Akapulko - Meksiko

Akapulko (0), Meksiko (8)
Akapulko, Meksiko - aranžmani, hoteli, smeštaj, avio karte, letovanje

Pre Kankuna i Ikstape, Akapulko je bio glavni meksički grad za zabavu. Zbog svojih predivnih plaža i noćnog života nazvan je ’’Biserom Tihog okeana’’. Akapulko je bio mesto zabave za bogate i slavne, kao što su Frenk Sinatra, Elvis Presli, Elizabet Tejlor, Džudi Garland.
Niz predivnih plaža koje okružuju Zaliv Akapulka (Bahía de Acapulco) mogu biti opuštajuće mesto za sunčanje i uživanje u moru.

Geografija i klima

Položaj

Akapulko je grad, samoupravna opština i glavna morska luka u državi Gerero na pacifičkoj obali Meksika, 300 km jugozapadno od Meksiko Sitija.

Klima

U Akapulku vlada tropska vlažna i suva klima.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je španski.

Turističke atrakcije

Muzeji

- Tvrđava San Dijega (Fuerte de San Diego): ova predivno restaurirana petougaona utvrda podignuta je 1616. godine. Njena svrha je bila da od upada holandskih i engleskih gusara štiti španske galije kojima se obavljala trgovina između Filipina i Meksika. Ovde se nalazi Istorijski muzej Akapulka (Museo Histórico de Acapulco), u kome se održavaju izložbe sa tematikom gradske istorije.
- Kuća maski (Casa de la Máscara): ovaj očaravajući muzej maski se nalazi blizu utvrde na pešačkom delu Morelosa. Poseduje izvanrednu zbirku maski iz okoline Meksika. Možete videti i Afro-Mestiza iz Kosta Čike, kao i maske sa Kube, iz Italije i Afrike. U centralnoj prostoriji se nalaze savremene kreacije.

Verski objekti

Na brdu visoko iznad Akapulka, smeštena je Kapela mira (La Capilla de la Paz). U ovoj minimalističkoj otvorenoj kapeli videćete vodopad, vrtove i klupe sa kojih možete uživati u predivnom pogledu na Akapulk. Veliki beli krst na kapeli se iz zaliva može videti već na udaljenosti od nekoliko milja.

Ostale atrakcije

- Čuveni skakači sa litica (’’clavadistas’’) iz La Kebrade imaju mnogobrojnu publiku još od 1934. godine. I dan-danas izvode svoje skokove sa gracioznim umećem sa visine od 25-35 m, pravo u usku okeansku uvalu ispod.
- Arheološko nalazište Palma Sola, koje se nalazi duboko u šumi visoko iznad Akapulka, jedan je od 12 poznatih lokaliteta sa petroglifima u oblasti Akapulka. Palma Sola je najdostupnija od svih i sadrži 18 petroglifa iz perioda od 200. godine p. n. e. do 600. godine n. e. Ne zna se mnogo o ljudima koji su načinili ove crteže, čiji se motivi kreću od jednostavnih figura u obliku štapa do složenih scena iz svakodnevnog života drevnog Akapulka.
- Kaletilja je mala plaža koja se spaja sa Kaletskim plažama u uvali na južnoj strani Plažnog poluostrva (Península de las Playas). Ova oblast je popularna među porodicama sa malom decom, s obzirom na to da je voda veoma mirna.

Šta raditi i gde izaći

- Možete krstariti čamcima i jahtama, od kojih najveći deo polazi iz okoline plaže Tlakopanoće ili plaže Mansaniljo blizu sokala (glavnog trga). Plovila ima raznih, od onih sa staklenim dnom i onih sa više nivoa, do jahti koje nude tiha krstarenja po zalivu za vreme zalaska sunca.
- Porodični park za sportove na vodi, CICI, nalazi se na istočnoj strani Akapulka. Svakoga dana možete gledati nastupe sa delfinima. Takođe možete i sami zaplivati sa njima ili uživati u spuštanju sa vodenog tobogana dugog 80 m, u plivanju u bazenu sa veštačkim talasima ili u vožnji na Sky Coastergiant.
- Sportsko pecanje je veoma popularno u Akapulku. Agencija Fish-R-Us nudi poludnevne pecaroške izlete zajedno sa opremom i mamcima.
- Možete gledati skakače sa litica kako ’’nastupaju’’ i noću, recimo iz restorana La Perla, iz kog imate pogled na litice. Oni se penju na visinu koja može preći 30 m i skaču sa litice baš u trenu kada se formiraju veliki talasi!
Hrabro srce
19:00Pink Action
Hrabro srce
Ponekad u aprilu
22:45Cinemax 2
Ponekad u aprilu
Elitni odred
23:20Cinemania
Elitni odred
Život je more
00:10CineStar...
Život je more
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije