Monte Karlo - Monako

Monte Karlo (1), Monako (1)
Monte Karlo, Monako - aranžmani, kružne ture, hoteli, smeštaj, turističke agencije

Azurna obala i San Remo - 5 dana / 2 noći
Sastanak putnika na glavnoj autobuskoj stanici BAS u 14:30 h. Polazak autobusa u 15:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih...
1 - 1 od 1 rezultata
Monte Karlo je poznat kao mesto boravka milionera, ali ipak ovaj izuzetni grad predstavlja mnogo više od toga. Deo je Monaka, majušne samoupravne kneževine.
U duhovnom središtu Monako Vila nalazi se trg Palate, na kojem stoji veličanstvena palata koju legendarna porodica Grimaldi i dalje čuva. Njihova turbulentna istorija, začinjena glamurom, tragedijom i dramom, daje jedinstven duh Monte Karlu i doprinosi njegovoj mistici.

Geografija i klima

Položaj

Monte Karlo je administrativna oblast Kneževine Monako.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je francuski.

Turističke atrakcije

Muzeji

Okeanografski muzej (Musée Océanographique) je smešten u elegantno zdanje koje je otvoreno 1910. godine i sadrži zbirke čija je tematika pomorska istorija kneževine. U podrumu se nalazi akvarijum gde boravi čak 4000 vrsta riba.

Dvorci i palate

Palata Grimaldijevih je veliko zdanje koje se nalazi u srcu Monako Vila. Njenih 15 prostorija je otvoreno za javnost. Obratite pažnju na smenu straže.

Verski objekti

Katedrala u Monaku možda nije primamljiva sudeći po izgledu, ali je definitivno vredi posetiti s obzirom na to da se u njoj nalazi porodična kripta Grimaldijevih. Tu je takođe sahranjena i princeza Grejs Keli koja je tragično stradala u saobraćajnoj nesreći 1982. godine.

Ostale atrakcije

- Egzotični vrt (Jardin Exotique) je otvoren 1933. godine i čini ga predivna zbirka flore koja se prostire uz strmu stenu u eksploziji boja i opojnih aroma. Ovde preovladava subtropska vegetacija.
- Monako Vil je stari deo grada koji je porodica Grimaldi učinila svojim domom i uporištem. Nalazi se na vrhu velike kamene izbočine zapadno od gradskog centra. Strma staza koja vodi do njega otkriva fantastičan pogled na grad i prelepe jahte koje su usidrene u pristaništu.
- Privatna zbirka starinskih automobila princa Renijea III obuhvata razne vrste vozila, od kočija koje su vukli konji do maseratija, rols rojseva i mercedesa. Prava je poslastica za ljubitelje automobila i istorije.
- Galeriju lepih umetnosti Marlboro (Marlborough Fine Arts Gallery) su osnovali Frenk Lojd i Hari Fišer u Londonu. Druga galerija je otvorena u Rimu, potom još jedna u Njujorku, a zatim jedna u Monaku. U njoj se nalazi kolekcija slika umetnika iz doba nakon Drugog svetskog rata, u kojoj su čak i slike Pabla Pikasa, Žoana Miroa, Žila Brasaja, Luja Buržoaza, Dejla Čihalija, Dejvida Hoknija i Anrija Matiza.
- Kondamin (La Condamine) je distrikt na drugom mestu po starosti, nakon Monako Vila. Ovde možete da zastanete i divite se mnogim luksuznim jahtama i krstaricama koje obično ukrašavaju dokove u marini.
- Operu Monaka je podigao poznati arhitekta Šarl Garnije. Auditorijum opere je ukrašen crvenim i zlatnim nijansama, kao i freskama i skulpturama koje su nanizane svuda oko auditorijuma. U njoj su se održali neki od najboljih baletskih i operskih nastupa i koncerata veka.

Kulinarski specijaliteti


Piće

Šampanjac ima status nacionalnog pića u Monaku.

Šta raditi i gde izaći

- Okušajte sreću u Grand Kazinu, a možete ga posetiti samo zarad razgledanja. Sobe za igre su upečatljive, sa obojenim staklom, slikama i skulpturama koje se nalaze svuda.
- Na ulicama Monaka održavaju se i svetski poznate trke Formule 1,što je jedan od najvećih društvenih događaja godine. Ove trke svake godine organizuje Automobilski klub Monaka. Glavnu nagradu (Grand Prix) donosi 77 krugova oko najužih izuvijanih ulica Monte Karla dugačkih 263 km. Glavna atrakcija trka Formule 1 je mala razdaljina između trkačkih automobila i publike.
- ’’Akvavizija’’ je čamac nalik katamaranu koji je opremljen sa dva prozora u trupu broda za potrebe podvodne plovidbe, što omogućuje posetiocima da istražuju morski svet obale na neobičan način.
- Azur Express: zabavni turistički vozovi vas svakodnevno vode u obilaske širom Monaka. Posetićete luku Monaka, Monte Karlo i njegove palate, čuveni Kazino, Stari grad i njegovu gradsku većnicu i naravno kraljevsku Prinčevu palatu.
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje