Aguas Calientes - Peru

Aguas Calientes (2), Peru (3)
Aguas Calientes, Peru - aranžmani, hoteli, smeštaj, hosteli, egzotične destinacije

Nova godina 2018. - Peru, Bolivija, Čile, Argentina
Gradovi koji se obilaze: Lima, Kusko, Akvas Kalientes, Jezero Titikaka- Ostrvo Sunca, La Paz, Salar de Ujuni, San Pedro de Atakama, Buenos Aires. Aktivnosti: Surf u Limi, obilazak čuvene pijace Inka u...
Peru - Bolivija - Čile - Argentina
Surf u Limi, obilazak čuvene pijace Inka u Kusku, Put Inka, obilazak Doline Inka i Maču Pikču, kupanje u Titikaki, pijaca veštica u La Pazu, planinarenje na 5400m na Čakaltaju, dolina meseca na 4500m,...
1 - 2 od 2 rezultata
Poznat i kao Maču Pikču Pueblo, ovaj grad se nalazi duboko u dolini ispod drevnih inkanskih ruševina i opasan je kamenim zidinama i šumom oblaka. Svi oni koji putuju iz Maču Pikčua i do njega, moraju proći kroz ovaj grad. Ukoliko noćite ovde moći ćete da uhavtite prvi jutarnji autobus do planina Maču Pikčua i da ostanete tamo do kasnog popodneva.

Geografija i klima

Položaj

Agvas Kalijentes je narodni naziv za ’’Tople izvore’’, grad u Peruu koji se nalazi na reci Urubambi (Vilkanoti). Najpoznatiji je po tome je što predstavlja najbliže mesto odakle možete doći do svetog istorijskog lokaliteta Maču Pikčua.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je španski.

Turističke atrakcije

Muzeji

- Kraj stanice Puente Ruinas, u podnožju staze koja vodi do Maču Pikčua se nalazi Muzej iskopina Manuela Čaveza Balona (Museo de Sitio Manuel Chávez Ballón). On sadrži odlične informacije (na španskom i engleskom jeziku) o arheološkim iskopinama Maču Pikčua i o inkanskim graditeljskim metodama. Zastanite ovde pre ili posle posete Maču Pikču. U blizini se nalazi i mala botanička bašta.
- Muzej i botanička bašta Maču Pikčua: preko mosta na drugoj strani grada, na kraju staze koja vodi do Maču Pikčua nalazi se put koji vodi do Muzeja i botaničke bašte Maču Pikčua, koje takođe vredi posetiti ako imate dovoljno vremena.

Ostale atrakcije

- Putukusi: za one koji nakon svega imaju još i energije za pešačenje, tu su neke dobre staze u blizini, uključujući i jednu koja ide uz strmu planinu Putukusi direktno nasuprot Maču Pikčuu. Pratite železničku prugu oko 250 m zapadno od stanice i videćete stazu koja se strmo uzdiže. Delovi staze su mostovi sačinjeni od drvenih prečki, a pogled na Maču Pikču je vredan pešačenja.
- Ekološki centar: dalje uz prugu blizu mosta do Maču Pikčua naći ćete Ekološki centar, sa prašumskim stazama koje će vam oduzeti otprilike sat vremena. Dovde možete doći prateći put prema Maču Pikčuu kako biste izbegli prolazak kroz železnički tunel.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

- U gradu se nalazi veliki broj pica-restorana.
- Ako imate prilike, definitivno probajte alpaku.

Šta raditi i gde izaći


- Ako ste umorni od pešačenja, bolna stopala i umor možete izlečiti na toplim izvorima u Agvas Kalijentesu. Ovi maleni, prirodni termalni izvori, po kojima je ovaj grad i dobio naziv, su pored izvora Kokolmajo u Santa Terezi najbolji u ovoj oblasti.
- Ako želite masažu, mnogi bi vam preporučili Andsku banju.
Žena s krajolikom
13:36Pink Film
Žena s krajolikom
Šarada
18:40Cinemania
Šarada
Tesna koža
22:39Pink Film
Tesna koža
Crni labud
23:00HBO
Crni labud
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije