. godine. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak Kraljevske palate (tzv Gradska palata), jedne od najbolje očuvanih kraljevskih palata (14. vek) u Portugalu koja je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine. Nastavak putovanja. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope - Kabo da Roka. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Slobodno vreme za ručak. Povratak u Lisabon. Noćenje.
4.dan - 19.04. (nedelja) Lisabon - Batalja - Nazare - Obidoš - Lisabon
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na organizovanji celodnevni fakultativni izlet Batalja - Nazare - Obidoš. Po dolasku u Batalju, poseta manastiru Svete Marije, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca - Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja za Obidoš. Obidoš je šarmantni, srednjovekovni gradić, potpuno opasan zidinama a nalazi se na oko 80 km severno od Lisabona. Obilazak grada. Slobodno vreme ukoliko vremenski raspored dozvoljava. Povratak u Lisabon. Noćenje.
5.dan - 20.04. (ponedeljak) Lisabon - Frankfurt - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom u 11:50 (postoji mogućnost izmene). Povratak Lufthanzinim letovima preko Frankfurta. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. (Kraj usluga)

Doplate i popusti:
- Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 200€
- Deca od 0 - 2 godine - plaćaju 30€, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
- Deca 2-12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu) uz prethodni upit u agenciji.
- Treća odrasla osoba u 1/2 + 1 sobi popust 5% uz prethodni upit u agenciji.
* Dodatni ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Hotel VIP Entrecampos 4*
www.viphotels.com
Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta. Organizator zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela. Hotel pripada lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza u blizini poslovnog dela Lisabona i na 5min od linije metroa. Hotel poseduje restoran, bar, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj i internet uz doplatuDoručak – kontinentalni švedski sto.

Cena aranžmana uključuje:
- Avio kartu na relaciji Beograd - Frankfurt - Lisabon- Frankfurt - Beograd sa kompanijom Lufthanza
- Aerodromske takse - 192 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse su podložne promenama i mogu uticati na izmenu cene pre putovanja)
- Smeštaj u hotelu 4* prema opisu na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)
- Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
- Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
- Troškove organizacije putovanja
- Usluge pratioca grupe
- Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

Ne uključuje:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje Uniqa. Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Potrebne informacije mogu se dobiti u agenciji ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnici poseduje obe vrste osiguranja
- Fakultativne izlete
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine, i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2 € po osobi po noći
- Individualne troškove putnika

Fakultativni izleti
- Pešačko razgledanje grada grada - 20€ odrasli / 15 € deca (uključene karte za metro u sklopu pešačkog razgledanja)
- Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 55€ (U cenu nije uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri ni ručak)
- Batalja, Nazare, Obidoš - 60 € (U cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja)
- Fado veče - 55 € odrasli / 45 € deca (U cenu je uključen transfer taksijem i večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)

Napomena za fakultativne izlete:
- Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...
- Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (Potrebno je najmanje 16 prijavljenih učesnika za realizaciju svakog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene uz pristanak putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi inopartner. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima.

Načini plaćanja aranžmana:
Fizička lica:
- Gotovinom 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 14 dana pre putovanja
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 15.06.2020. Čekovi se realizuju 5/10. i 15. u mesecu.
- Platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro) ili preko računa
- 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% do 4 jednake mesečne rate bez kamate - ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji
- Online platnim karticama Visa i Maestro preko website-a agencije

Pravna lica:
- Gotovinom 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 14 dana pre putovanja (izdaje se gotovinski račun)
- Kompanijskom platnom karticom (Visa, Dina, Master, Maestro) - (izdaje se gotovinski račun) - Preko računa firme (virmanski)
- Online kompanijskim platnim karticama Visa i Maestro preko website-a agencije

Dream Land

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 630 55 01
  +381 11 3232 386
 • Adresa:
 • Kralja Milana 15, Beograd
 • Website:
 • https://www.dreamland.travel

Hit ponude
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje