Kuala Lumpur - Malezija

Kuala Lumpur (3), Malezija (3)
Kuala Lumpur, Malezija - leto 2018, hoteli, aranžmani, smeštaj, avio karte

Malezija, 14 dana
Živahna, dinamična i zanimljiva destinacija: zbog dugoročnog ekonomskog rasta, Malezija je jedna od najviše politički stabilnih država u jugoistočnoj Aziji. Ova zemlja je posebno šarmantna zbog...
Nova godina 2018. - Malezija
Malezija - tri naroda, tri civilizacije, tri vere i jedna zemlja. U srcu jugoistočne Azije. To je područje netaknute prirode, pažljivo čuvanih tradicija, divlje obale i očaravajuće arome i buke bazara...
Singapur - Indonezija - Malezija
Putovanje u tri predivne zemlje Azije - modernu utopiju Singapur, neverovatne hramove Jave i plaže magičnog Balija, do posebne Malezije odnosno njenog glavnog grada Kuale Lumpura. - Neobično putovanje...
1 - 3 od 3 rezultata
Kuala Lumpur je više od obične prestonice: on je spomenik malezijske genijalnosti i odlučnosti. U početku je ovo bilo malo, rudarsko mesto. Danas je Kuala Lumpur metopola 21. veka u kojoj dominiraju neboderi, najviši u jugoistočnoj Aziji. Iako se tokom godina suočavao sa izazovima, zahvaljujući istrajnosti svojih građana postao je prava metropola i lider među najjačim ekonomijama Azije.
Najupadljivija stvar o ovom gradu iz ugla posetilaca je njegova izuzetna kulturna raznolikost. Maležani starosedeoci, Kinezi, indijski migranti i britanski kolonijalisti, svi oni učinili su da se ovaj grad izgradi i ostavili su značajan pečat na njega. Hrana, šoping i noćni život imaju centralno mesto u poseti ovom gradu, ali nemojte se nikako zadržati samo na tome. Postoji veliki broj parkova i spomenika u blizini grada koje je lepo obići. Odlična ideja za jednodnevni izlet i odmor od gradske vreve.

Geografija i klima

Položaj

Kuala Lumpur je glavni i drugi po veličini grad u Maleziji

Regioni i okruzi

Ušuškan između Titivangsa planina na istoku i ostrva Sumatra na zapadu, Kuala Lumpur ima tropsku klimu, koja je topla i sunčana sa obiljem padavina, naročito u vreme severoistočnih monsuna, od oktobra do marta. Temperatura uglavnom ne oscilira mnogo.

Razumevanje

Kultura

Kuala Lumpur je centar kulturnih aktivnosti u Maleziji.

Jezik

Zvanični jezik je maležanska bahasa.

Turističke atrakcije

Muzeji

Od 1963. godine, Narodni muzej je veoma važna stanica za sve one koji žele da zavire u bogatu kulturu i istoriju Malezije i vide više od običnih oblakodera. Izložbe predstavljaju istoriju zemlje, a sama zgrada muzeja predstavlja spoj različitih arhitektonskih stilova i umeća iz različitih delova države. Jedna od najboljih zbirki islamske umetnosti čini ovaj muzej veoma važnim za celu islamsku umetnost. Pored kvalitetnih eksponata kao što su materijali, tepisi, nakit, kaligrafije, keramika, otomanske sobe, i sama građevina je očaravajuća sa predivnim kupolama i glaziranim pločicama. Ovde se nalazi i libanski restoran u kome se može ručati, kao i dobro snabdevena prodavnica u kojoj možete kupiti lepe i kvalitetne zanatske proizvode i knjige o umetnosti.

Dvorci i palate

Istana Negara (Nacionalna palata) zvanična je rezidencija sultana Malezije. Samu palatu je teško videti i samo se nazire kroz drveće, ali stanovništvo ovde dolazi i da bi gledalo smenu straže.

Verski objekti

- Gradska najstarija džamija, tzv. Petak džamija, datira iz 1909. godine i nalazi se na ušću reka Klang i Gombak i jedna je od najvažnijih znamenitosti grada. Najbolje vreme za posetu džamiji je u vreme zalaska sunca ili tokom poziva na molitvu. Kao i pri poseti drugim džamijama i ovde je potrebno pristojno se obući i izuti se na ulasku.
- Nacionalna džamija je moderna građevina, završena 1965. godine i sjaji kao mnoge savremene zgrade. Glavna kupola ima oblik osamnestokrake zvezde koja predstavlja 13 država Malezije i 5 centralnih stubova Islama. Velika glavna molitvena sala može da primi 10.000 vernika, ali je i zatvorena za one koji to nisu.

Ostale atrakcije

- Centralna pijaca otvorena je 1936. godine i dugo je bila glavno mesto u gradu na kome možete kupiti sveže proizvode. Od 1986. godine, zbog potreba turizma, tu se nalazi 130 umetničkih i zanatskih radnji koje prodaju batik, grnčariju, rezbarije od drveta, a ovde se izvode i predstave. Neki indijski i maležanski specijaliteti su uspeli da prežive i uz restorane koji gledaju da svoju ponudu približe turistima.
- Smešten u blizini Kongresnog centra i Petronas kule, kompleks akvarijuma nudi fantastičan uvid u podvodni svet, od ajkula i pirana do sasa, a postoji i deo posvećen vodenim gmizavcima. U okviru “Riba terapijskog centra” ribe vam mogu grickanjem kože uraditi piling stopala.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

Maležani su opsednuti hranom i u Kuala Lumpuru možete naći čitav spektar najrazličitijih specijaliteta iz čitavog sveta.

Šta raditi i gde izaći

- U blizini jezera Bašte nalazi se park ptica, a na samo par sati od centra grada možete uživati u svratištu za slonove.
- U samom centru grada nalazi se Park leptira, stecište 120 vrsta letećih insekata.
- Golf postaje sve popularniji u jugoistočnoj Aziji. Dokaz tome je sve veći broj kurseva po gradu, a verovatno najpoznatije mesto ovog tipa je Kraljevski Selengor golf klub koji se nalazi u centru.
Kuala Lumpur je na sat vremena od obale, a najbliže priobalno mesto je luka Dikson.
Hrabro srce
20:03Pink 2
Hrabro srce
Ruska obećanja
20:30TV1000
Ruska obećanja
Nacionalna klasa
22:52Pink Film
Nacionalna klasa
Rani snijeg u Minhenu
02:02Pink Film
Rani snijeg u...
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani