Singapur i Malezija sa odmorom na Penangu - 14 dana /11 noćenja - avionom i autobusom

Singapur i Malezija sa odmorom na Penangu - 14 dana /11 noćenja - avionom i autobusom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi14 danasobausluga zavisi od... prevoz avionom i... detaljnije
Singapur i Malezija sa odmorom na Penangu
14 dana /11 noćenja- avionom i autobusom

Cena putovanja po osobi u evrima (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)
Prijavljivanje i uplata akontacije (40%) do 15.novembra 2019. Ili do popune mesta.

Polazak: 12. januar 2019.
Povratak: 25. januar 2019.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara po rezervaciji
Destinacija jugoistočne Azije bila je meta brojnih svetskih putnika, trgovaca, religija, kolonizatora i dr. od najstarijih vremena do dana današnjeg. Mini država Singapur i Malezija, koja na ovoj turi prikazuje svoj deo na Malajskom poluostrvu, predstavljaju prave bisere i riznice materijalnih dokaza o prisustvu svih onih koji su prolazili kroz njih. Kada se uzmu u obzir i prirodne lepote obogaćene raskošnom vegetacijom, onda je ova tura sigurno pravi izbor za jedno nezaboravno putovanje.

Program putovanja:
Dan 1 (12.01.2019.) Beograd - Doha Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Agencije u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (let QR232). Dolazak u 18:45 časova. Nastavak putovanja za Singapur u 20:15 časova (let QR942). Obrok u avionu.
Dan 2 (13.01.2019.) Doha - Singapur Dolazak u 09:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu (prema međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 i 14:00 časova). Kraći odmor pre podne. Poludnevno razgledanje grada čiji naziv u prevodu znači " lavlji grad". Singapur je jedan od najmodernijih gradova Jugoistočne Azije, sa jednom od najboljih prirodnih luka u svetu, puno moderne arhitekture, ali i mnogo raskošnog tropskog zelenila, starih hramova sa tipičnom kineskom atmosferom. Obilazak obuhvata Merlion park, kinesku i indijsku četvrt, baštu orhideja i dr. Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 3 (14.01.2019.) Singapur Dorucak. Slobodan dan za odmor i individualna razgledanja i kupovinu, ili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta (Sentoza ostrvo, Jurong park ptica, kineska bašta, čuveni zoološki vrt i dr.). Noćenje.
Dan 4 (15.01.2019.) Singapur - Malaka (Malezija) Doručak. Polazak autobusom za Malaku (oko 3 sata same vožnje, ali se usput prave i kraće pauze) sa prelaskom graničnog prelaza izmedju Singapura i Malezije. Vožnja kroz veoma lepe predele južnog dela Malajskog poluostrva do Malake. Po dolasku, poludnevno razgledanje Malake, interesantnog istorijskog grada na obalama zaliva Malaka, koji je vekovima bio stecište moreplovaca svih pomorskih zemalja. Grad je postao najbogatija luka i kao takav, intersantan za mnoge zemlje. Muzej, hramovi, hrišćanske crkve i arhitektura starog dela grada govore o njegovoj bogatoj istoriji. Istorijski deo grada uvršten je u svetsku kulturnu baštinu od strane Unesca.. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 5 (16.01.2019.) Malaka - Kuala Lumpur Doručak. Polazak za Kuala Lumpur (dva i po sata vožnje). Po dolasku, obilazak Kuala Lumpura, što u prevodu znači " blatno ušće" , jer se grad nalazi na ušću reka Klang i Gombok. Osnovan je zahvaljujući bogatim nalazištima kalaja koja su pronađena u blizini. Danas je to veoma lep grad sa puno raskošnog tropskog zelenila, interesantnom arhitekturom iz različitih perioda, sto ga čini vrlo zanimljivim. Kraljeva palata, Parlament, Nacionalni spomenik, Trg nezavisnosti, kao i moderne građevine - Petronas kule, deo su našeg razgledanja. Nastavak vožnje do čuvenih Batu pećina, koje se sastoje od više manjih, do kojih se dolazi posle 272 stepenika. Tu je smešteno hindu svetilište sa puno murala religiozne tematike i statua iz bogatog hindu panteona.. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6 (17.01.2019.) Kuala Lumpur - Penang Doručak. Polazak autobusom ka severnom delu poluostrva, koje se takođe odlikuje veoma lepom prirodom. Usput se prolazi pored brojnih plantaža kaučukovca i drugog tropskog rastinja. Obilazak Kuala Kangsara, koji je postao centar proizvodnje kaučukovca. Poseta sultanovoj palati Istana, Ubudiah džamiji, savršene građevine sa zlatnom kupolom. Nakon toga, nastavak vožnje do Taipinga, kako bi obišli muzej i bašte kraj jezera. Dolazak na ostrvo Penang u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 12 (18-23.01.2019.) Penang Doručak. Slobodni dani za odmor i kupanje. Mogućnost organizovanja raznih fakultativnih izleta. Noćenje.
Dan 13 (24.01.2019.) Penang - Doha Doručak. Slobodan dan do polaska na aerodrom. Poletanje za Dohu u 20:15 časova (let QR851). Sletanje u 23:20 časova. Čekanje na vezu.
Dan 14 (25.01.2019.) Doha - Beograd Nastavak putovanja za Beograd u 06:50 časova (let QR231). Dolazak u Beograd u 10:40 časova.

Napomena: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama,
- smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima sa 4* u Singapuru i 5* u Maleziji (lokalne kategorizacije), na bazi noćenja s doručkom - buffet doručak,
- ishrana i razgledanja prema programu sa uključenim transferima i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu,
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse u iznosu od 287.52 evra (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni - plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja). Sastoje se od sledećih nerefundabilnih taksa u EUR 222.00YQ i 10.20YR, i refundabilnih u EUR: 4.48LG, 0.98RF, 16.72RS, 0.22RS, 16.30G4, 0.86PZ, 15.54MY, 0.22H8,
- viza za Maleziju u iznosu od 6 evra,
- usluga viziranja u iznosu od 10 evra,
- napojnice za lokalne vodiče, vozače i nosače prtljaga koje se u ovom delu sveta preporučuju,
- fakultativni izleti,
- međunarodno putno osiguranje, kao i
- osiguranje od otkaza koje se preporučuje.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Smeštaj:

Village hotel bugis Singapur 4* ili sličan
Nalazi se u Viktorija ulici, 5 minuta od metro stanice Bugis. Takođe se nalazi na 5 min. od šoping molova kao Bugis Junction, Bugis Village i Sim Lim trga. Sobe su opremljene kablovskom TV, besplatnim bežičnim internetom, aparatom za kafu i čaj, sefom i peglom. Kupatilo je veoma dobro opremljeno toaletnim detaljima. Hotel ima biznis centar, otvoreni bazen i fitnes centar. Osoblje govori engleski, kineski i malajski. U Mooi Chin Place restornu služi se kineska hrana a u Landmark restoranu internacionalna, indijska, azijska i kineska kuhinja.

Double Tree by Hilton Melaka 5* ili sličan
DoubleTree bi Hilton Melaka se nalazi na manje od 100m od Element Mall-a, 1, 9 km od Memorijala proglašenja nezavisnosti, 2 km hoda od Pulau Melaka i 4, 2 km od noćne pijace. Ima otvoreni bazen, a gosti mogu da uživati u obrocima u restoranu ili popiti piće u baru. Besplatan WiFi je dostupan u svim sobama. Klimatizovane sobe su sa pogledom na grad ili Malaka moreuz, i opremljene su LED TV-om, sefom i funkcionalnim radnim stolom.

Hotel Stripes Kuala Lumpur 5* ili sličan
Hotel Stripes Kuala Lumpuru se nalazi u širem centru grada, na 2, 9 km od Petronas kula bliznakinja i 2, 6 km od KLCC akvarijuma. Ima otvoreni bazen, a gosti mogu da uživati i u restoranu ili popiti piće u baru, kao i fitnes centar. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu. Sobe su klimatizovane i opremljene TV-om sa ravnim ekranom i radnim stolom. Gosti mogu da se obrate 24 časa recepciji za razmenu valute, perionicau i skladištenja prtljaga.

DoubleTree Resort by Hilton Hotel Penang 5*ili sličan
Hotel se nalazi na 2 minuta hoda od plaže. Ima otvoreni bazen, restoran, parking i fitnes centar. Klimatizovane sobe su opremljene sefom, frižiderom i kuvalom za vodu. Gosti mogu da se obrate 24 časa recepciji za razmenu valute, perionicau i skladištenja prtljaga. UNESCO-m zaštićena svetska baština Džordž Touna je na 10 km, Tanjung Bungah na 3 km, a međunarodni aerodrom Penang na 20 km udaljenosti od hotela.

Opšte i korisne informacije:

Klima:
Singapur: Toplo preko cele godine, u junu i julu toplo i vlažnije, mogući kraći trpski pljuskovi. Još uvek period turističke sezone.
Malezija: Toplo preko cele godine. U Malaki i Kuala Lumpuru mogući kraći tropski pljuskovi. U Penangu toplo i vlažnije.

Valuta:
Singapur - Sing. Dolar 1 evro = 1, 513 SGD 1 usd = 1, 348 SGD
Malezija - Malezijski Ringit 1evro = 4, 607 MYR 1usd = 4, 104MYR

Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna viza za Maleziju. Dobija se u ambasadi Malezije u Beogradu posredstvom naše agencije. Viza za Singapur nije potrebna srpskim državljanima. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098 184).

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno, ali se preporučuje.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018.godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje