1. maj 2017. - Gradovi i dvorci Nemačke

1. maj 2017. - Gradovi i dvorci Nemačke

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Obilasci:
Regensburg – Nirnberg – Rotenburg – Manhajm – Hajdelberg – Vorms – Rideshajm – Zamak Rajnštajn – Pfalcgrafenstein – Lorelaj – Koblenc – Sant Goar – Tibingen – Hohenzolern – Salcburg

8 dana, autobusom
dnevne vožnje autobusom

Termini:
24.04. – 01.05.
Program putovanja:
1.dan Kragujevac – Beograd / N.Sad – Pasau
Sastanak putnika na dogovorenom mestu u 4.00 sata. Polazak autobusa u 4.10 h. Putovanje za Nemačku. Usput pauze za odmor i osveženje. Dolazak u Pasau. Večernji obilazak slikovitog grada na ušću reke Inn u Dunav. Noćenje.
2.dan Pasau – Regensburg – Nirnberg – Rotenburg – Manhajm
Doručak. Odlazak za Regenzburg. Razgledanje srednjevekovnog dela grada na Dunavu koji je na UNESCO-voj listi svetske baštine: katedrala sv. Petra, Gradska većnica, Kameni most, rimska vrata Porta Praetoria. U podne boravak u Nirnbergu. Obilazak starog srednjevekovnog grada: Dokument centar, crkva Sv Lorenca, Schöner Brunnen, stari mostovi preko reke Pegnic, Zamak, Direrova kuća…. Popodne obilazak Rotenburga na reci Tauber. Srednjevekovni grad važi za jedan od najromantičnijih gradova Nemačke: Topler zamak, kapija zamka, crkva Sv.Jakova, toranj Markus… Predveče odlazak za Manhajm. Smeštaj u hotel(okolina). Slobodno veče. Noćenje.
3.dan Manhajm – Hajdelberg – Vorms – Manhajm
Doručak. Celodnevi izlet: najpre do univerzitetskog grada Hajdelberga. Kraće razgledanje grada: Karlova kapija, Zamak Hajdelberg , Gradska kuća, Stari most na Nekaru, crkva Sv. Duha, kuća viteza Sv. Đorđa, Univerzitetski kvart,…Odlazak za Vorms grad opevan u epu o Nibelunzima iz 13.veka: Katedrala iz 12.veka posvećena Sv. Petru, crkva Sv. Pavla; crkva Sv. Martina; spomenik Martinu Luteru; sinagoga, muzej Nibelunga… Pauza za ručak i odmor. Popodne odlazak u Manhajm. Panoramsko razgledanje grada i slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan Manhajm – Rideshajm – Romantik – Zamak Rajnštajn -Pfalcgrafenstein – Lorelaj – Koblenc
Posle doručka nastavak putovanja Romantičnim putem uz Rajnu. Prolazak kraj bajkovitih predela oblasti Rajnskog Palatinata i Hesena i živopisnih rajnskih sela. Prva pauza u Rideshajmu – centru rajnskih vinograda. Panorama na vinograde i Rajnu sa brda na kome je grandiozni spomenik posvećen ujedinjenju Nemačke i caru Vilhelmu I. Odlazak u obližnje selo Asmanhausen. Ukrcavanje na brod i plovidba na drugu obalu Rajne. Poseta srednjevekovnom dvorcu Romantik-Rajnštajn sa koje se pruža divan pogled na okolinu i Rajnu. Razgledanje vrta Burgunder(ime po vinovoj lozi iz Burgundije koja ovde raste), sale Vitezova… Individualno razgledanje. Povratak i odlazak najpre autobusom a potom brodom do ostrva Pfalcgrafenstajn, na kome je istoimeni zamak. Popodne povratak na kopno i odlazak do pesmom opevane stene Lorelaj. Panorama i legenda o zanosnoj Lorelaj uz misteriozni eho. Predveče odlazak za Koblenc. Smeštaj u hotel i slobodno veče. Noćenje.
5.dan Koblenc
Doručak. Odlazak u razgledanje romantičnog starog grada. Pešačka tura: Stari zamak, Florings trg, crkva Svete Gospe iz 13. veka, Fontana Šengel i Većnica, crkva Sv. Kastora i Nemački ugao (Deutsches Eck) sa velikom statuom Vilhelma I. Slobodno popodne. Predveče fakultativni odlazak u Vinsko selo Kolbenc na večeru… Noćenje.
6.dan Koblenc – Sant Goar – Tibingen
Posle doručka odlazak do gradića Sankt Goar. Odatle je još jedna panorama na stenu Lorelaj. Poseta zamku Rajnfals, najvećem utvrđenju na Rajni. Putovanje uz Rajnu. Panorama na ostrvo i Mišiji toranj. Putovanje na jug u saveznu državu Baden-Wirtenberg. Popodne dolazak u lepi romantični Tibingen na reci Nekar. Smeštaj u hotel (okolina). Posle kraćeg odmora odlazak u obilazak grada mladih. Svaki četvrti stanovnik Tibingena je student.Večernja šetnja: Univerzitet, trg Holcmarkt sa crkvom Stiftkirche, crkva Sv. Jovana, Gradski trg i Većnica. Zamak Hohentubingen (panorama). Predah u aleji Platana. Vožnja čamcima po reci Neker(fakultativno). Uveče povratak u hotel. Noćenje.
7.dan Tibingen – Hohenzolern – Salcburg
Doručak. Putovanje do dvorca Hohencolern koji se nalazi na vrhu istoimenog brda na nadmorskoj visini od 855 m. i 234 m. iznad Hehingena. Dvorac pripada porodici Hohencolerna. Iz porodice Hohencolerna je srpska kraljica Marija Karađorđević, ćerka Ferdinanda kralja Rumunije i majke Marije od Edinburga. Šatl busom dolazi se do dvorca odakle se pruža divna panorama. U 11,30 nastavak putovanje za Austriju. Dolazak u Salcburg oko 17,00. Podsećanje na istoriju grada, na Visoki Salcburg i Mocarta. Noćenje.
8.dan Salcburg – Beograd – Kragujevac
Doručak. Nastavak putovanja za Srbiju preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u polazna mesta u večernjim satima.

Cena aranžmana: 396€ u din. + 40€ na putovanju
Cena: u eurima, plaća se po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.Devizni deo u inostranstvu.

Aranžman obuhvata:
– prevoz turističkim autobusom po maršruti (klima, DVD)
– 7 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* Passau(1), Manhajm (2 – okolina), Koblenc (2), Tibingen (1 – okolina), Salcburg (1).
– usluge lokalnih vodiča i vodiča pratioca grupe.
– takse i ostale hotelske i prevozne obaveze na putovanju u eurima

Aranžman ne obuhvata:
– celodnevni izlet sa obilaskom Hajdelberga i Wormsa: prevoz, vodič i ulaznice za zamak Hajdelberg i muzej Nibelunga 20 €
– putovanje za Koblenc: 2 prevoza brodom, ulaznice za zamkove Romantike Rajnštajn i Pfalcgrafenštajn i Centar Lorelaj, vodičke usluge 30 €
– Sant Goar, zamak Reinfals, prevoz, vodič i ulaznica 10 €
– Hohenzolern, prevoz, šatl bus od podnožja do dvorca, obilazak dvorca i soba, vodičke usluge 18 €
– troškove međunarodnog zdravstveno osiguranja,
– ostale fakultativne izlete, ulaznice i ostale ne pomenute usluge

Doplata: za 1/1 sobu -155€

Načini plaćanja:
gotovina, čekovi, administrativne zabrane, kreditne kartice (Dina, Visa, Maestro, MasterCard, American Express)

Odloženo plaćanje:
40 € mesečno, na sedam mesečnih rata bez kamate. Učešće 117€. Troškovi obrade 1€.
Garancija plaćanja: administrativna zabrana ili čekovi građana.

Uslovi:
za realizaciju putovanja minim. 40 putnika
– u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, otkazni rok je 10 dana pre planiranog polaska
– organizator zadržava pravo izmene toka programa u cilju bolje realizacije istog
– Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, Agencije Holiday, uskladjen sa YUTA standardima
– putnik u svoje ime i svojih saputnika potpisom Prijave-Ugovora potvrdjuje da je upoznat sa Opštim uslovima putovanja agencije Holiday.
Hit ponude
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%