Dvorci Bavarske - 6 dana , bus

Dvorci Bavarske - 6 dana , bus
Dvorci Bavarske - 6 dana , bus
Dvorci Bavarske - 6 dana , bus
Dvorci Bavarske - 6 dana , bus
Dvorci Bavarske - 6 dana , bus
Dvorci Bavarske - 6 dana , bus
Dvorci Bavarske - 6 dana , bus
Dvorci Bavarske - 6 dana , bus
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Dvorci Bavarske - 6 dana , bus

Termin: 17.10.-22.10.2018.

Bajkovito putovanje u domovinu prelepih dvoraca, piva i preukusnih kobasica.
Obilazak Minhena, bavarske prestonice u kojoj su živeli i iz nje vladali bavarski kraljevi skoro osam vekova, predstavlja posebnu atrakciju. Zamak Nimfi – letnja rezidencija, Kraljevska palata, Stara i Nova gradska kuća, čuvene mihnenske bele kobasice i najbolja nemačka piva i još mnogo toga što najbolji grad za život u Nemačkoj može da ponudi.
Bavarska pokrajina predstavlja sve ono što danas doživljavamo kao tradicionalnu Nemačku i njenu kulturu, a oduvek je predstavljala okosnicu ove države. Bavarska peciva, piva i kolenice, kraljevi, folklor, bajkoviti zamkovi, BMW – sve su to simboli ponosnih Bavaraca, koji za sebe tek na drugom mestu kažu da su Nemci.
Jedna od nezaobilaznih atrakcija Bavarske jeste dvorac Nojšvanštajn, izgrađen za kralja Ludviga II. Osmišljen i sagrađen po ideji pozorišnog dizajnera, za kralja, koji u svom dvorcu nije imao tron i u kojem je spavao samo 11 noći. Ovaj bajkoviti dvorac jedan je od najfotografisanijih objekata na svetu, a njegov izgled nesumnjivo je uticao na stvaranje Diznijevog zamka, koji viđamo na početku svakog od filmova iz ove produkcijske kuće. Čudesni dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Nemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 – 1886) koji je bio opsednut željom da gradi luksuzne i neobične palate. Iako je u dobroj meri uspeo u svojim nastojanjima, potrošio je vekovima sticano državno i porodično bogatstvo dinastije Vitelsbah zbog čega je, samo dan pre tragičnog kraja, zatočen i proglašen neuračunljivim. Regensburg koji se nalazi na rekama Regen i Dunav, sedište biskupije koju je osnovao papa Benedikt u 8.veku, najpoznatiji je po kamenom mostu preko Dunava iz 12. veka i starom, srednjovekovnom jezgru grada, koje se nalazi na Unesco listi svetske kulturne baštine. Nirnberg je grad bogate istorije i nalazi se u Bavarskoj. Prvi put se pominje u dokumentu cara Henrika III još 1050. godine. Ovde se nalazilo utvrđenje u kojem je često boravio car Svetog Rimskog Carstva. Zbog toga se smatra da je Nirnberg bio nezvanična prestonica Carstva i ogledalo nemačke istorije gde su cvetali trgovina i umetnost.
Dvorac Linderhof bio je rezidencija već pomenutog kralja Ludviga II, a izgrađen je po ugledu na palatu Kralja Sunca, poznatijeg kao Luj XIV – čuveni francuski Versaj. U svojim odajama, u Dvorani ogledala, kralj je provodio noći čitajući, a dan je koristio za spavanje, odmor i šetnju po prelepim vrtovima koji okružuju palatu, pa ne čudi što su ga nazvali Kraljem Noći.
Salzburg je grad koji turisti najviše posećuju kako bi stekli uvid u Mocartov život i delo, ali osim toga, ovaj grad ima da ponudi još puno toga – stari srednjevekovni i barokni grad, dvorac Mirabel i njegovi magični vrtovi. Salzburg je jedan od gradova bogatstva i ekskluzive, a ujedno je i veliki austrijski religiozni centar.

Program putovanja:
1.dan Beograd - Novi Sad
Sastanak putnika u Beogradu u 17:30 h. Polazak autobusa u 18.00 h. Polazak iz Novog Sada u 19:15h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Polazak iz Subotice u 20:30 h. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju.
2. dan Pasau - Nirnberg
Dolazak u mesto Pasau koji se nalazi na ušću tri reke. Grad su stvorili italijanski barokni majstori graditeljstva. Visoki tornjevi, šarene fasade, živopisni trgovi, romantična šetališta i krivudave uličice i danas doprinose mediteranskoj atmosferi. U Starom gradu uzdiže se veličanstvena Katedrala Sv. Stefana u kojoj su smeštene jedne od najvećih katedralnih orgulji sveta, stara i nova skupština grada, tvrđava Oberhaus, stara biskupska rezidencija... Polazak za Nirnberg na severu Bavarske koji leži na reci Pegnic i koji je osnovan u 11. veku, rodno mesto najvećeg slikara nemačke renesanse Alberta Direra, carski grad gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva Svetog rimskog carstva nemačke nacije (962-1806), gde je počela izrada prvih džepnih satova u 16 veku Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan Nirnberg - Bamberg - Nirnberg
Doručak. Obilazak starog istorijskog centra pešice sa vodičem: srednjevekovni bedemi sa kraljevskim dvorcem iz 12. veka, crkva Sv. Lorenza, Sv.Marije, Sv. Sebalda iz 13. veka, gradski trg sa Lepom fontanom i gradskom kućom, Fontana vrlina vek, zgrade vina, kukuruza, kuća Alberta Direra, ulica starih zanata, Hangmanov most, fontana Dečak sa guskom 16. vek, zgrada suda gde se održao Nirnberški process. Slobodno vreme. Fakultativano odlazak u Bamberg, jedan od najočuvanijih srednjevekovnih gradova, koji se nalazi na sedam brežuljaka na severu Bavarske 62 km od Nirnberga. Obilazak pešice starog grada sa vodičem: visoki tornjevi Carske katedrale Sv. Petra iz 11. veka, Stara i Nova biskupska rezidencija, zgrada Gradske Većnice na obali reke Regnic sa zgradama iz srednjeg veka poznatim kao " Mala Venecija" ubraja se u arhitektonsko - istorijski najznačajnije građevine u Evropi. Stari grad je od 1993 proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Bamberg je poznat po egzotičnom dimljenom pivu, najvećem broju pivara po glavi stanovnika i po prvoj knjizi štampanoj na nemačkom jeziku 1459. godine. Slobodno vreme. Povratak u Nirnberg. Noćenje..
4. dan Nirnberg - Vircburg - Rothenburg Na Tauberu - Nirnberg
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Rothenburg na Tauberu i Vircburg.. Nastavak putovanja prema gradu Vircburg udaljenom oko 110km - dobro očuvani barokni grad na reci Majni koji postoji jos od 8.veka, danas je važan univerzitetski, trgovački i poljoprivredni centar severozapadne Bavarske, u kome uzgoj vinove loze i proizvodnja vina i piva zauzimaju važno mesto. Obilazak istorijskog centra grada: Biskupska palata Rezidens koja se nalazi na UNESCO listi svetske baštine, tvrđava Marianberg, katedrala Sv. Kilijana sa dva tornja, Gradska skupština, stari most na Majni dugačak 180 metara, gradska bolnica… Slobodno vreme. Polazak prema Rotenburgu na Tauberu, grad u istočnoj Bavarskoj koji leži na reci Tauber, spominje se još u 10. veku a današnji Rotenburg je poznat zbog dobro očuvane lepote arhitekture iz srednjeg veka.U starom gradu koji je okružen zidinama sa mnoštvom uskih, kamenom popločanih ulica i zgradama sa tipičnim drvenim ukrasima na fasadama. Obilazak pešice starog jezgra grada sa vodičem: gradska kapija, gradska skupština sa zvonikom na bajkovitom srednjevekovnom trgu, crkva Sv.Petra i Pavla, Marijanina apoteka, crkva Sv.Jakova.Slobodno vreme. Povratak u Nirnberg. Noćenje.
5. dan Nirnberg - Regensburg
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Regensburgu Obilazak pešice istorijskog centra grada koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, kameni most iz 12. veka, katedrala sv. Petra koja je bila sedište biskupije od 13.veka, benediktinski samostan Sv. Emeram iz 13.veka, crkva sv.Jakova iz 12.veka, apoteka Adler iz 17.veka, Rathaus u kojem je zasedao Reichstag - skupština Svetog Rimskog carstva sve do 1806… Slobodno vreme.Nastavak putovanja i polazak prema Beogradu. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.
6. dan Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Aranžman obuhvata:
- Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
- Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Nirnbergu
- Razgledanja prema programu
- Usluge vodiča
- Troškovi organizovanja putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- Fakultativni izleti
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da obavezno uzmu međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice)

Fakultativni izleti i posete:
- Poludnevni izlet “Bamberg” Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak istorijskog centra grada I usluge vodiča.
- Celodnevni izlet “Vircburg i Rotenburg na Tauberu” Cena: 30 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak istorijskog centra Vircburga i Rotenburga i usluge vodiča.
- Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.

Način plaćanja:
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke intese za efektivu na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa.
- Gotovinsko plaćanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Kreditnim karticama.
- Preko računa

Umanjenja:
- Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za sopstveni prevoz 60 evra po osobi
Važno: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

Opis smeštajnih jedinica:
Hotel Acom 3*, Nirnberg www.acomhotels.de/en/nuernberg/acomhotel-nuernberg.html
Nalazi se 3 km od centra Nirnberga (stanica metroa je pored hotela). Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, TV–om i WiFi internetom (koji se naplaćuje). Doručak je kontinentalni –samoposluživanje.
- Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

Važne napomene za putovanje “Bavarska”
Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
Uz blagovremeni upit u poslovnicama Agencije, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama.

Opšte napomene:
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Agencije nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.
Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 40 putnika
U slučaju promena na monetarnom trzištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Cena aranžmana je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Jungle Tribe

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • Aranžmani za Evropu:
  +381 11 240 0213
  Daleke destinacije:
  +381 11 407 6257
  Fax:
  +381 11 386 3841
 • Adresa:
 • Gospodar Jevremova 49, Beograd

  Poslovnice:
  Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad
  tel: +381 21 30 16 689
 • Website:
 • https://www.jungletribe.rs

Hit ponude
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja