Nova godina 2018. - Malezija

Nova godina 2018. - Malezija
Nova godina 2018. - Malezija
Nova godina 2018. - Malezija
Nova godina 2018. - Malezija
Nova godina 2018. - Malezija
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi12 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2018. - Malezija
Kuala Lumpur - Odmor Na Ostrvu Penang
12 dana / 9 noćenja - avionom

Polazak: 29. decembar 2017.
Povratak: 09. januar 2018.

Za realizaciju ovog putovanja potrebno je minimum 12 putnika
Državljanima Republike Srbije potrebna je viza za ovo putovanje!
Malezija - tri naroda, tri civilizacije, tri vere i jedna zemlja. U srcu jugoistočne Azije. To je područje netaknute prirode, pažljivo čuvanih tradicija, divlje obale i očaravajuće arome i buke bazara Dalekog Istoka. Takodje i zemlja bujnih tropskih šuma, nestvarne divljine, zanimljive istorije, raznolike prirode, darežljive i prijatne klime, zemlja večnog leta... Turistički centri duž obale od 4.675 kilometara izvor su profita a elitne turističke odrednice ostrva Penang i Lankawi... Po uredjenju ustavna monarhija sa sultanom na čelu i neverovatno zanimljivim gradovima. Obično se u Maleziju stiže kroz njenu prestonicu Kuala Lumpur, uspešan savremeni grad, u kom se još uvek prepliću stare palate, hramovi i džamije sa širokim bulevarima, modernim višespratnicama, parkovima i vrtovima koji krase nove gradske kvartove.

Program putovanja:
1. dan (29.12.2017) Beograd - Istanbul
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.15 časova. Poletanje aviona za Istanbul u 20.15h (Let TK 084). Obrok u avionu.
2. dan (30.12.2017) Istanbul - Kuala Lumpur
Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 00.10 h. Nastavak putovanja za Kuala Lumpur u 01.55h (Let TK 060). Obroci tokom leta. Sletanje na aerodrom u Kuala Lumpuru u 17.20 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (31.12.2017) Kuala Lumpur
Doručak. Mnogi smatraju da je Kuala Lumpur mladi grad, bez istorije i da u njemu nema šta da se vidi. Mi ćemo pokušati da dokažemo suprotno: da je grad interesantan i privlačan, sa istorijom, ratovima, okupacijama, velelepnim starinama i izuzetnim savremenim zdanjima. Razgledanje grada počinje u samom centru, kod najstarije džamije Masdžid Džambek, koja je sagradjena na ušću dveju reka Gombak i Klang - tačno na mestu gde je nastao grad. Krajem 19. veka u „prljavom ušću“, što je u prevodu ime grada, stajale su kuće trgovaca olovom i rudara. U blizini je i Nacionalni spomenik podignut u čast pogunulim Malajcima u Drugom svetskom ratu i na njega gotovo naslonjen istoimeni park. Vožnja pored dvorca i džamije sultana Istana Negara, Velike nacionalne džamije sa 48 kupola, železničke stanice sagradjene u tipičnom engleskom stilu i zgrade parlamenta. Obilazak najvećeg hinduističkog hrama Malezije Batu koji se sastoji iz niza pećina. Najveća je smeštena na vrhu uzvišenja (do gore 272 stepenika) i u njoj su statue indijskih svetaca. Savremeni simbol prestonice su kule bliznakinje Petronas, obe sa po 88 spratova, sa čijih se vidikovaca pruža pogled prema horizontu. Slobodno posle podne. Individualan doček Nove godine. Noćenje.
4. dan (01.01.2018) Kuala Lumpur - Penang
Doručak. Polazak autobusom prema Penangu (vožnja traje oko 4.30 h), koji se smatra drugim po veličini i jednim od najlepših ostrva Malezije. Smešteno je u severozapadnom delu Andamanskog mora a sa kopnom je povezano sa dva mosta. Privlačne peščane plaže, umerena klima, raskošni hoteli i mogućnost raznovrsne zabave su ono što privlači turiste iz svih krajeva sveta. Gotovo nigde više u zemlji nije moguće naći toliko različitosti: prirodne oaze sa vodopadima, džungle, hiljade vrsta leptirova, divlje životinje, ali i noćne klubove, moderne tržne centre, salone masaže i devojke slobodnijeg ponašanja (iako je to stroga tabu tema u ovoj muslimanskoj zemlji). Uz sve to i bezbroj starih zdanja, dvoraca, katoličkih crkava i džamija. Glavni grad ostrva je Džordžtaun koji se ponosi svojom zanimljivom arhitekturom zaostalom još iz kolonijalnih vremena, multikulturalnošću sadašnjosti kao i interesantnim muzejima. Penang je i sjajna kombinacija kuhinja celog sveta sa pikantnim lokalnim ukusima. Po dolasku, smeštaj u hotelu i noćenje.
5.-10. (02 - 07.01.2018) dan Penang
Doručak. Slobodni dani za sunčanje i kupanje, uz mogućnost organizacije fakultativnih izleta. Usluga na bazi noćenja sa doručkom. Hotel je na udaljenosti 15 minuta vožnje od Džordžtauna i okružen je brojnim restoranima i barovima. Poseduje šatl autobus koji nekoliko puta dnevno vozi do centra grada. Noćenje.
11. (08.01.2018) dan Penang - Kuala Lumpur - Istanbul
Doručak. Slobodno pre podne. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Polazak autobusom prema aerodromu u Kuala Lumpuru (vožnja traje oko 5 h). Poletanje aviona za Istanbul u 23.55h (Let TK 061).
12. dan (09.01.2017) Istanbul - Beograd
Obroci u avionu. Sletanje na aerodrome Ataturk u Istanbulu u 06.20 h. Nastavak putovanja za Beograd u 08.40h (Let TK 081). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 08.30h po lokalnom vremenu.

Smeštaj u mogućim hotelima:
- 2 noćenja u Kuala Lumpuru - Hotel: Transit 3+*
- 7 noćenja na Penangu - Hotel: Copthorne Orchid 4*

Napomena u vezi smeštaja:
Ovo su imena mogućih hotela ali tačna imena će biti potvrdjena 7 dana pre polaska na put!

Cena aranžmana: 1490 € First Minute
Aerodromska taksa: 345 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 150 € isključivo na upit

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji: Beograd - Istanbul - Kuala Lumpur - Istanbul - Beograd
- Transferi aerodrom - hotel - aerodrom
- Vožnja autobusom do Penanga i nazad
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3+* i 4*
- Razgledanja prema programu
- Usluge lokalnog vodiča
- Usluge vodiča agencije
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu € 345
(u trenutku objavljivanja programa,) Cena je podložna promeni
- Doplata za jednokrevetnu sobu
- Napojnice za lokalne vodiče i vozače € 25 po osobi
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu naznačene u programu
- Troškovi vize

Opšte Informacije - Malezija
Površina - 330.803 km²
Broj stanovnika - 31.536.000
Glavni grad - Kuala Lumpur
Državno uređenje - Federalna parlamentarna monarhija
Valuta - Malezijski ringgit MYS
Paritet 1$ = MYS 4.26 1€ = MYS 4.78
Jezik - Malajski
Religija - Islamska
Vremenska zona + 6h u odnosu na Beograd
Vožnja - Levom stranom
Klima - Klima je tropska. Jutarnje temperature su oko 20 - 23 C a dnevne više od 30-35 C stepeni. Putovanje je organizovano u visokoj sezoni. Garderoba letnja.

Viza
Viza se dobija posredstvom naše agencije za 3 - 5 dana za jedan ulazak. Cena vize: € 5

Uslovi i način plaćanja:
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Turistički krediti
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Medjunarodno osiguranje
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, potrebna je viza za ovo putovanje. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu.
- Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije