Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom

Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
Veličanstveni Nepal - 9 dana / 6 noćenja, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi9 danasobausluga zavisi od... prevoz avionomdetaljnije
Katmandu, Čitvan, Pokara
Namaste i dobrodošli u Nepal!
9 dana/ 6 noćenja, avionom

First Minut popust od 70 € po osobi za uplate do 30.11. ili do popune kapaciteta predviđeni za First Minute ponudu. Ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.

Cena putovanja po osobi u evrima. Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate
Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu je do 05. Januara 2019. Ili do popune mesta

Polazak: 20. februar 2019.
Povratak: 28. februar 2019.
Nepal je mala kontinentalna zemlja bogate kulture, brojnih prirodnih lepota i nadasve ljubaznih ljudi. Na ukupnoj površini od 147, 181 kvadratnih kilometara ušuškala se između dve velike države, Indije i Kine. Za mnoge je i krov i sveta s obzirom da se Mont Everest (Sagarmatha), najviši vrh
planete, nalazi baš u Nepalu. Svetilišta, hramovi, palate, trgovi, bezvremenske skulpture i brojne legende su danas praktično neprocenjiva umetnička vrednost koja grad čine Katmandu svojevrsnim muzejom pod vedrim nebom. Nacionalni park Čitvan je prvi park s divljim životinjama u ovoj zemlji u kome se mogu ne samo videti već i dodirivati brojne i veoma retke životinjske vrste. Pokara je drugi po veličini grad u Nepalu. Prepoznatljiv je kao mesto izuzetne prirodne lepote i po spektakularnim prizorima ogledalo je Himalaja. Polazna je tačka planinara i jedan od najvećih svetskih treking centara.

Program putovanja:
1.dan (20.02.2019.) Beograd - Doha Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Agencije u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (let QR232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:45 časova. Čekanje na vezu.
2.dan (21.02.2019.) Doha - Katmandu Poletanje za Katmandu u 03:20 časova (let QR 652). Obrok u avionu. Sletanje u 10:30. Odlazak na poludnevno razgledanje Katmandua. Grad Katmandu je grad-muzej sa veoma autentičnom i dobro očuvanom arhitekturom prethodnih vekova. Razgledanje obuhvata jedinstveni hram u svetu - hram žive boginje Kumari Bahal, Trg Durbar sa mnoštvom hramova i palatu Hanuman Doka, staru palatu nepalskih kraljeva.Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
3.dan (22.02.2019.) Katmandu - Čitvan Doručak. Rano ujutru mogućnost odlaska na faklutativni izlet: let iznad Himalaja, neponovljivo iskustvo preletanja preko najviših vrhova Himalaja s pogledom na Mont Everest (plaćanje na licu mesta u iznosu od 220 usd po osobi). Odlazak za Nacionalni park Čitvan (vožnja traje oko 6 časova). Nacionalni park Čitvan se nalazi na Uneskovoj listi od 1984. godine. Čitvan znači srce džungle i vodi nas u svet močvara u kojima žive krokodili, retki gmizavci, ptice i sisari. U svom priorodnom okruženju žive i zaštićene Interkontinentalna putovanja životinjske vrste poput bengalskih tigrova, nosoroga, slonova, majmuna, retkih ptica itd. Ručak i
večera u hotelu. Noćenje.
4.dan (23.02.2019.) Čitvan Doručak. Celodnevne aktivnosti u džungli. Rano ujutro nakon doručka odlazak na safari. Potom, ukrcavanje na ručno pravljene drvene kanue i plovidba po reci Rapti. Plovidba kanuom je najbolji način da se upoznamo sa navikama krokodila u svom prirodnom okruženju. U nacionalnom parku se mogu se videti i različite vrste ptica koje žive isključivo u ovom području. Nakon vožnje šetnja kroz džunglu. Odlazak na safari na slonovima kroz džunglu u potrazi za nosorozima i divljim životinjama. Poseta lokalnom selu Taru i uživanje u kulturnom programu pripadnika plemena. Ručak i večera u hotelu. Noćenje.
5.dan (24.02.2019.) Čitvan - Pokara Doručak. Odlazak za Pokaru (vožnja traje oko 6 - 7 sati). Dolazak u hotel. Smeštaj. Pokara je najpopularnija turistička destinacija u Nepalu. Nalazi se pored jezera Feva u sred planinskih masiva - Daulagiri, Anapurna i Manaslu. Grad je polazna tačka planinara i jedan od najvećih svetskih treking centara. U toku popodneva vožnja brodićem po jezeru Feva. Večera. Noćenje.
6.dan (25.02.2019.) Pokara Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje Pokare. Razgledanje Dejvinih vodopada, Pagode svetskog mira koja se nalazi na vidikovcu iznad jezera odakle se pruža fenomenalan pogled, kao i Međunarodnog muzeja alpinizma. Večera u hotelu. Noćenje.
7.dan (26.02.2019.) Pokara - Katmandu Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Katmandu. Po dolasku odlazak na celodnevno razgledanje koje uključuje posetu velikog svetilišta Pašupatinat, koje predstavlja najsvetije mesto za sve hindu vernike Nepala, posvećeno bogu Šivi. Nalazi se na reci Bagmati, na čijim se obalama vrše kremiranja. Razgledanje Dakšinkali hrama koji je najspektakularniji od svih hramova posvećenih boginji Kali.Večera u hotelu. Noćenje.
8.dan (27.02.2019.) Katmandu Doručak. Celodnevno razgledanje starog jezgra Katmandua i čuvene stupe Svajanbunat, koja se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada. Sagrađen je pre više od 2.500 godina i dominira dolinom Katmandua koja je proglašena UNESCO-vom svetskom baštinom. Za budiste Katmandua, to je važna svetinja, jer veruju da ih Buda neprestano posmatra i štiti sa svojih četvoro očiju uprtih na sve četiri strane sveta. Obilazak Bagdaona ili Baktapura, grada bogova, čija arhitektura starih građevina predstavlja pravo remek-delo. Poznat je po bogatoj kulturi, hramovima i umetničkim predmetma od drveta, metala i kamena. Razgledanje Trga Durbar, Palate sa 55 prozora, hrama Njatapol i dr. Potom razgledanje stupe Budanat, jedne od najvećih te vrste u svetu, u čijoj okolini žive tibetanski kaluđeri u manastirima. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 20:50 časova (let QR 651). Obrok u avionu. Sletanje u 23:50 časova. Čekanje na vezu.
9.dan (28.02.2019.) Doha - Beograd Poletanje za Beograd u 06:50 časova (let QR 231). Obrok u avionu. Dolazak u 10:40 časova.

Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1520 eur (Cena važi do 30.11.2018.- cena sa popustom)
Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1590 eur (Cena važi od 01.12.2018. - redovna cena)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 290 eur

Napomena: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama,
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4*,
- ishrana prema programu (u Katmanduu na bazi polupansiona, u Čitvanu na bazi punog polupansiona, u Pokari na bazi noćenja sa doručkom + jedna večera u lokalnom restoranu), lokalni let Pokara - Katmandu,
- razgledanja i transferi prema programu,
- troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse 308.56 evra (koje se sastoje od sledeć EUR 4.48LG, 0.98RF, 16.72RS, 13.88YR, 0.22RS, 16.64G4, 0.88PZ, 7.60B6, 8.58NP, 8.58NQ) - (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate).
- Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara koji se plaća po rezervaciji.
- Fakultativni izleti, viza za Nepal koja se plaća na aerodromu po sletanju u Katmandu (25 usd),
- obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 30 usd za ceo boravak),
- međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Načini plaćanja:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35% , 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Opšte i korisne informacije:
Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Nepal koja se dobija na aerodromu po sletanju u Katmandu. Obavezno je poneti 2 fotografije 5x5cm sa sobom. Viza za Nepal je 25 usd. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184).

Valuta: Nepal - nepalska rupija 1eur = 134.919 NPR 1 usd = 116.554 NPR

Klima: Nepal ima tipičnu monsunsku klimu. Suvi period je od oktobra do maja, dok je vlažni (monsunski) period od juna do septembra. Suvo i toplo sa temperaturama od 15 do 29◦C. Period visoke turističke sezone.

Hoteli: Katmandu - Hotel Malla 4* themallahotel.com/ ili sličan Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Udaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu.

Čitvan - Hotel Jungle Villa Resort 4* www.junglevillaresort.com/ ili sličan U blizini Nacionalnog parka Čitvan, na obali reke Rapti nalazi se hotel Jungle villa Resort. Sobe su klimatizovane, imaju TV sa satelitskim kanalima, kupatilo sa tušem (24h topla voda) i balkon sa koga se pruža prelep pogled na reku Rapti. Hotel ima bar i prostrani restoranu u kome se služi doručak, ručak i večera.

Pokara - Hotel Temple Tree Resort 4* templetreenepal.com/ ili sličan Hotel Temple Tree je butik hotel, koji odlikuje spoj zapadnog standarda sa prepoznatljivom arhitekturom Nepala. Nosi naziv po drvetu franđipani koji tu raste. Nalazi se u blizini Feva jezera u Pokara dolini. Svaka soba ima balkon sa pogledom na bujni vrt, TV sa ravnim ekranom, aparat za kafu/čaj. Hotel ima dva restorana, spa centar i bar pored otvorenog bazena.

Napomena: Na međunarodnim letovima avio kompanije Qatar Airways dozvoljena težina prtljaga je 30kg+7kg ručni prtljag, dok je na lokalnom letu Pokara - Katmandu dozvoljeno 15kg + 7kg ručni prtljag po osobi. Doplata za dodatni kilogram prtljaga iznosi 1, 25 usd i plaća se na licu mesta.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti