Berlin - Nemačka

Berlin (8), Nemačka (34)
Berlin, Nemačka - aranžmani, hoteli, smeštaj, hosteli, metropole, kružne ture

1. maj 2018. - Berlin - 6 dana / 3 noći, bus
1.Dan putovanje (28.04. subota): Beograd - Berlin - Sastanak grupe u 14.30h sa parkinga Štark Arene, južna strana, ulaz iz Bulevara Arsenija Čarnojevida (ulaz sa autoputa). Predviđeno vreme polaska u...
Berlin
1.dan: Beograd - Polazak iz Beograda oko 17:00 časova sa dogovorenog mesta i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 18:00 časova (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska...
Berlin - 6 dana, autobusom
Program putovanja: - 1. dan Niš - Beograd - Novi Sad - Berlin - Polazak sa parkinga benzinske pumpe „Lukoil Jastrebac“ kod TC „Tempo“ u 13,00 h. Polazak iz Beograda u 17,00 h sa autobuskog terminala...
Berlin i Krakov - 6 dana, autobusom
Polazak iz Kragujevca u 19,00 (Roda), Beograda u 21:00 i N.Sada u 22:20 (Tempo). Putovanje preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama za osveženje.venije. Noćna vožnja. - 2.dan Prag - Dolazak u...
Krstarenje - Norveški fjordovi - MSC Orchestra
Program putovanja: - 1. dan, 23.jun Luka: Kopenhagen - Danska; Odlazak: 18:00 - 2. dan, 24. jun Luka: Varneminde - Nemačka; Dolazak: 08:00, Odlazak: 19:00 - 3. dan, 25. jun na moru - 4. dan, 26. jun...
Krstarenje Norveškim fjordovima - MSC Orchestra
Program putovanja: - 1. dan 17.jun Luka: Vaneminde - Nemačka; Odlazak: 18:00 - 2. dan 18.jun na moru - 3. dan 19.jun Luka: Stavanger - Norveška; Dolazak: 07:00, Odlazak: 19:00 - 4. dan 20.jun Luka:...
Uskrs 2018. - Berlin - 6 dana / 3 noći, autobusom
Berlin je glavni grad Nemačke sa oko 3, 5 miliona stanovnika. Danas je jedan od najlepših i najjačih gradova Evrope. Tokom boravka u Berlinu neizostavno je videti: Aleksaderplatz - nekadašnji check...
Uskrs i 1. maj - Berlin - 6 dana, bus
Polazak iz Beograda oko 17:00 časova sa dogovorenog mesta i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 18:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna...
1 - 8 od 8 rezultata
Berlin je glavni grad Nemačke, ali takođe i svetska metropola, koja uprkos okupaciji i podeli tokom 20.veka, predstavlja jednu od najuzbuljivijih evropskih destinacija. Kao kreativni centar internacionalne reputacije, Berlin je danas multikulturalna sredina koje jedva i da pominje Hladni rat i zid kojim je grad bio podeljen skoro tri decenije.
Dođite u Berlin zbog muzeja svetske klase, veoma jeftinog noćnog života, nepreglednih parkova, fascinantne istorije koja je skoro vidljiva na svakoj ulici i savremene umetnosti koja bez premca u odnosu na bilo koju drugu na svetu.
Za razliku od ostatka Nemačke, u Berlinu ćete verovatno jesti Vijetnamsku ili Tursku hranu služenu kao Nemačku, širom grada, na ulicama čućete bezbroj starnih jezika, a vaša opcije za noćni život će se kretati od Ruskih diskoteka do Francuskih burleski i Engleskih karaoka gde će vam domaćini biti transvestiti. Dođite i pridružite se najvećoj evropskoj zabavi.

Geografija i klima

Položaj

Berlin je glavni grad Nemačke i jedna od 16 država (Länder) Federalne Republike Nemačke.

Regioni i okruzi

Berlin ima više centara (u smislu centra grada). Berlin je podeljene na mnogo opština (Bezirke), a svaka opština je sačinjena od nekoliko mesnih zajednica (Kieze). Svaka od ovih opština i mesnih zajednica ima svoj jedinstveni stil.

Klima

Berlin je pod uticajem umerene sezonske klime.

Razumevanje

Kultura

Berlin je poznat po svojim brojnim kulturnim institucijama, od kojih mnoge uživaju internacionalnu reputaciju. Zahvaljući imresivnoj arhitekturi, brojnim muzejima, obrazovnim institucijama i kulturnim događajima ovaj grad je sa pravom poznat kao Zeitgeist metropolis.
Grad ima i raznovrsnu umetničku scenu i dom je oko 420 umetničkih galerija.

Jezik

Zvanični jezik je nemački.

Religija

Više od polovine stanovnika Berlina nema registrovanu versku pripadnost i Berlin se često opisuje kao ateistička prestonica Evrope.

Turističke atrakcije

Muzeji

- DDR muzej - svedoči o svakodnevnom životu iza Čelične Zavese. Tu ćete naučiti da su deca odrasla u Istočnoj Nemačkoj prolazila kroz proces kolektivnog navikavanja na nošu, inženjeri su zarađivali malo više od farmera, a svi su zajedno odlazili na nudističke plaže. Ulaz je tačno na reci Špreji, odmah preko puta Berlinske katedrale.
- Ako se pitate šta Nemci radili proteklih 2000 godina, posetite odličan Nemački Istorijski Muzej. Izvanredan utisak ostavlja veliki globus koji je originalno stajao u Ministarstvu inostranih poslova Nacističke Nemačke sa rupama od metaka.U dvorištu, se nalaze skulpture umirućih vojnika u baroknom stilu, čiji je autor Andreas Schlüter. Privremene izložbe visokog kvaliteta zauzimaju anekse zvane IM Pei Bau (Jo Ming Pej), po arhitekti koji ih je dizajnirao.

Dvorci i palate

- Schloss Neiderschonhausen- ako biste skidali sloj po sloj sa ove palate došli biste do skromnog, dvospratnog imanja iz 17.veka.
Knez izbornik, Fridrih III (kasnije kralj Fridrih I) je video potencijal u skromnom dvorištu 1691.godine i proširio ga zajedno sa arhitektama (Nering i Eosander) koji će kasnije ponovo zajedno sarađivati i na Schloss Charlottenburg.
- Pruski vladari su voleli da love i šume (Grunewald) su bile jedno od njihovih omiljenih lovišta. Ovde je Knez izbornik – Joakim II – izabrao lepo mesto blizu lepuškastog jezera (Grunewaldsee), da izgradi renesansnu palatu. Palata nosi naziv „Haus am Grunen Walde“ (Kuća u Zelenoj Šumi), po čemu je šuma i dobila ime.
Danas su sobe ove palate ispunjene starim nameštajem, slikama i dekorativnim objektima koji su od kada je gradjevina restaurirana ponovo dostupni za javnost.

Verski objekti

Nikolaikirche - originalne gotičke crkve su redak prizor u Berlinu tako da je to prva stvar koja čini Crkvu svetog Nikole posebnom. Drugi razlog, je njena ključna uloga tokom Reformacije. Iza debelih zidova ove crkve je 1593.godine knez izbornik, Joakim II, održao prvu luternasku misu. Statua od bronze u njegovu čast, nalazi se ispred crkve. Unutar crkve, obratite pažnju na krstionicu iz 1398.godine, baroknu propovedaonicu iz 1714.godine i oltar u ranom renesansnom stilu iz 1582.godine koji u svom centru sadrži prikaz Poslednje Večere.

Ostale atrakcije

- Zgrada Rajhstaga (podignut 1894.godine), gde zaseda Nemačka skupština, Bundestag, je opet postala središte nemačke politike od 1999.godine. Obnovu je izvršio arhitekta lord Norman Foster koji je sačuvao istorijsku spoljašnost građevine dok je dodao upečatljivu staklenu kupolu. Vredi čekati u redu zbog vožnje liftom na vrh, odakle se odlično vidi panorama grada. Redovi su kraći rano ujutru i noću.
- Umetnička kuća Taheles ili kako je nazivaju “Sistine Chapel of Graffiti” predstavlja umetnički centar nastao tokom prvih dana ponovnog ujedinjenja. Unutra ćete naći brojne ateljee, galerije, bioskop, radionice, kafe bar i prostor za pozorišne predstave.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

Glavni obrok u Berlinu su currywurst.To su u stvari bratwurst (kobasice od govedine, teletine, svinjetine) prekrivene kečapom i karijem. Možete ih naći svuda u Berlinu, najčešće kod uličnih prodavaca.

Šta raditi i gde izaći

- Kada ste u gradu nemojte zaobići Badeshiff (Eichenstrasse,Treptow): veliki javni bazen na reci Špreji sa velikom plažom i barom. Za avanturiste predlažemo ipak jedno od mnogobrojnih jezera koja okružuju Berlin – Wannsee, Weisssensee, Muggelsee i Havelsee do kojih se može lako doći javnim prevozom ili biciklom od centra grada.
- Urbane plaže su vrlo popularna stvar u Berlinuu, sve zajedno sa plažnim barovima i ležaljkama.Mada se vi ne možete kupati ni na jednoj od njih, idealno su mesto za sunčanje. One koje treba posetiti su svakako Strandbar Mitte (Monbijou Park ,Mitte), Capital Beach (Ludwig Erhard Ufer, Tiergarten) i Gaz Berlin Beach (Englische Strasse,Tiergarten).
- Biciklizam je način života u Berlinu - retko će te sresti Berlinca koji ne poseduje bicikl - a grad je odlično mesto za vožnju biciklom, sa svojim ogromnim biciklističkim stazama, obazrivim vozačima i ravnim terenom. Kanal, Tiergarten i Treptower Park su omiljene biciklističke destinacije, a za veoma dobre bicikliste, preporučujemo odlatak na periferiju grada.
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu