Kankun - Meksiko

Kankun (0), Meksiko (0)
Kankun, Meksiko - aranžmani, hoteli, smeštaj, avio karte, letovanje

Kao i Las Vegas, Ibica ili Dubai, Kankun je grad u kome zabava stalno traje. Ako tome dodamo i odlične plaže, dobijamo jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija zapadne hemisfere, koju godišnje poseti više od četiri miliona turista (većinom iz SAD-a). Teško je bilo zamisliti da će ovaj mali ribarski grad postati svetski poznata destinacija. Ambiciozni meksički planeri su sredinom 70-ih odlučili da nadmaše Akapulko novim, elitnim hotelima na poluostrvu Jukatan i tako je nastao Kankun.

Geografija i klima

Položaj

Kankun se nalazi na severoistočnoj obali Kinatana Rue u južnom Meksiku, na udaljenosti većoj od 1700 km od Meksiko sitija.

Klima

Kankun ima tropsku klimu, sa smenama kišnih i sušnih perioda, malim temperaturnim razlikama između godišnjih doba i sa jako izraženim sezonama kiša.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je španski.

Turističke atrakcije

Muzeji

Muzej INAH se nalazi južno od Konvencionalnog centra. Izložba deformisanih lobanja (kod Maja roditelji su namerno deformisali lobanje svoje dece da bi ih ulepšali) je pomalo zastrašujuća, ali ovde možete videti i izložbu nakita i drugih predmeta.

Verske atrakcije

Hram Maja je posvećen prvenstveno Ihceli, boginji meseca i plodnosti kod Maja. Hram je otkrila ekspedicija Franciska Hernandeza Kordobe, 1517. godine. Konkvistadori su pronašli različite ženske glinene figure, ali nije jasno da li sve one predstavljaju Ihcel ili nekoliko različitih boginja.

Ostale atrakcije

- Plaža delfina ima odličan pogled, u blizini postoje ruševine iz doba Maja, a kao najudaljenija od bulevara uglavnom je mirna i sa manje posetioca.
- Park Las Palapas je miran i bezbedan, odličan je za popodnevni piknik ili večernju šetnju.
- U sredini severnog dela Hotelske zone, plaža Langosta je prava oaza za plivanje. Nalazi se u Zalivu žena, a prekrivena je najfinijim koralnim peskom koji je zaštitni znak Kankuna. Voda je plitka i dobra za ronjenje, a ovde se nalaze i brojni restorani i barovi.
- Napori lokalnog ribara doveli su do osnivanja rezervata za zaštitu kornjača 1980. godine, 5 km južno od grada, gde im je omogućeno razmnožavanje, a oko njihovih jaja se stavljaju žice da bi se zaštitla od predatora.

Šta raditi i gde izaći

- Posetite nezaboravan eko-arheološki park, gde se možete opustiti i uživati u prirodi celog dana. Hiljadama godina ovaj park prirode i arheološka zona su predstavljali ceremonijalni centar i luku Maja.
- Kskret se nalazi na 55 km južno od Kankuna, blizu plaže Karmen. Provedite dan istražujući Kskret gde su Maje više od 1000 godina održavale svoje ceremonije. Posetite ovaj park, uživajte na ležaljkama, plivajte u kristalno čistom moru i upoznajte istoriju Maja.
- Posetite i rezervat biosfere Sian Kan, jedan od najvećih parkova u Meksiku. U pratnji iskusnog vodiča, spuštaćete se kajakom niz vodopade, pešačiti kroz džunglu i roniti u pećinama. Sian Kan je na listi Svetske prirodne i kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Savane, dine i lagune predstavljaju stanište najrazličitijih biljnih i životinjski vrsta, uključujući više od 350 vrsta ptica.
Poslednja trka
18:00Pink Film
Poslednja trka
Leon Profesionalac
22:00FOX Movies
Leon Profesionalac
Zelena milja
23:00TV1000
Zelena milja
Šindlerova lista
01:29Prva Plus
Šindlerova lista
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci

Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti