Akapulko - Meksiko

Akapulko (0), Meksiko (8)
Akapulko, Meksiko - aranžmani, hoteli, smeštaj, avio karte, letovanje

Pre Kankuna i Ikstape, Akapulko je bio glavni meksički grad za zabavu. Zbog svojih predivnih plaža i noćnog života nazvan je ’’Biserom Tihog okeana’’. Akapulko je bio mesto zabave za bogate i slavne, kao što su Frenk Sinatra, Elvis Presli, Elizabet Tejlor, Džudi Garland.
Niz predivnih plaža koje okružuju Zaliv Akapulka (Bahía de Acapulco) mogu biti opuštajuće mesto za sunčanje i uživanje u moru.

Geografija i klima

Položaj

Akapulko je grad, samoupravna opština i glavna morska luka u državi Gerero na pacifičkoj obali Meksika, 300 km jugozapadno od Meksiko Sitija.

Klima

U Akapulku vlada tropska vlažna i suva klima.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je španski.

Turističke atrakcije

Muzeji

- Tvrđava San Dijega (Fuerte de San Diego): ova predivno restaurirana petougaona utvrda podignuta je 1616. godine. Njena svrha je bila da od upada holandskih i engleskih gusara štiti španske galije kojima se obavljala trgovina između Filipina i Meksika. Ovde se nalazi Istorijski muzej Akapulka (Museo Histórico de Acapulco), u kome se održavaju izložbe sa tematikom gradske istorije.
- Kuća maski (Casa de la Máscara): ovaj očaravajući muzej maski se nalazi blizu utvrde na pešačkom delu Morelosa. Poseduje izvanrednu zbirku maski iz okoline Meksika. Možete videti i Afro-Mestiza iz Kosta Čike, kao i maske sa Kube, iz Italije i Afrike. U centralnoj prostoriji se nalaze savremene kreacije.

Verski objekti

Na brdu visoko iznad Akapulka, smeštena je Kapela mira (La Capilla de la Paz). U ovoj minimalističkoj otvorenoj kapeli videćete vodopad, vrtove i klupe sa kojih možete uživati u predivnom pogledu na Akapulk. Veliki beli krst na kapeli se iz zaliva može videti već na udaljenosti od nekoliko milja.

Ostale atrakcije

- Čuveni skakači sa litica (’’clavadistas’’) iz La Kebrade imaju mnogobrojnu publiku još od 1934. godine. I dan-danas izvode svoje skokove sa gracioznim umećem sa visine od 25-35 m, pravo u usku okeansku uvalu ispod.
- Arheološko nalazište Palma Sola, koje se nalazi duboko u šumi visoko iznad Akapulka, jedan je od 12 poznatih lokaliteta sa petroglifima u oblasti Akapulka. Palma Sola je najdostupnija od svih i sadrži 18 petroglifa iz perioda od 200. godine p. n. e. do 600. godine n. e. Ne zna se mnogo o ljudima koji su načinili ove crteže, čiji se motivi kreću od jednostavnih figura u obliku štapa do složenih scena iz svakodnevnog života drevnog Akapulka.
- Kaletilja je mala plaža koja se spaja sa Kaletskim plažama u uvali na južnoj strani Plažnog poluostrva (Península de las Playas). Ova oblast je popularna među porodicama sa malom decom, s obzirom na to da je voda veoma mirna.

Šta raditi i gde izaći

- Možete krstariti čamcima i jahtama, od kojih najveći deo polazi iz okoline plaže Tlakopanoće ili plaže Mansaniljo blizu sokala (glavnog trga). Plovila ima raznih, od onih sa staklenim dnom i onih sa više nivoa, do jahti koje nude tiha krstarenja po zalivu za vreme zalaska sunca.
- Porodični park za sportove na vodi, CICI, nalazi se na istočnoj strani Akapulka. Svakoga dana možete gledati nastupe sa delfinima. Takođe možete i sami zaplivati sa njima ili uživati u spuštanju sa vodenog tobogana dugog 80 m, u plivanju u bazenu sa veštačkim talasima ili u vožnji na Sky Coastergiant.
- Sportsko pecanje je veoma popularno u Akapulku. Agencija Fish-R-Us nudi poludnevne pecaroške izlete zajedno sa opremom i mamcima.
- Možete gledati skakače sa litica kako ’’nastupaju’’ i noću, recimo iz restorana La Perla, iz kog imate pogled na litice. Oni se penju na visinu koja može preći 30 m i skaču sa litice baš u trenu kada se formiraju veliki talasi!
Boni i Klajd
23:32HRT 1
Boni i Klajd
Uhvati me ako možeš
00:12Prva Plus
Uhvati me ako možeš
Kil Bil 2
00:25FOX Movies
Kil Bil 2
Veliko bekstvo
01:35Cinemax
Veliko bekstvo
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti